İnsan sanırım yerini yadırgıyor bu yüzden bir kaç gün alışma süreci gerekiyor. Ben çabuk alışırım fakat ailemden bilirim onlarda farklı bir yerde yatınca bir kaç gün pek uyuyamıyorlar 🙇♀️
1
5 Yorumla
Soran
7 ay
Hıhım dedigin gibi muhtemelen bide fiziki yorgunluk olunca ikisi bir arada olmuş sankim...
Fiziksel yorgunluk fazla olunca bünye kendini kapatamıyor savaş modunda kalıyor ahaha
Fiziksel veya zihinsel bir etken yoksa uyanmana sebep olacak, normal değil denilebilir. Uykunun farklı evreleri var ama biz farketmiyoruz bunları normalde. Sık uyanmak uyku kslitesini de olumsuz etkiliyor. O da haliyle tüm sistemimizi..
Yatacak sabit bir yerim yok aslında benim 😂
Bi birinin yanında uyuyorum bi diğerinin kıskanmasın diye. Onlar yatakları ortalayınca da salonda koltukta. Yani aslında bulduğum yerde kıvrılıp uyurum ben. Kütlemi alacak kadar bir yer ve başımı koyacak yastık olsun yeter bana.
Önceden ciddi anlamda uyuyamama sorunum vardı. Yastığa başını koyduğu gibi uyuyan insanlara gıpta ederdim. Artık ben de yatar yatmaz uyuyabiliyorum 🥳
1
7 Yorumla
Soran
7 ay
Galiba onunda etkisi var dediğin gibi. Sana bahsettiğim durumlardan birisiylede uğraşıyordum. Bu gün farkettimki vücudum berbat bir halde ahahha uyuşmalar , karıcalanmalar hat safhada...
Kesinlikle olumsuz etkiliyor sık sık uyanmak. Fakat başını koyar koymaz uyuyan insanlara bende gıpta ile bakıyorum...
Sen çözümü bulmuşsün prens ve prenses için buna sevindim : )
Günaydın Psi 🥳 Karıncalanma kasların çalıştığı için oluyor ve iyi bir şey aslında 😀
Ben bu cevabı yazdıktan sonra beyimiz beraber uyuyalım mı dedi. Etkinlikten yeni geldiği için orada rahatsız edici bir şey mi oldu acaba diye endişelendim. Uzun zamandır bu şekilde dile getirmemişti çünkü beraber uyuma isteğini. Rahatsız edici bir durum olmadığını anlayınca içim rahatladı. Onunla fısır fısır konuşup gülüşürken korktuğum başımıza geldi ve uyuyan güzeli uyandırdık ahaha
Kim o, nereden geliyor bu ses falan derken karanlığın içinde avını gözüne kestiren yırtıcılar gibi hedefe yoğunlaşıp üzerimize smackdown anlayışı yaptı 😂 O küçücük bedeniyle ne kadar büyük bir etki yaptığına inanamazsın ezdi resmen bizi. Gerçekten o küçük eller, ayaklar nasıl bu kadar acı verebiliyor anlamak mümkün değil. Fiziksel yorgunluğumun büyük çoğunluğu onun sayesinde oluşuyor ahaha Büyümüş de küçülmüş derler bazı çocuklar için. Kesinlikle kızım için de geçerli bu tanım. Bu kararlılık, inatçı duruş. Devlet falan yönetiyor olmalıydı. Sonra küçülmüş benim canıma okumak için rahmime düşmüş puhaha
Bilmiyorum fakat uyuşuyorlar sonra kullanamıyorum..: l
Oooo uyuyan güzeli uyandırmamanız gerekirdi ehehe... E haklı yani onuda almanız gerekirdi yanınıza.. mükemmel atlayışı haketmişsiniz eheheh..
Etki ve tepki kuvveti ya bide prensesin kendi ağırlığı var. Misal Bir yağmur damlası yerine taş olsaydı gösteri çok farklı bir şeye dönüşebilirdi ya da asidik özelliği çok olsaydı yağmurun...
Bu iyi aslında dik durması ve inatçı oluşu umarım hep öyle kalır ve daima mutlu mesud bir yaşamı olur sevdikleriyle beraber...
Gece sık uyanmak, yer değişikliğinin getirdiği geçici bir koruma içgüdüsüdür. Genellikle 2. veya 3. geceden sonra kendiliğinden düzelir. Bu durum sadece seyahatlerde mi oluyor, yoksa kendi evinizde de bu sıklıkta uyanıyor musunuz? Buna göre daha spesifik bir cevap yazabilirim..
1
5 Yorumla
Soran
7 ay
Evde bile olsam yastığımın yönü değişse bu durumu yaşıyorum.. örneğin ayak tarafına atsam yastığı yine aynı durumu yaşarım.. fakat önceki gece cok yorulmuştum yorgunluğunda etkisi olabilir mi artı bu bahsettiğim durum..
Tutarlılık kuralını uygulamanızı önerebilirim. Yastık ve yatak pozisyonunuzu olabildiğince değiştirmeyin. 3 Gecelik Kodlama: Eğer bir yön değişikliği yapmak zorundaysanız, beyninizin yeni yönü "güvenli yer" olarak kodlaması için en az 3 gece üst üste o yeni yönde uyumayı hedefleyin. Bu, adaptasyon sürecini hızlandıracaktır. Gece uyanıyorsunuz ve tekrar uyuyamıyorsunuz ya (özellikle yastık yönü gibi bir şey aklınıza takılırsa) Yatakta 15-20 dakikadan fazla kalmayın. Kalkın, başka bir odada sıkıcı bir şey okuyun veya dinleyin.😬 Asla yastıkla oynamayın. Yastık yönünü düzeltmeye çalışmak yerine, beyninize "Bunun uykumla ilgisi yok" sinyalini verip sakinleşmeye odaklanın. Sadece uykunuz gelmeye başladığında yatağa dönün. Ve kefir için 🤭 bazen çok yorgun oluruz ve hemen uykuya dalacağımızı düşünürüz ve olmaz ya hani işte bunun yorgunlukla ilgisi yok beyinimze yönlendirdiğimiz stresler ve yönetmeme düşüncesi sanırım bizi domine ediyor..
Ben yer yadirgamam , rahat ve temiz konforlu olan her yerde uykuya dalabilirim. Fakat sabah önemli bir şey varsa heyecandan uyuyamam bazen, bazen düşünceler ve üzüntüden sık uyandigim olur.
1
1 Yorumla
Soran
7 ay
Keşke bende öyle olsaydım en son çalışıp bıraktığım işte. iş gereği otelde kalmıştık orada bile uyuyamamıştım.. ehehhe
Gece uyanmak değilde bir keresinde bir hafta boyunca her gün bir akrabada kalmıştım son günü uyandım etrafa bakındım nerde olduğumu anlayamayınca nerdeyim ben diye yataktan fırlamıştım 🤣
1
1 Yorumla
Soran
7 ay
Yav ahahah nasıl bir vurdum duymazlık helal olsun ya...