Merhaba,
Kendim doğuştan bedensel engelliyim, bunca zaman yaptığım hiçbir işte çalıştığım iş yerlerinde veya bulunduğum ortamlarda engelimi kullanarak insanlarla samimiyet kurmadım. Üstelik bu şekilde kendini acındırarak engelini ön planda bulundurarak hareket eden insanlarda her zaman nefret ettim ve nefret etmeye de devam ederim. Hatta genelde engeli olmayan bireylerle daha iyi anlaşan bir yapım var 8 sene normal tek engelli bendim okul okudum. 4 sene yatılı okulda kaldım engelliler meslek lisesinde, dışarıdan da ön lisans okudum. 29 yıldır fizik tedavi alıyorum. Emekli olmak için de 3 senem kaldı bekliyorum, dolayısıyla benim normal bireylerden tek farkım özel gereksinimli olmam. Destekli yürümek hayatta ister istemez Bazı şeylerin kısıtlı olması ama bunu negatif değil pozitif olarak düşünmek. Bu da benim normalim olarak düşünmek her zaman benim için ön planda olmuştur, neyse burada ya da gerçek hayatta şöyle bir şeyle karşılaşıyorum. İşte birisiyle tartışıyorsun engelli olmasan sana şunu yapardım engelli demem. Sana şunu yaparım bunu yaparım. Yapacak olan İnsan söylemez yapar, çok şükür kimseden de korkumuz yok yapabileceğiniz şeyleri gelin yapın yapamayacağınız şeyler için birilerinin fiziki görünümünün arkasına sığınmayın. Çünkü yapamayacağınız şeyleri konuşmayın, burada ya da gerçek hayatta çok görüyorum işte adam sende engelli yazık bilmem ne, asıl bu zihniyetli olan insanlara ben acıyorum çünkü, siz benim gerçek hayatta kim olduğumu nasıl bir kişiliğe sahip olduğumu bilemezsiniz.
Belki de bir çoğunuz benim karşıma çıksanız gerçek hayatta oturup benimle sohbet edecek olsanız bu söylem ve bu düşünceden utanır çoğu insan, o yüzden derdinizi kişilerin engeli üzerinden konuşarak küçük görerek kendinizi büyük görmeyin hatasını kabul edecek özür dilerim diyecek karaktere de sahibim, yani fiziki olarak engelliyim ama karakter olarak sizi arkada bırakırım asıl ben size acırım. Birde hepimiz engelli adayıyız diyorlar ya inandırıcı gelmiyor çünkü yaşayan bu işi yapan anlar.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer