Kekemelik nasıl yenilir?

Öncelikle hepinize iyi akşamlar ben 20 yaşında bir erkeğim ve kekemelik problemim var bence kekemelik bana göre hayata karşı genel olarak bir başarısızlıktır.

kendi tecrübelerimi anlatmam gerekirse öncelikle aklıma gelen her şeyi söylemeyi sevmiyorum. bir soru sorulmuşsa başka konulara sapmadan onun cevabını vermek istiyorum. ya da sosyal medyada gördüğüm komik bir şeyi anlatmak istiyorsam, başka bir konuya sapmadan onu anlatıp geçmek istiyorum. tanıdığım diğer insanlar böyle değil. onlar özel şeylerini anlatmadıkları sürece akıllarına gelen her şeyi anlatıyorlar.

benim bir kekeme olarak bir şeyler anlatmak istesem de anlatacağım çok bir şey yok. örneğin ikincisi tabiri travma. ben 10 yaşımdayken kekeme oldum ve nasıl olduğumu hatırlamıyorum bile. 10 yaşımdan üniversite mezuniyetine kadar çok fazla konuşma zorluğu çektim ve çok az konuştum. büyüdüğüm mahalle çok güvensiz bir mahalleydi ve ben de güçsüz bir çocuktum. liseyi bitirene kadar çok fazla zorbalığa uğradım. efendi çocuk olarak fazla maceralara girişmedim. Ve maddi imkansızlıklar ve psikolojik rahatsızlıklar yüzünden başımı kaldıramadım. Lisede 2 defa sınıfça herkes bir konuda sunum yaptı ve bende sunum yaparken zorlanıyordum. ve arkadaşlıklarımı da sürdürmekte zorlandım şu ana kadar hiç arkadaşım olmadı diyebilirim yani genel olarak maddi imkanları iyi bir ailede ve güvenli bir mahallede büyüsem sanki her şey hallolacaktı. şu an da hala kekemeyim. Sizce ne yapmalıyım?

Kekemelik nasıl yenilir?