Güncellemeler
+1 yıl
Cevap yok mu?
Bazen cok heyecan yaptığımda dilim takılıyor. Baskı altında oldugumda özellikle daha da artıyor. Ama rahat oldugumda ve kekemelıgımi bılmeyen insanların içinde gayet akıcı rahat konusyorum. Bunu nasıl çözebilirim sizce. Kitap okuyorum bu arada ama geçmiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sesli veya sessiz, kısaca kitap okumak kekemeliğe çözüm değil maalesef. Ayrıca kekemelik geçmez kontrol altına alınır. Sana tavsiyem bir dil ve konuşma terapistiyle beraber seanslara başlamandır. Unutma kekemelik hastalık değildir, özgürce kekele... Esen kal:)
çok şarkı söyle rap yap geçer
Oyle bırsey degıl kı normalde rahat olduğum zaman takılmıyor ama baskı altında olunca ve biri anıdrn bır soru sorunca diyorum kı ben bu kelımeyı cıkaramam falan
derin nefes al
İşte bu herzaman mümkün olmuyor
Anksiyeteyle alakalı bu.
Nasıl yani
Anksıyetem mı var yani
Evet
Ama aynı durum amcamda da var
Genetık olabilme durumu da var gıbi
Genetik veya yetiştirilme tarzı ufakken gecirilen ağır travmalar sonucunda bibcesig kaygı bozukluğu ortaya çıkar. Bu da panik yapmamıza akabinde heyecan yapıp kekemelige neden olur.
Az bir miktar da osla genetik faktörler sonucu genlerden kaynaklı aktarım söz konusu olabilmektedir.
Kopek ısırdı küçükken
En belirgini bu
Aşağılama, hor goulme, ilgisizlik, gibi travmaalrdan kaynaklı olunur genelde.
Bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum
Evet bunlarda vardı küçükken annem cok döverdı ama kopek ısırdıktan sonra olmaya başladı bu da ilkokul dönemimde yasandı
Tetiklemis olabilir. Ama ne yqzikki bunun ana sebebi bu saydıklarım olma olasılığı yüksek bir ihtimaldir.
Siz doktor musunuz
Söylememek daha iyi olur.
21 yaşındayım bunu nasıl çözeceğim peki hanı kıtap okumakla da alakası yok bence benım ozguvenımle alakalı
Zaten gızlısınız jdjsjs
Öncelikle sizin sosyalleşmeniz gerekiyor. İnsanlarla bir arada sürekli vakit geçirmeniz iletişim kurmanız gerekiyor. Hatalarını görmezden gelip o algıyı gucsuzlestirerek beyni uyarmak olur. Beyine giden frekanslari beyin artık normal şekilde kabul edip öğrenmesi gerçekleştirilmelidir.
Ama insanların beni eleştirme durumundan da aynı zamanda rahatsız olan bırıyım
İşte temel sorunda bu.
Sorun da
Sosyal anksıyetem var o zaman
Kesin teşhis için muayne olmanız gereklidir.
Bu kadar cıddı mı ya
Hayatınızı büyük oranda etkiliyorsa ciddi tabi.
Lıse 1 de psikiyatriye gıtmıstım ve bır ılac vermişti bayagj agırda bır ılactı içimi asındırıyordu kadın bıseyınız yok demişti
Onun doktor olduğunu zannetmiyorum.
Dedıgım gıbi sureklı takılmıyor ama heyecan yapınca kılıtlenıyorum
Neden heyecan yapiyosun? Anksiyteden kaynaklı. Neden anksiyete var travmadan kaynaklı. Neden travman var kucuklukten kaynaklı.
Yani etkiliyor iletişimim rahat değil ya bunda sadece bu faktörün etkılı oldugunu düşünmüyorum bircok sebebın sonucu gibi
Ana kaynağı travmalardır.
Sızce sadece kitap okumak yeterli mi
Değil.
Kitap la geçmediğini fark ettım artık
Kitap sadece kelime haznesini zenginleştirir.
Mesela kafamdaki şu "ben şu an bu kelimeyi çıkaramam nasıl çıkaracağım" böyle düşünüyorsam kelime dılımden zor telaffuz ediliyor. Ama baska bır zaman tek basıma oldugumda ya da sakın olduğumda aynı kelimeyi cıkarabılıyorum garıp
Seslı kitap okumaktan bahsetmıstım
Dilime katkısı açısından
Bakın tekrar ediyorum durumunuz tamamen psikolojik kaynaklı. Fiziksel değil. Anksiyete nedeniyle bu durumu yaşıyorsunuz.
Kusura bakmayın sizi de gerdım
Psikolojik çözüm daha zor ama jdjdjjs
Estağfurullah
Tedavi hakkında hekiminiz daha doğru bilgiyi verir.
Hekıme basvurmadan kendı kendıme cozebılme ımkanım var mı
Bilemeyiz. Korkularının üstüne gitmemlnde fayda var.
Teşekkür ederim hersey için