Ben size kendimden bahsedeceğim benim hormonlarım tamamen normal ama 8 ay boyunca hiç adet olmadım o kadar düzensiz bir adet düzenim var ki anlatamam kilo alıyorum sürekli tatlı yeme isteğim var kullanmalarım yüzümde yok ama vücudumda kıllanmalarım var hani şey olarak düşündüm yaşım 19 olduğu için hani kıllanmaya tekrardan devam ediyor olabilirim ama şey olarak bakıyorum hormonların tamamen normal hormon bozukluğu değil miydi bu rahatsızlık diye düşünüyorum ama hiçbir şekilde hormonlarımda hiçbir problem yok minik minik kistlerim var bir sürü yumurtalıklarımda o yüzden adet olmadığımı söyledim doktora Spor yaparak bunun geçebileceğini söyledi bilmiyorum ne yapmam lazım neye dikkat etmem gerekiyor ben engelliyim serebral palsi hastasıyım o yüzden çoğu hareketi yapamıyorum normal olarak çünkü normal bir insan gibi hareket edemem bu yüzden hangi hareketleri yapmam gerektiğini düşünüyorum ne yapmam lazım bilmiyorum ben iyileşmek istiyorum sağlıklı olmak istiyorum zayıflamak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Pcos hormon bozukluğu değil ama hormon bozukluğu (hiperandrojenizm) pcos'a en sık eşlik eden durumlardan bir tanesi. O yüzden sıklıkla beraber anılıyorlar.
İyi beslenmenin de önemi çok egzersiz yapamıyorsanız diyetisyene gidin. FTR uzmanına da danışabilirsiniz yapabileceğiniz şeyler için.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için ben de düşündüm hani hormonlarım falan normal dedim yani o zaman dedim başka bir şeyim 8 ay falan olmadı mı dedi yani o derece kötüyüm
Kistler olabilir ama hormon bozukluğu eşlik etmek zorunda değil dediğim gibi. Ya da hormon bozukluğu olan birinde de daima pcos olmaz.
Sıklıkla beraber görüldükleri için böyle biliniyor.
Özellikle şekerli gıdaya, karbonhidrata dikkat gerekiyor çünkü insülin direncine sebep oluyor. Beslenmenin de pcosta çok büyük etkisi var ve tedaviye de katkısı oluyor. O yüzden imkan varsa diyetisyene de danışmak lazım.
Mümkünse ftr'ye de görünülebilir dediğim gibi, onların kendi merkezleri de oluyor uygun egzersizler yaptırdıkları.
Çok teşekkürler ben bir araştırma yaparım en iyi uygun olan doktorlara görüşürüm Çok teşekkürler
Ftr nedir bu arada anlamadım da
Fizik tedavi ve rehabilitasyon ama her kurumda doğrudan randevu alınıyor mu bilemiyorum.
Kıllanma dikkatinizi çektiyse endokrine (ya da dahiliye uzmanına) ayrıca görünebilirsiniz. Onlar testosteronun farklı alt türlerine ya da kıllanma yapan diğer hormonlara da bakabiliyorlar.
İçiniz rahat etmiyorsa
Yarın aşırı bir kullanmam yok yani bahsettiğim kıllanma neredeyse hiç gözükmeyecek şekilde yani renkli kullanma yok çünkü sadece normal kıllarım uzadığını söyleyeyim ama işte ben hiçbir zaman adamakıllı kıllı bir insan olmadığım için bana bir tuhaf geliyor
Hormonal bozukluk pcos sebebi değildir pcos hormon bozukluğu yapabilir neden sonuç ilişkisi ters yani. Şu an hormonal sorun olmaması olmayacağı anlamına gelmez egzersize gelince evet iyi gelir geçmiş olsun
Benim kıllanmam aşırı bir kıllanma değil size anlatmak istedim bu bacaklarımın kenarlarında böyle normal kıllarımın uzadığını fark ettim renkli değil ama uzun ama sinirimi bozuyor
Koku var mı peki
Yok öyle çok belli bariz bir görüntü olarak hiçbir şey yok
Allah yardımcın olsun...
Teşekkürler öyle adamakıllı bir şeyim yok aslında sadece fazla kilo oluyorum
Kiloyu dert etme geçicidir önemli olan sağlığına bişi olmasın
Sağ olun teşekkürler aynen en önemlisi sağlıklı olabilmek
Yanii ben eskiden 85 kilo idim aşırı kilo gibi geliyordu sonra bı moral bozukluğu depresyon şimdi 67 kiloyum biliyomusun yerken bile zayıfladım dertten sıkıntıdan yani kilo dert değil derken bunu kasttetim bilinmeyen derdin olmasın tek sağlıcakla kal...