İki namaz kılan artık ahlaka, kitap okuyanda artık bilgiye ihtiyacı olmadığını sanıyor deliriyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bunu namaz kılanlara indirgeme, bu şahsı bağlar, fiiliyle bağdaştırırsan o fiili yapan tüm kitleyi töhmet altında bırakırsın
Ülkenin cogunlugu dini ahlak kurallarına göre ahlak öğrenir
İnsanımız yanlış batılılaşma ve teknolojinin getirdiği online asimilasyonla gün geçtikçe yozlaşıyo, dindar ailelerin de çocuklarının biçoğu artık ahlak kuramını aile terbiyesi ve din eğitiminden ziyade bunlardan almakta. Burada ailenin ihmalkarlığını da sebep gösterebiliriz, evlatların isyanını da. Ama dine bağlayamayız.
Ya bu insanlık ahlak’ı ile çelişiyorsa?
Neyin çeliştiğini sor sana söyliyim
Ateist değilim ama insan sorguluypr
İnsanlar her şeyi sorgular, ama hatalarımızın kaynağı sadece biziz. Dinimize ne kadar bağlıysan o kadar doğrusun, ne kadar uzaklaşırsan o kadar bozulursun. Sorun bizde..
Mesala dini ahlaki kurallarına göre belirli işleri sağ elimizle yapmamız söyleniyor ve temiz tutmamız, halbuki iki elimizinde aynı işlevi görüyor olması
Bu ahlak kurallarına aykırı değil ki :) iki elin de aynı ama mabadını temizlediğin elle yemek yeme deniyo, kötü mü :)
Bende ondan bahsediyorum merak ettim sordum bir kaç samimi arkadaşıma, onlar sol elle temizleyemediklerini ve terslerine geldiklerini söylüyorlar
E bu durumda iki elide temiz tutmak şart oluyor
Ahlak demek edep demek, kul hakkı toplumsal hukul kamu hukukuna riayet demek, sen bunları yaptıktan sonra yemeğini sol elle de yesen, hacetini sağ elle de temizlesen kimse sana ahlaksız demez
Ama neden sol elle yiyorsun deniyor?
Müslüman sünneti seniyyeyw riayet eder, sünnet bu olduğundan insanlar birbirlerini teşvik ediyo. Olay bu, ayakta su içilmemesi veya sağına dönük uyunması gibi pek çok şeyin hikmetini bilimle biliyoruz ve bi yanlışa rastlamadık, o sebeple her küçük detaya hikmet sorulması safhası aşılmalı.
Bunlar benim için sorun teşkil etmiyor sadece merakımdan soruyorum
Ben de diyorum ki, Hz. Nuh'un gemisinde kaç çivi olduğunu merak etmek bişey kazandırmıyo :)
İnsanoğlu işte, bilmediğinden şüphelenmek hastalık gibi
Öyle, ve genellikle kötüye ve inançsızlığa yaklaştırır, sakınmak ve sürekli ilme aç olmak gerek
Uzaklaşmak bence duyguları hafif insanların yapabileceği bir şey
Şunu kavramak gerek, dinde her şey mantıkla izah edilemez. Her şey mantığa uygun olsaydı abdestte ayağımızs giydiğimiz mestlerin üstünü değil, altını mesh ederdik, çünkü yere basıp kirnenen taraf taban. Bunu açıklayamayız, sadece uygularız.
bazı geceler ambulansla psikoloğa gitmem gerekiyor
Bir paket winston dark blue ya işini çözerim
bu gidişle cuğaraya başlayacam 😂😂
Başla başla 30 lira olcak
bkumu sarıp içerim daha iyi
B A K T E R İ
o ateşe bakteri dayanmaz ama bakteriyse de benim bakterim n a p i m
Dünya üzerindeki en mantıklı tartışma
çok werim aldım bu tartışmadan
Önümüzdeki tartışmalara artık
Kişi başına iki psikolog olsun ancak düzelir. 👻
2 gün spor salonuna gidip gtü kalkanları da ekle