İyi günler hepinize size içimi dökmek istiyorum ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum okursanız sevinirim ben 18 yaşındayım bende kekemelik var sonradan başladı 3-4 yıl oluyor kekemeyim dün dershanem başladı dershaneye gittim dershanede ki bütün öğretmenler hepsi değişmişti sabah ilk dersimiz matematikti yeni matematik hocası sınıftaki herkesten kendini tanıtmasını ve hangi liseden mezun olduğunu söylemesini istedi herkes söyledi sonra sıra bana geldi ben söyleyemedim konuşamadım ben tam söyleyecekken birden kilitlendim bir kaç saniye duraklama oldu söyleyemedim ben söyleyemeyince bütün sınıf dönüp bana baktı sonra bugün yani az önce annem beni yufkacıya gönderdi yufkacıya git eve 4 tane ev yumurtası al dedi neyse gittim yufkacıya tam içeri girdim oradaki çalışan adam bana hoş geldin ne istiyorsun dedi tam 4 tane yumurta istiyorum diyecektim yine kilitlendim konuşamadım bu sefer konuşmayınca elimle işaret ettim 4 diye adam anlamadı bana baktı sonra kendimi zorladım 4 tane ev yumurtası istiyorum dedim gerçekten çok zor bir şey. Kekemelik nasıl yenilir?
Selamlar,
Kekemelik, konuşma akıcılığını etkileyen bir konuşma bozukluğu olarak karşımıza çıkabilir. Bu zorluğun üstesinden gelmek ve konuşma becerilerini geliştirmek için birkaç önemli adım atılabilir.
İlk olarak, bir konuşma terapisti veya logopedist ile çalışmak, kekemelikle mücadelede büyük bir yardım sağlayabilir. Bu uzmanlar, bireyin belirli ihtiyaçlarına uygun terapi ve egzersiz programları oluşturabilirler.
Ayrıca, konuşma sırasında daha yavaş ve dikkatli olmaya çalışmak, kekemelik belirtilerini hafifletebilir. Nefes kontrolü egzersizleri ve düzenli pratik, konuşma becerilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Kendine güveni artırmak ve pozitif bir tutum geliştirmek de önemlidir. Ayrıca, kekemelikle başa çıkan diğer kişilerle destek gruplarına katılmak, deneyimlerinizi paylaşmanıza ve moral bulmanıza yardımcı olabilir. Bu adımlar, kekemelikle başa çıkmada yardımcı olabilir ve daha akıcı bir konuşma elde etmenize katkı sağlayabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKekemelik, konuşma akıcılığını bozan bir konuşma bozukluğudur. Kekeme olan kişiler, konuşmaları sırasında seslerini, kelimelerini veya hecelerini tekrarlayabilir, uzatma yapabilir veya tıkanma yaşayabilir. Kekemelik, kesin bir nedeni bilinmeyen karmaşık bir bozukluktur. Genetik, çevresel faktörler ve sinir sistemi gelişimi gibi çeşitli faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Kekemelik, genellikle çocuklukta başlar ve genellikle zamanla kendiliğinden geçer. Ancak, bazı durumlarda kekemelik yetişkinliğe kadar devam edebilir. Kekemelik, konuşma terapisi ile tedavi edilebilir. Konuşma terapisi, kekeme olan kişilerin konuşma akıcılığını geliştirmelerine yardımcı olabilecek çeşitli teknikler ve stratejiler içerir.
02 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
Soran+1 yılBen namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBabam özel okul da öğretmenlik yaptı zihinsel engelli öğrenciler vardı ve bazıları da kekemeydi konuşma ve okuma sorunu çekerlerdi ama düzenli alıştırma yaparak ve moral bozmayarak gayet de iyi aşıyorlardı yani zihinsel hastalar bile bunu başarabiliyorsa ( yaş fark etmiyor her yaştan vardı neredeyse ) sen de başarabilirsin. Bu süreçte en önemli şey ailenin ve arkadaşlarının sana destek vermesi. İnsanlardan çekinmene gerek yok zaten kimse kimseyi umursamıyor umursasa bile herkes her şeyi unutur o yüzden böyle düşün utanıp çekinecek bir şeyin yok senin. Benim de peltek bir arkadaşım var ve o bunu hiç takmıyor gayet iyi her şeyi hatta yurt dışına gidecek nerdeyse kimseden destek almıyor yani başkası yapıyorsa sende yaparsın yeter ki özgüvenli ol.
Eski bir tanıdığımdan biliyorum eğer kötü bir olay yaşadıysan bu da sende travma yapmış olabilir o yüzden de kekeliyor olabilirsin veya beyninle ilgili de olabilir.02 Yorumla
Soran+1 yılBen Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı Ben namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
Soran+1 yılben 18 yaşındayım bende kekemelik var sonradan başladı 3-4 yıl oluyor kekemeyim dün dershanem başladı dershaneye gittim dershanede ki bütün öğretmenler hepsi değişmişti sabah ilk dersimiz matematikti yeni matematik hocası sınıftaki herkesten kendini tanıtmasını ve hangi liseden mezun olduğunu söylemesini istedi herkes söyledi sonra sıra bana geldi ben söyleyemedim konuşamadım ben tam söyleyecekken birden kilitlendim bir kaç saniye duraklama oldu söyleyemedim ben söyleyemeyince bütün sınıf dönüp bana baktı sonra bugün yani az önce annem beni yufkacıya gönderdi yufkacıya git eve 4 tane ev yumurtası al dedi neyse gittim yufkacıya tam içeri girdim oradaki çalışan adam bana hoş geldin ne istiyorsun dedi tam 4 tane yumurta istiyorum diyecektim yine kilitlendim konuşamadım bu sefer konuşmayınca elimle işaret ettim 4 diye adam anlamadı bana baktı sonra kendimi zorladım 4 tane ev yumurtası istiyorum dedim gerçekten çok zor bir şey Ben Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı Ben namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhabalar, kekemelikle ilgili uzman bir konuşma terapisti, size doğru teknikleri öğretebilir ve size özgü bir tedavi planı oluşturabilir. Konuşma egzersizleri, nefes kontrolü, yavaş ve düzenli konuşma gibi teknikleri içerir. Bu egzersizleri düzenli olarak yapmak, konuşmanızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Kekemelikle mücadele etmek zor olabilir, bu yüzden destek aramak önemlidir. Kekemelikle ilgili gruplara katılabilir, benzer deneyimlere sahip insanlarla konuşabilir ve motivasyon bulabilirsiniz.. Sabırlı olun ve kendinize zaman tanıyın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı Ben namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkücü Hüseyin Tutan ileri derece kekemeymiş. Müzikle uğraşmak kekemeliği aşma konusunda faydalı oluyor. Çünkü beynin sağ ve sol lopları müzikle senkronize oluyor. Ama yine ne yapacaksan bir hekim tavsiyesiyle yapmalısın.
01 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Knk bendede oluyordu gyno fobim vardı. Hâlâ var çok fazla düşünme kafanda çok kurma rahat ol karsidakide insan. kimse kimseyi kesmiyor doğramiyor. yani onlarda etten ve kandan işi olabildiğince basitleştir. Kafanda şunu önce diyeceğim sonra bunu sonra şunu diye düşünme yapiştir gitsin
04 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
Soran+1 yılBen namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
kardeşim bende de kekemelik var sana tek diyeceğim köpek dişlerinin arasına kalem koy googleden a dan z ye kadar tekerlemeler olacak şekilde site bul her kelimenin baş harfini uzatarak oku ne kadar üstüne gidersen o kadar iyi olur çünkü konuşmak insana lazım illaki birilerine adres sorcaksın biri sana adres sorcak telefonla konuscaksın kız arkadaşın olcak yani korkudan önce korkuyu yaşama ama korkuyu yenebilmen için baya egzersiz yapman lazım nefes egzersizleri yap bide sakız çiğne dediğim şeyleri yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVay Gardaşım Benim Üzülme Bende Kekemeyim 21 Yaşındayım 2002 Yılından Beri Kekemeyim Gardaşım Doktora Git Diyenler Terapi Al Diyenler Olacaklar Ben Askerliğimide Yaptım Askerde Uzman Çavuş Israr Etti Git Terapi Al Dedi Doktor Geçeceğini Zannetmiyorum Dedi Çünkü Çok İlerlemiş Dedi Ben Alıştım Artık Doktorlar Terapiler Bağıra Bağıra Kitap Okumalar Yapmadığım Şey Kalmadı Ama Artık Pes Ettim Geçmiyor Üzülme Kardeşim Doktora Git Terapi Al Diyenleride Takma Onun Bile Çaresi Yok
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende Gittim Psikiyatri Doktorlarına İmamlara Hocalara Faydası Olmaz O Hastalığın Şifası Yok Dostum Alışmaya Çalış Bak Ben 21 Yaşındayım Alıştım Diyorum
Cevap sahibi+1 yılBende Namaz Kılıyorum Allah Kabul Etsin Kardeşim Bendede Aynı Durum Alıyor Onun İçin Namazını Terk Etme Asla Ama Dostum Alışmaya Çalış Şifası Yok O Hastalığın
Soran+1 yılBenim dün dershanem başladı dershaneye gittim dershanede ki bütün öğretmenler hepsi değişmişti sabah ilk dersimiz matematikti yeni matematik hocası sınıftaki herkesten kendini tanıtmasını ve hangi liseden mezun olduğunu söylemesini istedi herkes söyledi sonra sıra bana geldi ben söyleyemedim konuşamadım ben tam söyleyecekken birden kilitlendim bir kaç saniye duraklama oldu söyleyemedim ben söyleyemeyince bütün sınıf ve hoca dönüp bana baktı
Cevap sahibi+1 yılBende Bir Keresinde Senin Durumuna Düşmüştüm O Çok Kötü Bir Durum Seni En İyi Ben Anlıyorum Ama Kafana Takma Kardeşim Öyle Yaşamaya Çalış Sen Namazını Terk Etme Allah Sana Yardım Eder Kekemelik Çok Kötü Bir Hastalık
- Kişilik & Karakter konusunda 749 cevap paylaştı.
+1 yılKendini rahatça ifade edebileceğin aktivitelere katıl, diksiyon dersleri al online, şarkı söyle bol bol, şiir oku sesli... Özgüvenini kaybettikçe kekemelik artar...
04 Yorumla
- +1 yıl
İçinden oku kardeşim, illa sesi dışa vurma durumunda değilsin. Zihninle de okuyabilirsin
Soran+1 yılİçimden okurken de aynı çok kekeliyorum içimden okuyorum dışarıdan da çok sesli okumuyorum fısıldayarak kısık sesle okuyorum
+1 yılSanırsam bazı doktorlar var ama çok bilgim yok internetten araştır. Doğuştan olmadığı için belki çözümün vardır diye umuyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gidiyorum zaten ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
- +1 yıl
Hacı hoca değilde doktorlar çözer bu durumu çözülebilirse. İnternette araştırabilirsin eminim bunun için özel klinikler vardır veya alanı bu yönde olan profesyonel insanlar vardır. Tabikide araştırın ondan sonra başvurun. Umarım bu sorununun üstesinden gelirsin dostum.
Soran+1 yılBiliyorum evet bunun için özel klinikler seanslar var ama imkanım olmadığı için gidemiyorum seanslara seanslar çok pahalı hepsi özel
- +1 yıl
Yani o zaman para kazanacaksın ve daha sonra bunun desteğini alacaksın. Belki devlet yardımlı şeylerde vardır iyice araştır yoksa dediğim gibi ancak çalışacaksın para kazanacaksın ve bu tedaviyi alacaksın. ya da zengin bir hayırsever yardım edecek.
- +1 yıl
Bilmiyorum dostum. Önemli olan niyet ve çaba. Namazın kabul oluyordur önemli olan bu. Yatalak insanlar gözleriyle bile namaz kılıyor. Dinle ilgili bir sorun varsa bir imama sor istersen yanlış bir şey söylemek istemem.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun belki de kekemelik değildir sosyal fobin vardır
02 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gittim ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçükken bende de vardı kekemelik ben şu şekilde yendim konuştuğum insanları bir tarafıma takmıyorum. Olay bundan ibaret.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
Cevap sahibi+1 yılolay kafanda bitiyor kardeşim. Kafanın içinden ben düzgün konuşacağım diyeceksin. Ben konuşamam dersen zaten konuşamazsın. Konuştuğun kişi kim olursa olsun umursama. Bir de ağızda kalem egzersizleri var kekemelik için aç onları tekrar yap faydasını görürsün.
+1 yılBenim tanıdığım bir kız vardı yaşı ilerledikce konuşması düzeldi, belki düzenli egzersizlerle ilerleyebilir sin
03 Yorumla
- +1 yıl
Bilemiyorum ki Allah yardımcın olsun ne diyim
Diksiyon dersi alabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılDiksiyon dersi alacak imkanım yok çok pahalı Ben Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı Ben namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
- Kişilik & Karakter konusunda 625 cevap paylaştı.
+1 yıldoktor ne dedi bu durumuna peki?
03 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gittim ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
- +1 yıl
kekemelik mırıldanmalarında da çok etki ediyor mu? Öncelikle hacı hocayla olacak şeyler değil bunlar ve artikülasyon dersleri alabilirsin bunlarla ilgili belki faydası olur.
+1 yılBilgili bir doktor kontrolunde
02 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun, bir doktordan destek al.
05 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü doktorlara gidiyorum zaten ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
- +1 yıl
Psikoloğa gittin mi?
Soran+1 yılEvet 2 yıl önce psikoloğa ve psikiyatri doktoruna gittim bana o zaman anksiyeten var dediler ilaç verdiler cipralex 10 mg diye bir antidepresan hap verdiler onu kullandım 1 yıl boyunca ama onunda faydası olmadı
- +1 yıl
Biraz kendini zorlamaya çalış, pratik yap.
Bol bol kitap oku
02 Yorumla
Soran+1 yılKitap okuyorum zaten ama geçmiyor Ben Bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı Ben namaz kılarken namazın üzerinde sureleri okurken ve namazdan sonra dua ederken çok kekeliyorum ne yapmalıyım? Normalde namaz en fazla 5 dk da kılınır benim 15 dk yı bile buluyor kekemelikten kaynaklanıyor.
Doktor desteği
05 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum evet seanslar var ama imkanım olmadığı için gidemiyorum seanslara seanslar çok pahalı hepsi özel
Merkezleri var onun
02 Yorumla
+1 yılKurslar var
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum evet bunun kursları var ama imkanım yok bu yüzden gidemiyorum kurslar çok pahalı hepsi özel ben bir sürü doktorlara gittim kekemeliği yenmek için ama bir faydası yok doktorlar bana hiç bir şeyin yok normalsin diyor kekemeliği yenmek için bir sürü doktorlara hacılara hocalara türbelere gittik ama bir faydası olmadı
- +1 yıl
Devlete ait kurslarda vardır bir araştır istersen
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne