Ülkemizde mental sağlığa yeterli önem gösterilmiyor
Bence çok iyi olurdu
Bence çok iyi olurdu
Her sağlık ocağında 2-3 tane psikolog olması fazla olurdu Her sağlık ocağına ya da her sağlık merkezine kaç psikolog düşüyor bunun istatistliğini bilemiyorum Ülkemizde mental sağlığı önem veriliyor yeteri kadar psikolog psikiyatri mezunu var ve aktif olarak görev yapıyorlar psikolojisinin yani mental sağlığının psikoloğa ya da psikiyatriste gitmek için gerekli olduğunu düşünen insanlar zaten kolaylıkla gidebilirler Bunun için yeterli klinikler veya devlet hastanesinin çalışan psikiyatri ya da psikolog var
Psikolojik sorunların önemli bir kısmı kişinin elinde olmayan sosyal nedenlerden geliyorsa (bunu burada anlatmak çok zor ama anladınız siz) bunu yapmak kesin çözüm değil. Bataklık orada dururken sinekleri öldürmekten farklı bir şey değil bu dediğin.
Doğru sanki psikoloji çok önemsiz bir şey miş gibi bir algı var TÜrkiye de. İnsanlar hala psikiyatra gidersem deli damgası yer miyim diye düşünüyor...
Valla psikolojisi bozuk birisinin hayatta hiç bir şeyden ne keyif alabileceğini, ne de vatana millete yararlı bir insan olabileceğini düşünmüyorum:Zaten psikolojisi bozuksa bedensel olarakta hastalanacaktır. Psikoloji önemli... Dolayısıyla sormuş olduğun soruda çok temel osrunlarımızdan birisine parnak bastığını düşünüyorum.
Ciddiye alma misa misa :) Bazen ne yaparsan yap yine de anlamazlarr.
Cevap
13Cevap
Kardeşim ne psikoloğa ya gidin yürüyüş yapın motora binin psikolog falan boş en kötü gidin annenize babanıza söyleyin derdinizi
Anne babaya dert mi söylenir şu tipe şu kafa yapısına bak
Yahu tamam insan üzülüyor ama insan düştüğü zaman kalkması gerekiyor, mentalitenizi sağlam tutun, unutmayın ki sizin hayatlarınızdan daha zor hayatlar da var
Bu dediklerin işe yarar yöntemler ama psikolojiyi boş deyip yabana atamazsın😭😭😭
Nasıl hasta olduğunda doktora gidiyorsan bu da aynısı
işin ironik tarafı Türkler bunu kötü bir şeymiş gibi görüyor gitmiyorlar ya da gidemiyorlar
Ve o travma çık sağlıksız bir hayat yapisina yol acıyor
Boşuna mu en sinirli ikinci ülke falan seçildik
@karpuzlusekerrr gerçekler bunlar, siz annenizle babanızla ne konular hakkında konuşuyorsunuz, anne baba evladınin en büyük destekçisidir bunu unutmayın
Haklısın, ama şöyle bir şey var, üzücü şeyler yaşıyor bir insan bazen utanıyor yerin dibine giriyor ama birkaç gün sonra insan unutuyor onları, rahat bırakın zihninizi, birkaç ay sonra hatırlamayacaksınız bile, geleceğe bakın caninizi sıkmayın, moralinizi bozmayın, böyle şeyler gelip geçicidir ♥️
Devlet Hastanesi'nde çalışan bir psikoloğun psikolojisinin iyi olduğunu düşünmüyorum
Bi tanede olsa yeterde ona da hasta gitse para keserler gitmese para keserler oda birakir bir yerden sonra
Güzel olurdu sen olsana
yaw dahilyeci koysunlar yemişim psikoloğunu
chatgpt var işte ona danışsınlar
En çok onlar iş yapardı
Sen emret patron hemen atayalım 🥰
Kesinlikle olması gereken şey
Kesinlikle katılıyorum
iyi hos da o parayi kim vercek
her yerde olmalı
İyi olurdu.
Güzel olur
Aynen ya