Sabahları buz gibi bir duş mu yoksa mis gibi sıcak bir duş mu? Sizce vücudumuz için hangisi daha sağlıklı? Kendi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi de paylaşır mısınız?

Sabahları buz gibi bir duş mu yoksa mis gibi sıcak bir duş mu? Sizce vücudumuz için hangisi daha sağlıklı? Kendi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi de paylaşır mısınız?
Ben baya uzun zamandır özellikle sabahları soğuk duş alıyorum.. Beni zinde yaptigini düşünüyorum.. butun gun yürüdüğüm ya da çok efor sarfettigim içn soğuk duş vücudun dqha hızlı toparlansıni sağlıyor. 'gibi bir his var psikolojikte olabilir.. Ama özellikle furbculzrin soğuk oda vs yaptırdığını biliyorum :))
Yaz/kış dönemine ve ev ortamına göre Normal şartlara altın da Duş alınacak suyun altına vücut sıcaklığımızı hızlı ve ani düşürecek bir etki gösterecek bir (şok) etkisine maruz bırakmamak önemlidir kaslar, damarlar, sinir sistemi... gibi yapılar bu şok türü durumun olumsuz yönde etkilenir, göz kararması, ani tansiyon düşmesi ile kalp hızı artış olabilir... Dolayısı ile Sıcak başlanıp su yavaş yavaş vücudumuzu alıştıra alıştıra suyu soğuta biliriz bu türde bir duş sistemin de vücudumuza faydası da olabilir.
Kesinlikle doğru çok doğru
Serin duşun sağlıklı olduğu söyleniyor ama sabah uykumun arasında o sıcak yataktan kalkıp buz gibi suya girmek çok sinir bozucu o yüzden vücut sıcaklığımda açıyorum
Cevap
22Cevap
Soğuk duş alırım
Soğuk daha faydalı derler lakin soğuk duş alırken nefesim daralıyor o yüzden ılık veya sıcak alıyorum
Kesinlikle doğru
Genelde soğuk duşa bayılırım ama kış aylarında ılık kullanırım, en sonda soğukla 5 dk geçirip bitiririm.
Soguk dus iyi insani ruhsal ve fiziksel olarak kendine getiriyor ama dayanmak her zaman kolay olmuyor. Ziplaya ziplaya bi hal oluyor insan :)
İkisinin de sağlığa ve vücuda yararı var sıcak duş yorgunluk sonrası iyi geliyor, soğuk duş ise seni enerjik tutuyor.
Soğuk duş daha faydalı ama sabahları soğuk akşamları sıcak duş daha verimli
Ilık duş alırım gerisi beni ilgilendirmez akskdkdkflf
Vücut ısıma yakın suyla başlayıp buz gibi suyla bitirmek tercihimdir
Bu havada en güzel evde jakuziye girmek
Soğuk daha iyi diye biliyorum.
Sağlık açısından ılık suda duş alınmalı
Yazın soğuk kışın sıcak
Ilim dus daha faydali.
Soğuk duş her zaman faydalıdır
Yaz kış farketmez buz gibi su tabiki 😄
Soğuk duş daha faydalı
Bir süredir sadece soğuk suyla alıyorum yeniden doğmuş gibiyim