Güncellemeler
9 ay
Kafam çok karışık yardımcı olacak birisine ayrıntılı anlatmak istiyorum
Güncellemeler
9 ay
Aynı kişiyle yapıp durmak çünkü iyilesememek demek.
Çok istiyoruz evlenmek falan ama ikimizde de virüs olabilir sağlık söz konusu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
git evlen birlikte ol
Neden
Merhaba 👋🏻. Ne virüsü canım? Yardımcı olabilirsem ne mutlu
Cnsl yolla bulaşan hastalıklrimiz var vücudumuz daha atmadi ikimiz de çok şey yaşadık ama evlenmek isteyen en sonunda birbiriyle evlenmek isteyen biziz
Şimdi bak olay şu, bende cinsel yoldan hpv16 18 ve diğer türlerini başkalarından kaptım 4 yıl önce. ve d vitaminim aşırı düşük bunu vucudumdan attım mı henüz bilmiyorum. bunu geçmeden sürekli yaptığım bir partner olursa bendeki daha geçmeden ona geçirmiş olurum anladın mı sonra ping Pong etkisi deniyor
buna O da bana geçirir böylece belki de 4 yıldır vücudumdan atacekken onun yuznden tekrar geçmiş olur Sorun burada bana da baktır dedi en son öyle yaparız dedi Ama. ben çok üşeniyorum baktirmadim tabiki Onun yerine vitaminlerime baktırdım çünkü hpvde vitamin en önemli şey. Şimdi bendede hastalık var o yok bende diyor eskorta gitmiş olmasına ragmen. Ama. eminim. ki vardır onda Tüm testleri yaptırmadı ya sonuçta Şimdi risk almak istemiyorum. bu çocukla beraber Mecbur uzaktan Sevicem bunu Zorla tehtit etmezse. Uzaktan devam edebilir miyim sence onu sevmeye? Kendime alıştırmadan uzaktan Platonik takiliyorum. Ama oralarimi bile. gormus birisi. Platonik olmuş olmuuo gerçi haberi var. Cekiniyo bence de benden
Anladım canım 👍🏻 ☺️. Onun da baktırması lazım tabii ki, sen de baktır. her şey şeffaf olsun bence
Canım, sen emin olmadan evlenme bana sorarsan. Dediğin gibi tekrar tekrar senden ona, ondan sana geçip durmasın. Peki, ne kadar zamanda temizleniyor bu hastalık?
Evet haklısınız diğer yorumlards yazdım biseyler. okuyum isterseniz bilmiyorum. kisiden kişiye değişiyor sanıyorum
Daha ne işte birbirinizi bulmuşsunuz evlenin sevişin. Hepsinin ilacı aşısı var
Şimdi bak olay şu, bende cinsel yoldan hpv16 18 ve diğer türlerini başkalarından kaptım 4 yıl önce. ve d vitaminim aşırı düşük bunu vucudumdan attım mı henüz bilmiyorum. bunu geçmeden sürekli yaptığım bir partner olursa bendeki daha geçmeden ona geçirmiş olurum anladın mı sonra ping Pong etkisi deniyor
buna O da bana geçirir böylece belki de 4 yıldır vücudumdan atacekken onun yuznden tekrar geçmiş olur Sorun burada bana da baktır dedi en son öyle yaparız dedi Ama. ben çok üşeniyorum baktirmadim tabiki Onun yerine vitaminlerime baktırdım çünkü hpvde vitamin en önemli şey. Şimdi bendede hastalık var o yok bende diyor eskorta gitmiş olmasına ragmen. Ama. eminim. ki vardır onda Tüm testleri yaptırmadı ya sonuçta Şimdi risk almak istemiyorum. bu çocukla beraber Mecbur uzaktan Sevicem bunu Zorla tehtit etmezse. Uzaktan devam edebilir miyim sence onu sevmeye? Kendime alıştırmadan uzaktan Platonik takiliyorum. Ama oralarimi bile. gormus birisi. Platonik olmuş olmuuo gerçi haberi var. Cekiniyo bence de benden
Ben hiç asi olmadım üstelik d vitaminim bile yillardir yerlerdeymis büyük ihtimalle atmadım daha vücuttan çünkü 4 yıl önce kaptım 2 yıl önce de biriyle düzenli yapıyordum 2 yıl geçmiş diyebiliriz daha vücudun atmasına müsaade etmem için, gerçi 4 yıldır atiyoduer belki emin değilim o 2 yıl önceki partner benimkiinin geçmesine engel olmadıysa onunla yaparak. bilmiyorum yani bilgim eksik
Hangi erkek uzun süre dayanır sence? Hele ki gördü ve gördüğünü istiyorsa. Stratejin tutmaz. Ama olayı anladım. Korunsanıza?
Hpv korunarak da geçiyor diye biliyorum
Ne meretmiş anasını satayım o kadar duymamıştım. Neyse bol şans
Ya diğer erkeklere çok mu bekler sence bu en azından bekler belki
Ama sorun bitmiyor asla ben iyileşti diyelim bu sefer onda da virüs olabilir eescrta gitmiş birisne nasıl guveneyim daha iyileştigime sevinmeden ondan geçmez mı başka şeyler, onda bı şey olmadığını söylüyor ama her testi yaptrimamisitir sonuçta hele hele hpv kesin vardır onda. hpv her kızda var çünkü nerdeyse.
Yani yendigim virüsü tekrar vücuduma. sokabilir
Onun yerine temiz bir erkek bulsam diyorum ama kimse benim iyileşme sürecinde yanımda olmuyor temiz erkekler hiç olmuyo zaten
Ben herhangi bir şey hiç kapmadım çok şükür. Yani kendi kendine cevaplamışsın. Temiz birisi seninle olmaz tabii ki hazır dengi dengine bulmuşsun memnunsan devam et
Hpv testi yaptirdin mı hiç mesela bilemezsin her kızda var nerdeyse özellikle çok yapmış kizlarda
Ama okadar eskortran korkmuyo Benden niye çekiniyor Durustum diye mi
Bende ne varhaastalik olarak söyledim diye mi? Benim için böylesi daha de iyidir belki söyledim uzaklaşmış oldu İstediğim olmuş oldu, Baktiroyle dedi çünkü Ben de baktırdım mı desem sence yalana gerek var mı nasıl konuşsam bunla, Nudeyle gördü geçmişimiz var, Discordda takılıyorduk Oyun oynuyoduk duygusal bağ vardi, ben istemiyorum ki onda da olabilir hastalık ben de korkuyorum, Yok diyo ama kesinvardir onda da Benden daha riskli kışi bence,60 kız ne herkizda hpv var zaten, Bana resmen başka hpv türleri geçirir, Ben de geçiririm bidahayapmak istesem 2. Defa yapamam, Tekrar geçirir diye, Ben tamamen iyileşsem temiz biri bulsam hayatı yasarim onla sürekli devam ederim, benim istediğim oluyo aslında şuanda bana konuşmak yeter diyorum ona Sustu zaten kaç gündür, Düşünüyor mu bilmiyorum İşlerine bakiyodur baskalriyla konusuyodur, Ben de vitamin içip iyileşiyorum
Ama büyük ihtimalle başkasını bulurum temiz erkekle seven biriyle devamederim
Yaptırdım tam teşekküllü yaptırdım 6 ay önce. 7 ay önce de sevgilimden ayrıldım o zamandan beri de papaz hayatı yaşıyorum sorun yok yani ancak evet neredeyse her kızda varmış. Artık zencilerle yatıp kalktıkları için mi yoksa dışarıdaki tuvaletler yüzünden mi yoksa hepsi birden mi bilemedim.
Hiçbiri bana erkeklerden geçti türk erkeklerinden dışarda wcye girmem hiç
Dayanmazsa gider ya aman be
Naneleri yerken nerdeydiniz evlenmeyin tabiki doğacak çocuğa sıkıntı çıkar ilaç kullanın tedavi olun öyle
Çocuk istemiyoruz sadece beraber olmak istiyoruz kafamız uyusuyo
Olsun sağlıklı ilişki kurun derim tedavi olun
Dimi ben en azından vücudumdan atsam temiz biriyle olsam daha iyi benim için değil mi? Çünkü o benim için risk iyileşince de risk böyle kalsam da risk
Ama kimse de istemiyo beni işte bunu vücudumdan atarken benle olacak destek olacsk bekleyecek biri yok
Oda olsun niye ayriliyorsun ki beraber olun seviyorsanız
İşte bilmiyorum ya
O bekler beni aslinda ama baktirmaya üşeniyorum ayrıca onda da virüs olan yüzde yüz güvenmiyorum ki ben ona
Baktırdım diyo ama her syee baktirmadi belki escrta gitmiş birisine nasıl. guveneyim
Acele karar verme o seni böyle kabul ediyorsa sende edebilirsin aynı durumdasınız beraber tedavi olup sağlıklı ilişki yaşayabilirsiniz
Onun haberi bile yok böyle şeylerden tedavi mı olacak bı de
Virüs ne virüsü? Dünyada sayısız virüs var
Cnsl yolla bulaşan hastalıklrimiz var vücudumuz daha atmadi ikimiz de çok şey yaşadık ama evlenmek isteyen en sonunda birbiriyle evlenmek isteyen biziz
Onu anladım da cinsel yolla bulaşan hangi hastalık? Listede bir sürü virüs var çünkü HIV HBV HCV HSV HPV... gibi
Tip 16 ve 18 rahim ağzı (serviks / rahim boynu) kanserine sebep olan tipler o yüzden vitamin yerine pap smear vermenizi (rahim ağzı dokusunda patolojik değişiklikler var mı) ve hpv dna baktırmanızı (hpv var mı) öneririm öncelikle. Vitamin bağışıklık sistemi için önemlidir (aft ve uçuklar da böyle tekrarlayabilir) ama hpv için doğrudan bir tedavi yöntemi değildir yani hpv dna baktırmadığınız sürece vitamin değerleriniz doğrudan bir şey ifade etmez. Siz temizlendiğinizi düşünürsünüz ancak virüs vücudunuzda latent (sessiz, hastalık yapmayan formda) kaldıysa gelecekte tekrar hastalığa sebep olup rahim ağzı kanserine kadar yapabilir. Sevgiliniz test yaptırmadığı sürece neye güvenerek "bende yok" demiş? 9 ya da 11 valanlı aşılardan birini oldu mu, kondom kullanıyor musunuz (ki kondom kesin koruma sağlamaz bulaş riskini azaltır, oral / anal bulaş da devam eder) bunlar da önemli ama test yaptırmadığı sürece hastalığı taşımadığını söyleyemeyiz. İlla hastalık belirtilerini göstermesi gerekmez, taşıyıcı olabilir (erkeklerde bu oran yüksektir.). İkinizin de hpv dna baktırması, sizin pap smear testi vermeniz ve korunmasız cinsel temastan kaçınmanızı (birbirinizle veya eskortla ya da başka partnerlerle) öneririm. Geçmiş olsun
Küçükken kapmistim smear yaptiramiyordum o yaşta
En son biyopsi alırız demişti doktor ama gitmemiştim şuanda da çok üşeniyorum vitamin iyi gelecek diye kendimi biraz sakinlestirip duraklama döneminde yaşamak istiyorum çünkü yaşama hevesim bile. kalmadi. gercekten sevip bu süreçlerime yardımcı olacsk bekleyecek bir erkek yok cevremde. ben zaten cokusteyim doktora gitmeye üşeniyorum
Bir umut olmadkca elimden tutan olmadıkça bu testleri vermek istemiyorum
İçimdeki vazgeçmiş kişi boş ver yap gitsin onla. diyor ama aklım yapma diyor usensen nile. bi. gun gidersin daha fazla yapma diyor
Tamamen atilmiyorsa neden uğraşıyorum peki testlerle?
Yok sadece Eliza baktirmis temizim diyor halbuki hem escrta gitmiş çokça hem 60 kızla yatmış hayatta güvenmem sadece elizaya ben ne testler yaptırdım özellik hpv kesin vardır onda yüzde yüz vardır her kızda var çünkü hpc yaptıklarında vardır kesin yani benden cekiniyo bı de ama. ben dedim hpv vsar diye o ne diyor bilmiyorum diyor
Bilmeme ihtimali var mı bilmiyorum. pf
Valla hpv kndmla bile geçiyor diye biliyorum kimse kandiramaz bu konuda beni o bile.
Üşeniyorum diye bir şey yok. Siz durumun ciddiyetinin farkında değil misiniz? Hem bulaşıcı hem de kansere sebep olabilen bir etkenden bahsediyoruz? Vitamini gidip ölçtürüyorsunuz ama diğerlerine üşeniyorsunuz anlamadım? Vitaminler tedavi etmez!! Kan değerlerimizi iyi tutmak yeterli olsa bu kadar patoloji uzmanı, kadın doğum uzmanı, enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji uzmanları çalışmazdı herhalde, aşılanma, korunma önerilmezdi akıl var mantık var. Her şey erkek mi, hayat seksten alınacak zevkten mi ibaret sizin için? Zaten sizi hastalığınızda tedavi sürecinizde beklemeyecekse bırakın o kişi hayatınıza hiç girmesin, iyi gün dostudur o. Sağlık alanından biri olarak size en yakın tarihte doktora gitmenizi öneririm
Kesinlikle hpv boğazıma bile yerleşir orayı da tutuyor biliyorum çok araştırmıştim. simdi hiçbir şey bilmiyormuş gibi bu kişiye güvenerek kendimi harcamak istemiyorum
60 kişiyle yattığını söyleyen birinde cinsel yolla bulaşan hastalık olmama ihtimali düşük😄 zaten bunların biri gelince diğerlerinin geçişi de kolaylaşıyor (mukozal dokudaki hasarlanma sebebiyle. Zaten aşıksanız 60 kişiyle olmuş birini mideniz kaldırmamalı. Tamamen atılmıyor anlamında söylemedim, hastalığı takip edin tedavi protokollerinize uyun ki o riski almayın demek istedim yanlış ifade ettiysem affola
Evet çok fazla tipi var oral seksle de geçebilir, anal bölgede kanser ya da siğillere de sebep olabilir, rahim ağzı kanseri yapabilir, ayak tabanında siğiller olabilir, dilde ağız içinde boğazda olabilir... dikkat etmek ve takip edilmek lazım. Her şey sağlığınız için, dilerim kazasız belasız kurtulursunuz
Ben de sağlık okumuş biriyim bu arada çok teşekkür ederim yardımınız için kesinlikle haklısınız beklemeyecek de hiç girmesin hayatima. ama hiçbir şey için geç değildir diyor baktır falan diyor zaten ama ben üşeniyorum sorun orada çünkü fazla ilgilenmiyor benle ben de kötüyüm zaten en fazla ilgilenen o var o da yarım yamalak tam değil. hem depresyondayim galiba.
A cidden benim doku hasarliydi zaten yara falan da yakıldı içerde benim yani cidden birkaç tane tür kaptiysam diğerlerinjn geçişi de mi kolaylaştırmış bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim :)
Siz mutlaka üşengeçliğinizi yenip gitmeye çalışın, sizin sağlığınızdan önemli hiçbir şey yok. Aynı alanda olmamıza sevindim, geçmiş olsun tekrardan
Ne gibi virüs?
Bunun için doktora gittiniz mi
Gittik var hapa işte aktıf atmamış daha vücut o da yok bende diyor ama ekrta gitmis çok fazla onda da vardır kesin. ayrica bendeki tam geçmeden onla yaparsam bendeki ona ondan tekrar bana geçmiş olur bı de evlenirsem ömür boyu iyilesemem onla yapıp duracağım için anladin dimi ping Pong etkisi deniyor buna yani bendeki bile geçmedi daha
Oooooo çıkılmaz bir durum var
Ama okadar eskortran korkmuyo Benden niye çekiniyor Durustum diye mi
Bende ne varhaastalik olarak söyledim diye mi? Benim için böylesi daha de iyidir belki söyledim uzaklaşmış oldu İstediğim olmuş oldu, Baktiroyle dedi çünkü Ben de baktırdım mı desem sence yalana gerek var mı nasıl konuşsam bunla, Nudeyle gördü geçmişimiz var, Discordda takılıyorduk Oyun oynuyoduk duygusal bağ vardi, ben istemiyorum ki onda da olabilir hastalık ben de korkuyorum, Yok diyo ama kesinvardir onda da Benden daha riskli kışi bence,60 kız ne herkizda hpv var zaten, Bana resmen başka hpv türleri geçirir, Ben de geçiririm bidahayapmak istesem 2. Defa yapamam, Tekrar geçirir diye, Ben tamamen iyileşsem temiz biri bulsam hayatı yasarim onla sürekli devam ederim, benim istediğim oluyo aslında şuanda bana konuşmak yeter diyorum ona Sustu zaten kaç gündür, Düşünüyor mu bilmiyorum İşlerine bakiyodur baskalriyla konusuyodur, Ben de vitamin içip iyileşiyorum
Ama büyük ihtimalle başkasını bulurum temiz erkekle seven biriyle devamederim
Ne virüsü
HIV hepatit falan kapmışlar işte
Anladım. Hastanelere gidin geçsin öyle evlenin
O bu hastalıkların ne olduğunu bile bilmiyor tedavi mı olcak bı de
Ben mi teşvik etsem
Gerçi bu yapmaya devam eder napsam boş
Keyfin bilir