Bu raporun en dikkat çekici bulguları, kırmızı kan hücresi değerlerinizdeki düşük MCV ve düşük MCH'dir. Bu tablo, genellikle demir eksikliği anemisinin bir belirtisidir. Hemoglobininiz şu anda normal aralıkta olsa da, bu değerler olası bir demir eksikliğinin erken aşamasına işaret ediyor olabilir. Mikrositoza neden olabilecek diğer durumlar (talasemi gibi) da düşünülse de, demir eksikliği en sık görülen nedenidir.
Bilirubin, vücudunuzda kırmızı kan hücrelerinin parçalanması sonucu oluşan sarımsı bir maddedir. Karaciğer tarafından işlenir ve safra yoluyla vücuttan atılır.
Görüntüdeki laboratuvar sonuçlarınıza göre, total bilirubin, direkt bilirubin ve indirekt bilirubin değerleriniz belirtilmiş.
Bilirubin değerlerinizin hepsi referans aralığı içinde görünüyor. Sadece "Bilirubin (İndirekt)" satırının kırmızı renkte vurgulanmış olmasına rağmen, değeri (0.16 mg/dL) referans aralığının (0.2 - 0.7 mg/dL) altında yer alıyor.
Bu sonuçlar, karaciğer sağlığınızın genel olarak iyi durumda olduğunu gösteriyor. Ancak, herhangi bir tıbbi sorunuz veya endişeniz varsa, mutlaka bir doktora danışmalısınız. Laboratuvar sonuçları yalnızca genel bir gösterge sunar ve teşhis için bir sağlık uzmanının değerlendirmesi gerekir.
Diğer bilirubin degerlerimde yükselme olmuş en yükseğide bunlar ilk olarak Mayıs'ta bilirubin değerlerine bakılmış çok çok düşüktu ama bu sefer alınan kanlarda en yüksek seviyede çıkmış o yüzden korkuyorum aslında gün geçtikçe yükselir diye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
değerler normal değil
Bu raporun en dikkat çekici bulguları, kırmızı kan hücresi değerlerinizdeki düşük MCV ve düşük MCH'dir. Bu tablo, genellikle demir eksikliği anemisinin bir belirtisidir. Hemoglobininiz şu anda normal aralıkta olsa da, bu değerler olası bir demir eksikliğinin erken aşamasına işaret ediyor olabilir. Mikrositoza neden olabilecek diğer durumlar (talasemi gibi) da düşünülse de, demir eksikliği en sık görülen nedenidir.
Peki en alttaki değerin 0.16 olması ne demek
Bilirubin, vücudunuzda kırmızı kan hücrelerinin parçalanması sonucu oluşan sarımsı bir maddedir. Karaciğer tarafından işlenir ve safra yoluyla vücuttan atılır.
Görüntüdeki laboratuvar sonuçlarınıza göre, total bilirubin, direkt bilirubin ve indirekt bilirubin değerleriniz belirtilmiş.
Bilirubin değerlerinizin hepsi referans aralığı içinde görünüyor. Sadece "Bilirubin (İndirekt)" satırının kırmızı renkte vurgulanmış olmasına rağmen, değeri (0.16 mg/dL) referans aralığının (0.2 - 0.7 mg/dL) altında yer alıyor.
Bu sonuçlar, karaciğer sağlığınızın genel olarak iyi durumda olduğunu gösteriyor. Ancak, herhangi bir tıbbi sorunuz veya endişeniz varsa, mutlaka bir doktora danışmalısınız. Laboratuvar sonuçları yalnızca genel bir gösterge sunar ve teşhis için bir sağlık uzmanının değerlendirmesi gerekir.
Diğer bilirubin degerlerimde yükselme olmuş en yükseğide bunlar ilk olarak Mayıs'ta bilirubin değerlerine bakılmış çok çok düşüktu ama bu sefer alınan kanlarda en yüksek seviyede çıkmış o yüzden korkuyorum aslında gün geçtikçe yükselir diye
Rahmetli babam siroza yakalandı karaciğeri iflas etti ve son evresinde teşhis konuldu artık çok geçti nakil olması gerekiyordu
Nakil olması gerektiği halde doktor ona daha 10 yıl kadar karaciğerinin Ömru var demişti 2 sene geçti geçmedi kaybettik
Allah rahmet eylesin
sıkıntı yok gibi görünüyor
babandan öncekilerde de siroz var mıydı deden vs
Hayır yoktu diye biliyorum ama emin değilim genelde bizde kalp krizi geçirirler kalp genetik
Rahmetli babam nakil olduktan 1 sene sonra falan kalp krizi geçirdi
genetik değilse korkacak bir şey yok
arada kontrol ettirirsin
Babamda oldu diye heran bizde de olacak gibi bir korkum var
psikolojik bu
yine de kontrol ettir 6 ayda bir
Zaten son zamanlarda iyi hissetmiyorum bide üzüntüden heran bir hastalık çıkacak gibime geliyor
Çünkü son 2 3 senedir aşırı ağlıyor üzülüyorum
Bilirubin değeri zaten düşük çıkmış (sınırda) korkacağın bir durum yok
Yorum: Kansızlık (anemi) başlangıcı olabilir. Özellikle demir eksikliği anemisi düşündürüyor. Demir, ferritin ve B12 değerlerinle desteklenmesi lazım.
Tıp fakültesindeyim, gayet normal değerleriniz 👍
Chat gbt ye sor en ayrıntısı ile açıklıyor
Proya gecmemi istiyor soramiyorum
6 saat sonra sıfırlanır sor
Olmuyor kotami doldurdum sanırım
Bir şey yok kan tahlilinde. Temiz. Geçmiş olsun
En alttaki değere takıldım
O tek başına anlam ifade etmiyor
Nette baktımda karaciğerden söz ediyor
Dediğim gibi sorun gözükmüyor. Belki ultrason isteyebilir
Peki teşekkürlerr
Rica ederim