Kaygı ve endişe hakkında soru?

Merhabalar 21 yaşımdayım , son 2 yıldır kaygı ve endişe başladı. 19 yaşıma kadar çok iyi kafa yapım vardı özgüvenliydim umursamazdım ne olduysa sonrasında kendi kendine başladı sosyal anskyete. Mesela hastaneye dişe gitcem endişeliyim acaba beni ciddiye almazlarsa , takmazlarsa veya beni üzecek bişey söylerlerse bende dayanamayıp tartışma çıkartırım diye endişeleniyorum. Markete bile gitmekte zorlanıyorum bazen suratsız insanlar oluyor bazılarına iyi davranıyorlar bazen bana ters davranıyorlar çok takıyorum kafaya. Yola çıkıp yürüyüş yapcam kaygım var dışarı çıkınca direkt gözlerim kızarıyor küçülüyor moralim bozuluyor. Bu aralar hep uyumak istiyorum. Maddi durumum kötü değil ailemle aram iyi ciddi sağlık problemim yok ama bence bu yapım ciddi sağlık problemim çöktüm nerdeyse. Kötü bir olaya maruz kalmadım ama çok ufak şeyleri takıyorum mesela avm de yemek için siparişe gidiyorum soru soruyorum cevap vermiyor bazıları kendimi değersiz hissediyorum. Boyum 185 civarı tipimde ağır duruyor ama taktıkca daha çok oluyor napcam bilmiyorum hep moral bozucu olaylar beni buluyor eski gülümsemem neşem yok dışarı bile çıkmakta çok zorlanıyorum bir mağzaya gidip bişey bile soramaz hale geldim ne yapmalıyım?
Kaygı ve endişe hakkında soru?