Bayanların çikolata sevdalarının nereden geldiğini merak ediyorum bütün sosyal medyalarda bayanların %85 i çikolata sevdiklerini ifade ediyorlar bununla kalmayıp çikolata ile ilgili fotoğraflar paylaşıyorlar, bunun bir sebebi olmalı bende çikolatayı seviyorum ama bayanlardaki bu sevgi abartılı geliyor bence.
Cevabın nedir?
Çikolatanın içerisindeki bir madde var yani kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını arttırıyor; bu bir bilimsel gerçek. Uydurma değil.
Tabii şöyle bir durum da var. Mutlu hissetmemizin tek nedeni vücutta meydana gelen bu fizyolojik değişiklik değil. Evet, fizyolojik olarak seratonin salgıladığımız için mutlu oluyoruz. Çikolata içerdiği biyokimyasallar ile mutlu hissetmemizi sağlayan seratonin hormonunu harekete geçiriyor. Ama insanlar bilinçaltında tatlı yemeyi ödül ve mutluluk kaynağı olarak kodladıklarından ötürü psikolojik etkisi de söz konusu.
Ama sağlıklı çikolatanın sırrı kakao derecesi yüksek olan tatlandırılmamış olan şekersiz bitterdir. Günde 1 parça gerçek bitter çikolata hem sizi mutlu eder hem de sağlığınıza faydası vardır. Sütlü ve beyaz çikolatadan uzak durmanızı tavsiye ederim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çikolata yiyemediğim için ağladığımı biliyorum. Kimse çikolatanın yerini tu-ta-maz.
42 Yorumla- +1 yıl
sende çikolataylamı yatıp kalkıyorsun bukadar sevgiyi sevgiline göster :D alt tarafı bir çikolata :D aglamana ne gerek var :D
bayanlar gibi erkeklerde cikolata sever cunku tadi guzeldir arada ki tek fark bayanlar birazcik abartir ornegin erkeklerde sever pantolon almayi ya da ayakkabi almayi ama bayanlar icin bu bir tatmin olma duygusudur ayni sey erkeklerdede var bizimde arabamiz futbol takimlarimiz var anladin?
00 Yorumla
Tatlı şeyler mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor diye okumuştum bir yerde bundan dolayı olabilir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
180
Cevap
59Cevap
Hayatta aşık olduğum 5 şey var.
İlki Çikolata : )
Her çeşitini severim ( beyazı hariç : )…)
Hele bitter çikolata var yaa…… :D
Ama öyle her gördüğümü almam. Özene bezene seçiyorum yaa : )))))))))
Çikolatasız bir gün benim için yaşanmamış bir gündür. : )))
Şahsen ben doğum günü sevgililer günü yılbaşı vesaire vesaire özel günlerde bana çok güzel pahalı hediyeler mesela pırlanta bir yüzük kolye vs. verilmesindense
Küçük (!) bir kutuda çeşit çeşit çikolata hediye edilmesini tercih ederim.
Çikolata insanda mutluluk hormonunu harakete geçiriyor. Sanırım bu yüzden.
Aman canıım nedenini ne yapacan.
Arkadaşın da dediği gibi
Aşkın nedeni mi olur? : )
Kendimi bildim bileli Çikolata Aşığıyım arkadaş : )))18 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBilmem ben o kadar çok değil sanırım. Onlar çok sevdikleri için sosyal medyada paylaşmıyorlar ki.. Sosyal medyada bir şeyler paylaşmış olmak için paylaşıyorlar..
Bugün sevgililer günüymüş bilmem neymiş diye iş yerinde kalp şeklinde şeker hamurlu kurabiye dağıttılar herkese. Benden hemen önce işe giren kız bana ikram etmedi resmen (o dağıtıyordu millete). Şefin yanındaydım, 1 masada 2 kişi görünce 1 tane bıraktı herhalde. Üvey evlat muamelesi gördüm resmen :P :D Şef de kurabiyeyi bana vermişti ama masada kaldı sanırım. Zaten şeker hamurlu şeylerden hoşlanmam ki. Hem de belli yani, süs diye dağıtmışlar. Şeker hamurlu şey yenir mi hiç ya, komaya mı girceksiniz. Millet simit yer gibi yedi resmen. Aç bırakıyorlar tabi insanı ondan :P :D Çalışan insan aç kalır, ben başka bir şey anlamam :) 8 saat çalışıyorsun, 1 kez yemek molan oluyor. Gerçi küçük molalarında elbette karnını doyurman kendi sorumluluğunda ama ben yapmıyorum sanırım. Çok da rahatsız etmemeye başladı son zamanlarda.00 Yorumla
+1 yılÇikolata tadıyla olduğu kadar insanda bıraktığı etkisi ile de oldukça tercih edilen bir tatlıdır. Hem hafif hem de oldukça lezzetli olan çikolata damaklarda muhteşem bir tat bırakır ve bununla birlikte mutluluk verir. Çikolatanın mutluluk verdiği kabul edilmiş bir gerçektir. Hafif olan bu tatlı verdiği bu mutluluk sebebiylede çocuklarda olduğu kadar kadınlarında çok tercih ettiği bir tatlıdır.
Çikolata verdiği tat ve haz dışında kadınların cildinde de oldukça olumlu etkiler yaratır. Hafif ve muazzam bir tada sahip olan çikolata kadınların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır.
Güzelliklerine ve mutluluklarına önem veren kadınlar tatlı olarak çikolatayı tercih ederler. Mutlu olurken güzelleşir bunun yanında tekrar bir mutluluğa
kavuşurlar. Çocuklarda olduğu gibi kadınlarda da çikolata tutkusu her yaşta devam eder.00 Yorumla
+1 yılÇünkü biz kadınlar o kadar harika yaratıklarız ki bir erkek bizi mutlu etmeye yetmiyor, bu açığı çikolatanın verdiği dopaminle kapatıyoruz. Bir erkek lafına takılmayın iki erkek de bir kadını anlayamaz bin iki erkek de. kimse bizi anlamıyor bizden başka...
60 Yorumla
+1 yılsen hiç regl diye birşey duydun mu? dur sana basitleştireyim. kızılaya kan vermeye gittiğinde kan verdikten sonra kek ve meyva suyu verirler. bunun nedeni kan verdiğin için kan şekerinin ani düşmesidir. hah şimdi onu al, ortalama 8 ile çarp. hah işte kızlar her ay ortalama o kadar şekere ihtiyaç duyuyorlar. çünkü her ay 3 hafta kan şekerleri normal olurken 8 gün boyunca kan şekerleri yerlerde oluyor. tabi ki b da insanı tatlı krizine sokuyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Akittiginiz kan iki damla gorente iki tüp kan veriyosun zannedecekk :)
+1 yılSadece bayanlar değil bu görüntüleri görüpte canı çekmeyen insan var mı ya :
media.tumblr.com/tumblr_mdm0td31001rpmjza.jpg
33.media.tumblr.com/.../...nrMozS1st9itno1_500.jpg00 YorumlaÇikolata seksten daha tatmin edici diyenler bile var b soru dipsiz kuyu gibi kadınlar çikolatayı nedensiz bile sevebilirler. Çikolata bir büyü gibi tılsım gibi. Kilo alıp çirkinleşmeyi, sivilce çıkarmayı bile göze alarak paket paket yiyebildiğimiz kutsanmış lezzet <3
00 YorumlaBirincisi bayan değil kadın! İkincisi ise bazı kadınların abarttığı doğrudur fakat mutluluk vermesinden çok hormonel olarak istek duymamızdan kaynaklanıyor bence. Deli gibi her yere fotoğrafını atacak kadar abartılmamalı bu konuda haklısın ama bizdeki yeri yadsınamaz :)
00 Yorumla
+1 yılÇikolatanın mutluluk hormonlarını harekete geçiediği bilimsel olarak kanıtlanmış zaten. Depresyondayken özellikle ya da depresyonda değilken mutlu olmak için yiyoruz. Küçük ve anlık bir mutluluk. Mutsuz olunca çok yiyince kilo alıyoruz kilo alınca depresif olup yine yiyoruz. Ve diyetisyenler kazanıyor. :) Özetle döngü bu. Umarım iyi açıklayabilmişimdir. Hayatta bol şans :))
00 YorumlaBen sevmiyorum fazla çikolata hatta bazılarının bu çikolata olayını abartıklarını düşünüyorum. En güzeli yemek bence :) (not: kilolu değilim) şu Şanslı ne kadar yerse yesin kilo almayanlardanım. Kızlar sizde çikolata işini abartmayın lütfen altı üstü bir çikolata
00 YorumlaCikolatayi bende cok severim cogu hemsinsim gibi, cunku cikolata mutluluk hormonu saglar agzina attiginda damagina degen kismi oyle bir tat verirki, direk mideye indirmek yerine emmeye baslarsin farkli bir mutluluk verir, glikoz orani yuksek oldugundanda regl donemlerinde sinirlerimiz adina yatistirici bir ilactir. Cikolata sevmeyen ölsün :)
00 Yorumla
+1 yılAslında gerçeği söylemek gerekirse beni mutlu etmiyor birinin bana çikolata vermesi veya vermemesi önemli değil beni mutlu eden biriyse benimle beraber kalsın yanımda kalsın yeter.. Onun yerine seviyorum diye damarına basmam kıymetini bilirim hayatın boyunca herhalde sana oydu buydu falan filan alcak değil elbet bir gün sıkılıp patladığında ondan ayrıldığın acı çikolan acı olduğu için anlayacaksınızdır..
03 Yorumla- +1 yıl
küçükken beni hep çikolatayla kandırır, istediklerini yaptırırlardı br gün geldi büyüdüm.. gene aynı şey yaptıklarında çikolatayı gözlerinin önünde ayağımın altına almıştım o gündedn beri bana çikolta vereni bile değl çikolatanın ''Ç'' sini bile söyleyenlerden nefret duyuyorum büyüdüğümde çikolataları ezmemin sebebi benim yurtdışında bir ajans'a kaydolmamdı ajansın olduğu yerlerde çok fazla sapık olduğundan gitmek istemiyordum.. günler geçti 5-6yıl oldu 5-6yıldır annemi babamı görmedimm ama mutluyum çünkü eskiden beni sabahları bakkala bile yollamayan bir ailem vardı evden kaçınca istediğim şeyi yapıp özgürlüğüme kavuştum bunları onlar istedi.. Damarıma basmayacaklardı saatli bomba gibi patladım ve onca insanın gözünün yaşına bakmayıp anlayamadan onları öldürdüm. (üzüntü anlamında)
- +1 yıl
aslında bir yazar'a vermeyi düşündüm. (ciddiyim)
+1 yılHerkesin bildiği gibi insana mutluluk verir. Çikolata vazgeçilmez bir mutluluk kaynağıdır. Özellikle bayanlar, bir konuda sinirlendiğinde çikolata yemeye başlarlar. İster istemez insanın yüzünde de tebessüm kaynağı oluşuveriyor. Çok tatlı işte. Bayılıyorum. ♥ Ama sadece kendi fikrim.
00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/TmTy5J1vVEg
Canım çekio benim tatlı türüne bayılıyorum :-D :-D18 Yorumla- +1 yıl
neden ama :D bende severim ama bukadarıda biraz fazla olmazmı :D
- +1 yıl
Hormanlarım istio benim iligime işlemiş tatlılar ye beni die Çagrıo;)))
- +1 yıl
Ayrıca regl döneminde kan kaybettimiz için çikolata daha çok istiyoruz ;)
- +1 yıl
hele şükür :D dogru düzgün bir açıklama yapan oldu :D aynen az önce baktım bende hormonal olarak yani isteksiz olarakda istiyor canınız :D ne güzel bir hormonmuş :D bizim hormonlarda kavgayı istiyor :D hep şiddet :D :D :D bu bilgin için saol :D
- +1 yıl
Uff çok zekiyim benim için 1 dk saygı duruşu lütfen; ))
- +1 yıl
:D :D :D evet çok zekisin :D
- +1 yıl
@hatun_odun elalemın erkeklerıyle konusup durma aklını alırım senın !
- +1 yıl
Ahahaa yiyosa aklımı alsana:-D :-D :-D
+1 yılregl doneminde kaybedilen kanla birlikte, metabolizma hızı duser. Vucut kanı azaldıgında şekere ihtiyac duyar. Normalde tatlı sevmeyen bir bayan olan ben bile, aybaşında tatlılara agzım bir karıs acık baktıgım dogrudur.
21 YorumlaBen cikolata ile mutlu oluyorum. Fark etdim de ne zaman kocam beni uzse çikolata cekiyo canim. Bunu fark etdikden sonra kisitlamaya calisdim bu çikolata hasretini ama ne yaparsam yapayim çikolata yedigimde mutlu oluyorum...
10 YorumlaAbarti bence de. Ben cok sevmiyorum acikcasi yani seviyorum ama bayiyo bir yerden sonra. Canim cektiyse cok yiyorum bir tek. Tuzlu seyler daha guzel bence ya cayla yenilen seyler felan. Tatlilardada ciskek tarzi tatlilar boyle pasta tarzi
00 YorumlaAbartılı değil bu sadece bayanlarda olan serotonin hormonu yani mutluluk hormonu özellikle çikolata gibi tatlı gıdalar tûketildiğinde mutlu oluyoruz psikologlar depresyon anında boşuna çikolata ye demiyor yani :)
00 Yorumla
+1 yılKızlar çok sever, erkekler daha az sever diye bir şey yok. Erkekler de çikolatayı, tatlıyı sever. Ama kızlar abartmayı da seviyor, o yüzden öyle yansıyor.
10 Yorumla
+1 yılAçık konuşacağım kadınlar ota boka morallerini bozar mutluluk hormonu salgilayan çikolata tarzı tatli şeylere ihtiyaç duyar doğası gereği yani
20 YorumlaAslında bu tamamen yalan. Çikolata sevimli bir yiyecek. Tadı da güzel. Abartanlar sadece erkeklere daha sevimli görünmeye çalışanlar. Bayanlardan korkun bence..
02 Yorumla
+1 yılÇikolatanın tadı gerçekten insanı mutlu ediyor bence. Yani moralim bozuk olduğunda çikolatayla paylaşıyorum derdimi, öyle bişey :)
40 Yorumla
+1 yılAslında ben de merak ediyorum. Küçüklüğümden beri çikolata delisiyim. Diğer kızların da bana benzediğini görüyorum. Acaba neden? Ben, bana kendimi mutlu hissettirdiği için seviyorum 😊
12 Yorumla- +1 yıl
hımm bilmiş şey 😄
Bir gün hunharca çikolata yemiştim bayaı abartmıştım yani daha sonra mide bulantısı falan derken tiksindim kendilerinden o günden beride ağzıma sürmedim..
00 YorumlaIlla bilimsel olarak mi aciklayak mutlu ediyor iste :D ben yerken baska birsey düşünmüyorum tadına odaklanıyorum. Ama bittikten sonra eskiye dönüyorsun tekrar yemek istiyorsun:D
00 YorumlaSaadece kadınlar değil erkeklerde sever hatta ben profitorolun içinde ediyorum çikolatayı lezzetli olması için mutluluk hormonu salgilar ve eskiden çikolatanın ilaç niyetine kullanıldığını okudum.
10 Yorumla
+1 yılbelki de mutlu olmaya en muhtaç cins olduğumuzdandır.. malum her derdi tasayı biz çekiyoruz.. sanki gösteris diye yiyoruz seninki de soru ha!
00 Yorumla
+1 yılHayir bir mantigi var onun. Regl donemlerinde daha cok canlari ceker hatta biraz uzun anlatmasi. Usendim anlatmaya telefondan yaziyorum. Ama ozetle as ermekle yakin bir mantigi var diyebilirim.
00 YorumlaBen sevmiyorum açıkçası beni çok bayıyor.. Yersem 2 haftada bir oda damak olursa :) ya da bitter... hafif olacak. Abartmaya gerek yok :)
00 Yorumlaaçıkçası ben çikolatayı ya da tatlıyı öyle çok abartılı sevmiyorum içimi baydığı için eğer canım çok çekerse yiyorum
00 YorumlaKadinlarin çikolata sevdasina pek inanmam ben tamam seviyorum amma filmlerde ki gibi kutuyla yiyenlerden diyilim yalniz cayla
00 Yorumlacogu erkek nasıl sıgaraya bagımlıysa kadınlarda cıkolataya bagımlı. bız canımız sıkıldıgında sıgara. onlar canı sıkıldıgında cıkolata.
00 Yorumlacikolata mutluluk hormonu salgılıyor eger erkek bizi cikolata yedigimizde hissettigimiz mutlulugu yasatsalardı onları daha cok severdık :D
02 Yorumla- +1 yıl
Peki sen erkeğe o mutluluğu yaşatmayı denedin mi? Belki de o seni o zaman daha çok severdi
tatli mutlu ediyormus sozde yalan bir ara butun ogunlerde tatli yerdim, hala miutsuz hala mutsuz :D
00 Yorumla
+1 yılNormalde severim ama abartılacak bir yanı yok.
Ancak, Özel durumlar da kan şekeri düştüğü için tatlı şeylere olan istek tavan yapıyor, böyle durumlar da çikolatayı kesinlikle Kahraman olarak görüyoruz.00 Yorumla
+1 yılbesin olarak sadece çikolata ve süt ürünleri tükettiğim bir ay geçirmiştim...
10 YorumlaMutluluk hormonu salgılıyor çünkü. Kadının mutluluk arayışının şekillendirilmiş halidir çikolata.
10 YorumlaBende çok seviyorum ama yiyemiyorum maalesef seker hastasiyim yazık bana :(
10 YorumlaÇikolata severim ama pek tüketmem formumu korumam lazım.
10 YorumlaBen sevmiyorum ki bir kavanoz turşuyu tercih ederim :D
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 431 cevap paylaştı. Ne yani Beyler sevmiyormuymuş? Benim kadar sevip yiyenini henüz kimse görmemiştir..!
10 Yorumlabencede çikolata mutluluk veriyor çünkü :) ayrıca kilodur fazlalıktır derken kadınların kendilerine koydukları yasaklardan biridir veee yasaklar daima daha caziptir :)
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar tatlıdır dolayısıyla kendi türlerine yakınlık duyarlar. Ama erkekler turşu gibi
40 Yorumla
+1 yıl1 gün tatlı veya çikolata yemesem günüm kötü geççek gibi hissediyorum o derece mutluluk veriyor :D
40 YorumlaMutluluk hormonunu daha çok etkiliyor kadınlarda o yzden
10 Yorumlabayanla erkekle alakası yok koçum her insan sever mutlaka
10 YorumlaSakinlestiriyor , mutluluk hormonu salgiliyor ozellikle regl donemlerinde cok tuketilir
00 Yorumla
+1 yılAy basinda kaybedilen enerji kadinlari tatli yemeye itiyor
00 Yorumlatek bayanlar mı erkeklerde seviyor. fakat bayanlar hep olduğu gibi sevgilerini dile getirmeyi dha iyi beceriyorlar fark bu.
20 YorumlaÇünkü her kadın mutlu olmayı hakeder ve bunu çikolata içindeki fındıkla oturup dertleşecek kadar yalnızken ister
10 YorumlaAdet döneminden sonra asiri tatli ceker canimiz.. Bende nedendir bilmiyorum ama her yemegin ardina tatli birsey mutlaka yemem lazim
00 YorumlaTatliyi yilda bir defa ya tuketirim ya tuketmem genel olarak sevmiyorum o yuzden bende bilmiyorum :)
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl
+1 yıle bu kanıtlanmış bir şey dünyada en çok mutluluk salgılayan 2. Şey çikolata, kadınlarda mutlu olmaya ihtiyacı var ve erkekler gibi saklayamıyorlar :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer gun iki tane cikolata yiyorum son bir aydir. Cidden su an farkettim. Kilo alcaksam cikolatadan olsun yine yerim. Mutlu oluyorum midem rahat aliyor. bir zaman sonra aliskanlik yapiyor gercekten. oglen yemekten sonra yemezsem eksik hissediyorum
00 Yorumla
+1 yılEnerji doluyorum. Mutlu ediyor. Stres attırıyor vs vs
00 Yorumla
+1 yılÇikolata yemeden duramıyorum belki de psikolojik ama mutlu hissettiriyo
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 359 cevap paylaştı. İnsan nasılki kendi gibi birini seviosa kadınlar kendi gibi tatlı olan çıkolatayı seviyo :)
05 YorumlaÇikolata kadınlarda mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlıyor :)
00 Yorumla
+1 yılBen sevmiyorum, abartildigini da dusunuyorum. Gereksiz bir abarti bu.
00 Yorumla- Devamını Gör (179)
Devamını Gör(224)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım