Öncelikle hepinize iyi akşamlar ben 20 yaşında bir erkeğim ve kekemelik problemim var bence kekemelik bana göre hayata karşı genel olarak bir başarısızlıktır.
kendi tecrübelerimi anlatmam gerekirse öncelikle aklıma gelen her şeyi söylemeyi sevmiyorum. bir soru sorulmuşsa başka konulara sapmadan onun cevabını vermek istiyorum. ya da sosyal medyada gördüğüm komik bir şeyi anlatmak istiyorsam, başka bir konuya sapmadan onu anlatıp geçmek istiyorum. tanıdığım diğer insanlar böyle değil. onlar özel şeylerini anlatmadıkları sürece akıllarına gelen her şeyi anlatıyorlar.
benim bir kekeme olarak bir şeyler anlatmak istesem de anlatacağım çok bir şey yok. örneğin ikincisi tabiri travma. ben 10 yaşımdayken kekeme oldum ve nasıl olduğumu hatırlamıyorum bile. 10 yaşımdan üniversite mezuniyetine kadar çok fazla konuşma zorluğu çektim ve çok az konuştum. büyüdüğüm mahalle çok güvensiz bir mahalleydi ve ben de güçsüz bir çocuktum. liseyi bitirene kadar çok fazla zorbalığa uğradım. efendi çocuk olarak fazla maceralara girişmedim. Ve maddi imkansızlıklar ve psikolojik rahatsızlıklar yüzünden başımı kaldıramadım. Lisede 2 defa sınıfça herkes bir konuda sunum yaptı ve bende sunum yaparken zorlanıyordum. ve arkadaşlıklarımı da sürdürmekte zorlandım şu ana kadar hiç arkadaşım olmadı diyebilirim yani genel olarak maddi imkanları iyi bir ailede ve güvenli bir mahallede büyüsem sanki her şey hallolacaktı. şu an da hala kekemeyim. Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
dil altına kalem koyup konşmaya çalışmak, bir anttenman metodu olarak görmüştüm.. çünkü sizin düşüncelerinizden kelime söylemekten dah ahızlı hareket ediyor. kalem varken düşünceyi yavaşlatmak bir teknik. istersen bir iki hafta çalış.
Teşekkür ederim dediğinizi uygulayacağım ben çok kitap okudum 1 yıldır düzenli olarak her gün 40-50 dakika falan sesli kitap okuyorum ama geçmedi
acelesi yok.. en buyuk düşman stres... profesyonel yardım aldın mı hiç?
Evet Ben 1.5 yıl oluyor dil terapistine başladım her hafta cuma günü eğitime gidiyorum ama pek bir faydası olmadı
olacaktır mutlaka. bence düzeleceğine inan. her ne kadar şu an bunu söylemek bana kolay sana zor gelse de... ama stresi azaltırsan, küçük gelişmeler olduğunu fark edeceksin. pskiyatrist e de git... faydası olmaz diye düşünme.. her yolu dene. düşünce hızını azaltmak için faydası olabilir. yan tutarak uzun bir kalemi dilinin altında dene.. konuşmak oldukça zor o şekilde. epey yavaşlatır. baş boyun harketi ile aynı anda kekeliyorsan duymuşsundur o ayrı bir konu.. net teşhisini de kazan.
Ben insanlarla iletişim kuramıyorum zorlanıyorum insanlara bir şey söylemek isteyince o cümleyi tam olarak söyleyemiyorum yarım yamalak söyleyebiliyorum ve şöyle bir sıkıntım da var insanlar bana bir şey soruyorlar ve ben konuşurken bir kaç saniye duraklıyorum bir 2-3 saniye falan ya da bir cümle kuracakken cümlenin ortasında takılıyorum şey şey şey ya da kilitleniyor gibi oluyorum cevap veremiyorum mesela ben dün yeni bir işe başladım bir akaryakıt istasyonunun marketine bakıyorum markete gelen insanlar içeri girerken bana selamun aleyküm diyor ama ben aleykümselam diyemiyorum sabahtan beri şu ana kadar belki 20 kişi falan markete gelmiştir bana selamun aleyküm diyen ama ben bir türlü aleyküm selam abi hoş geldiniz diyemedim onun yerine buyurun efendim ya da sadece hoş geldiniz dedim yani böyle bir insanım bir de ben çok sosyal bir insan sayılmam sessiz bir insanım insanlarla konuşmayı da pek sevmem hatta evde annemle babamla bile çok fazla konuşmam.
çok normal değil mi ama? konuşma kuusru olunca haklı olarak çekiniyorsun.. bu yargı ile asosyal olman bağdaşmaz. yaş ile ilgili haklı çekince bunlar. en kısa, teklemeden ne diyebiliyorsan onu söyle.. insanlar dalga geçerse buna sen de gül. çünkü geçecek. sen o iki üç saniye beklerken aklından binlerce şey geçiyor. hazırlık yapmak istiyorsun. önce ferahla. psikiyatriste git bak mutlaka. psikolog değil pisikiyatrist. çünkü depesyon da oluşmuş olabilir. ruh halini düzelt, gerisi gelecek, zamana ve çalışmalara bırak. dil terapistine de devam.
Bunun tedavilerini yapan doktorlar oluyor. Araştır bence
Ben 1.5 yıl oluyor dil terapistine başladım her hafta cuma günü eğitime gidiyorum ama pek bir faydası olmadı
Zor bir şey gerçekten. Seni anlayabiliyorum.
Umarım düzelir
İnşallah düzelir bende öyle umuyorum
Ben insanlarla iletişim kuramıyorum zorlanıyorum insanlara bir şey söylemek isteyince o cümleyi tam olarak söyleyemiyorum yarım yamalak söyleyebiliyorum ve şöyle bir sıkıntım da var insanlar bana bir şey soruyorlar ve ben konuşurken bir kaç saniye duraklıyorum bir 2-3 saniye falan ya da bir cümle kuracakken cümlenin ortasında takılıyorum şey şey şey ya da kilitleniyor gibi oluyorum cevap veremiyorum mesela ben dün yeni bir işe başladım bir akaryakıt istasyonunun marketine bakıyorum markete gelen insanlar içeri girerken bana selamun aleyküm diyor ama ben aleykümselam diyemiyorum sabahtan beri şu ana kadar belki 20 kişi falan markete gelmiştir bana selamun aleyküm diyen ama ben bir türlü aleyküm selam abi hoş geldiniz diyemedim onun yerine buyurun efendim ya da sadece hoş geldiniz dedim yani böyle bir insanım bir de ben çok sosyal bir insan sayılmam sessiz bir insanım insanlarla konuşmayı da pek sevmem hatta evde annemle babamla bile çok fazla konuşmam.
Dil terapistleri var ne kadar etkili bilmiyorum
Ben 1.5 yıl oluyor dil terapistine başladım her hafta cuma günü eğitime gidiyorum ama pek bir faydası olmadı
Zamanla geçiyor kitap oku veya kursa git
Kitap okuyorum kitap dışında başka neler önerirsiniz?
Çevrende var mı kekeme
Hayır çevremde akrabalarımda vs kekeme olan kimse yok benden başka
Benim üvey babalıkta kekeme 3 4 ay aynı evde yaşadık onun yüzünden bana da bulaşmıştı konuşamıyordum 2 aydır evden uzağım kekemelik bitti şükürler olsun 😂
Nasıl gidiyor terapi?