Doktorum iki kutu dodex yazmış. On tane iğne var. İlk 5 iğneyi haftada bir diğer beşini ayda bir mi vurdurmalıyım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)11 ayBence en iyisi eczacı ya da doktora sormak. burada biri her gün demiş biri haftada 1 demiş. Ben 2 paketi de haftada 1 vurdum düzeldi kısa sürede
03 Yorumla
Soran11 ayDoğru söylüyorsunuz eczacı beş taneyi her gün diğer beşi haftada bir vurabilirsin dedi. Çok ağrı olmazsa bitene kadar da vurdururum her gün iyileseyim de önemli olan o.
Cevap sahibi11 ayRica ederim Her gün vurdurmak zorlar bence sizi çok düşük değilse haftada 1 vurdurun bence
Soran11 ayBence de
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)11 ayHayır hergün vurulmalı. güne 1 iğne
0198 Yorumla
Soran11 aySağlıkçı mısınız
Cevap sahibi11 ayevet
Cevap sahibi11 ayb12 değeriniz kaç?
Soran11 ayB 12 282, demir 57, ferritin 28.5
Cevap sahibi11 ayyaş kaç?
Cevap sahibi11 ay?
Soran11 ay25 yaş
Cevap sahibi11 ay25 yaş için
B12 Vitamini
Normal aralık: 200–800 pg/mL
Demir (Serum Demiri)
Normal aralık: 30–170 µg/dL
Ferritin (Demir Deposu)
Normal aralık: 20–200 ng/mL
olmalı. Senin test değerlerin yaşına göre gayet normal. Peki doktor Dodexi niye yazdı ki sana anlamadım?
Soran11 ayDoktor musunuz? Ferritin öncü üç ay ilaçla 28.5 oldu. B 12 de düşük alt sınıra yakın. Sabah uyanamıyorum
Soran11 ayOn* ferritin
Cevap sahibi11 ayunutkanlığınız var mı?
Soran11 ayKiminle konuşuyorum ünvan?
Cevap sahibi11 ayben Ahmet
Soran11 ayMeslek sordugum açık
Cevap sahibi11 aySağlıkçıyım dedim ya
Soran11 ayNe sağlıkçısı dr, hemşire , eczacı vs
Cevap sahibi11 ayParamedik
Soran11 ayHalsizlik, yoğun saç dökülmesi, keyifsizlik, geç yatma sabah uyanamama var
Cevap sahibi11 ayBu belirtiler bir araya geldiğinde, hem fiziksel hem de ruhsal bazı sorunların habercisi olabilir.
Cevap sahibi11 ayDemir Eksikliği Anemisi, Tiroid Problemleri (Hipotiroidi), Vitamin/Mineral Eksiklikleri (B12, D Vitamini, Çinko vs.), Uyku Bozuklukları / Düzensiz Yaşam Tarzı
Cevap sahibi11 ayYani net olarak B12 eksikliği demek olmaz buna
Cevap sahibi11 ayÇünkü eğer test değerlerin söylediğin gibiyse eğer, sonuçlar normal. Boşuna iğne vurdurmeye gerek yok
Cevap sahibi11 ayRuhsal destek gerekebilir. Uzun süredir keyifsizlik varsa bir psikolog/psikiyatrist ile görüşmek faydalı olur.
Soran11 ayRuhsal desteklik bi durum yok isimde gücümdeyim. Hem demir depom boş, hem demirim eksik hem b12 alt sınıra yakın. İyi hissetmem için referans aralığının ortasını görmem lazım. Uyanamama ve halsizlik, güçten düşme ruhsal değil. Doktorlarda baştan savdı o yüzden bu hale geldi.
Soran11 ay10 ferritine demir serumu verilmesi gerekirdi. bu ülkede doktorlar herkese bastan savma davranıyor. hapla ayda 10 puan artmış. Sayelerinde aylardır yumak yumak sac topluyorum yerden. Kimse isini hakkıyla yapmıyor
Cevap sahibi11 ayAnlıyorum aslında o kimyasal iğneden kazandıklarını doğal yollarla meyve sebze ve B12 içeren diğer malzemelerden de kazanabilirsin de ama illam ki iğne vurulmak istiyorsan karar senin. Dodex vurdur günde 1 adet
Soran11 ayOlmuyor çay kahveyi yoğurdu bıraktım et ağırlıklı besleniyorum ama yetmiyor ciddi bi düşüklük var
Cevap sahibi11 ayanladım ozaman ilk 10 gün vurdur sonra tekrar kan tahlili yaptır eğer her şey normalse daha vurdurma yok eğer yine eksikse doktor talimatıyla daha 10 adet de vurdur
Cevap sahibi11 ayDaha önce B12 iğnesi vuruldun mu hiç? Yoksa ilk defa mı vurulacaksın?
Soran11 ayİlk defa vuruluyorum. Yaptırdım yarım bi saat önce bir tane
Cevap sahibi11 ayevde mi vurdurdun hastanede mi?
Cevap sahibi11 ayilkini hastanede yaptırsaydın bari
Soran11 ayHastanede yaptım hepsi hastanede olacak
Cevap sahibi11 ayiyi evde falan vurdurma sakın hatta vurabilen olsa bile
Soran11 ayYok ya ne evi hastanede ıslak imzayla yapılan işlemde ev ne alaka
Cevap sahibi11 ayçoğu vitamin iğneleri alerjik risk olmadığı için evde vuruluyor da buyüzden
Soran11 ayUygulayıcı yok olsa da hastane dışı güvenemem enjeksiyon sonuçta.
Soran11 ayDemir iğnesi nasıl , yaygın kullanılıyor mu
Cevap sahibi11 ayGüzel iyi yapıyorsun en iyisi hastanede kontrol altında yapılması
Cevap sahibi11 ayyaygınlığı giderek artmaktadır demir iğnesinin
Soran11 ayB 12 iğnesi gibi mi nasıl kullanımı
Cevap sahibi11 ayCiddi demir eksikliği anemisi olan veya kan kaybı yaşayan kişilerde, demir depolarını hızla doldurmak için damar içi demir tedavisi gerekebilir. Genelde i. m. vurulur. Hastanın demir yetmezliğine bağlı bir durum yani. Hatta oral yolla ilaç şeklinde de verilebilir.
Cevap sahibi11 aySen koldan mı vuruldun kalçadan mı?
Soran11 ayKalça
Cevap sahibi11 ayyaktı mı ilaç?
Soran11 ayYakmadı yayılışını hissediyorum
Cevap sahibi11 ayaynen ilaç verilince biraz kıdıklanıyor sanki
Soran11 ayDemir iğnesi olarak peki hangi ilaç kullanılıyor
Cevap sahibi11 ayyeter ki kasmayasın o sırada kalçanı. çoğu iğneden korktuğu için iğne girişinde kasıyor genellikle kızlar. Hep söylüyorum gevşet derin derin nefes al kasma diye ama olmuyor maalesef
Cevap sahibi11 ayFERVİON 100 mg/2 ml IM
Soran11 ayBen derin nefes alıp serbest bırakıyorum. İğne etkisini hissettiriyor.
Cevap sahibi11 ayBiliyor musun en iyi nasıl yap? Hemşireye söyle acele etmesin ilk nefesini al ver sonra ikinci nefesini aldığın sırada orta hızda soksun iğneyi o sırada hiçbişey hisetmiyor olucaksın
Soran11 ayDerin nefes alıyorken soktu iğneyi bi şey hissetmedim yayılışını belirgin hissediyorum
Cevap sahibi11 ayyayılışını belirgin hisetmene sebep küçük iğneyle vurması muhtemelen. sarı veya turuncu ğne ucuyla mı vurdu?
Soran11 aySedyede yüz üstüydüm görmedim
Cevap sahibi11 ayyarınki iğnede mavi iğne ucuyla vurmasını söyle istersen. Aslında 2 mg şırıngalar koldan vurulan iğne için daha uygun olduğu için onun iğne uvu biraz hem ince hemde kısa. Ama Kalçadan ve bacaktan vurulan iğneleri adeta 5 mg şırıngayla vuruyoruz. Onun iğne ucu mavi veya siyah oluyor onlar biraz kalın ve uzun oluyor. Bu da ilacın daha derine nüfuz etmesini sağlıyor
Soran11 ayBunu bilmiyordum ama hapla demir ve b 12 eksikliği anemisi tedavi etmek hastayı çok yoruyor. iğne şart. Ben yıllardır demir eksikliği için dönemsel olarak hap kullandım. Bu sürede değeri yükseltse bile belirtiler hep devam etti. B 12 iğnesini ilk defa bugün vurdurdum. Demir iğnesini hala hiç yaptırmadım.
Cevap sahibi11 ayEvet kalçadan adeta 5 mg şırıngayla vuruyorum iğneleri. Yalnızca çocuklara ve ince insanlara yani kalçasında et az olanlara 2 mg şırıngayla vuruyorum.
Cevap sahibi11 aySenin fiziksel durumunu bilmiyorum yani kaç kilosun kalçan etli mi yumuşak mı değil mi diye buyüzden net bir fikir söyleyemiyorum ama eğer saydıklarım gibiyse sen de hemşireye söyle 5 mg iğneyle vursun. İlaç nekadar kas içine derine giderse bir okadar hem yayılması hem acımaması hemde çabuk iyileşmesi için daha iyi olur
Cevap sahibi11 ayFERVİON 100 mg/2 ml IM
bu iğne çok iyi hep demir yetmezliği olan insanlara bunu tavsiye ediyorum. Ama sen asla ve asla doktor talimatı olmadan vurdurma. Hele B12 ye şimdi başladın onu sonlandır bakalım ne sonuç veriyor sonra tekrar kan testi yaptırırsın ve o sırada doktor gerek bilerse vurdurursun.
Soran11 ayAnladım. Tüm vücuda mı yayılıyor peki? İlk olduğumda fazla bi şey hissetmedim sonradan hissettim
Cevap sahibi11 ayevet tüm vücuda. sen iki defa mı oldun ki iğne ilk olduğumda ve sonra dedin yaa bunun için sordum yani
Soran11 ayBugün bir tane yaptım. Vurulduktan bir saat sonra yayılışını hissettim şu an kas gevşetici iğnedeki gibi rahat hissetiriyor
Cevap sahibi11 aySen eczaneden Emla krem al iğneye getmeden 15-20 dakika önce iğne vurulacak yere sür öyle git
Soran11 ayKalçayı uyuşturuyor galiba bu krem. Demir iğnesi de kullanmalı mıyım
Cevap sahibi11 ayevet i]ne yerini uyu. turuyor yani anestezik krem i]ne giri. ini hisetmiyorsun.
Cevap sahibi11 ayYok dedim ya kendi ba.;na kullanma [nce doktora sor sonra vurdur
Cevap sahibi11 ayboy ve kilo kaç?
Soran11 ay167 boy 55 kilo
Cevap sahibi11 aygüzel. kalça yanakları yumuşak mı etli mi
Soran11 ayYumuşak
Cevap sahibi11 ayyumuşak olması iyi iğne için çok rahat giriyor iğne yağ gibi kayıyor. buyüzden kızlara iğne vurmak erkeklerden daha rahat
Soran11 ayKızlar erkeklerden daha mı çok kasıyor
Cevap sahibi11 ayuuu hemde çok kasmakları yetmiyor bide bebek gibi ağlıyorlar
Soran11 ayCidden ağlıyorlar mı yetişkin olanlar, ben nefes alıp serbest bırakıyorum. Çünkü ne yapsan da o iğne yapılacak mecbur
Cevap sahibi11 ayevet cidden valla öyle bir ağlıyorlar ki hem de ağlayınca da kasıyorlar kendilerini
Soran11 ayNasıl yapıyorsunuz bu kişilere peki
Cevap sahibi11 ayen iyisini sen yapıyorsun valla kalça yumuşak olmalı iğne sırasında et pamuk gibi olmalı
Cevap sahibi11 ayönce sakinleştiriyorum acımayacağına inandırıyorum söylediğim talimatı dinlemelerini uyarıyorum sonra vuruyorum
Soran11 ayBen boyun tutulmasından bir ay kas gevşetici iğne de yemiştim. Alışığım iğneye. Tabi yeni olan korkar kasar. yapıyorsunuzda morarıyordur veya iğne yerleri agrıyordur heralde kasanların.
Cevap sahibi11 aytabiki o durum yaşanmasın diye sabrla bekliyorum kasılıyken sokmuyorum iğneyi tam yumuşak tutuyor öyle vuruyorum
Soran11 ayBen igneden sonra daha iyi hissediyorum galiba
Cevap sahibi11 aygüzel. yani 10 saniyelik bir şey için korkmaya kasmaya değmez gerçekten.
Cevap sahibi11 aybugün erkek mi vurdu iğneyi yoksa bayan mı?
Soran11 ayKadın hemsire
Soran11 ayDemir eksikligini de cozseydim daha iyi olurdu
Cevap sahibi11 ayerkek vurdu mu hiç sana?
Soran11 ayVurmustu evet
Cevap sahibi11 aybiraz sabret bakalım b12 nasıl etki edicek eğer gerekirse onu da vurdurursun
Cevap sahibi11 ayerkek vurunca utanıyor musun?
Soran11 ayBiraz ama yapacak bi sey yok saglıkta utanma olmaz. Mantıkla bakmak lazım.
Cevap sahibi11 ayevet aynen öyle ben de hep utananlara söylüyorum bunu. sağlık bu sağlıkta utanmak olmaz yani tam rahat olmalarını söylüyorum
Cevap sahibi11 aysen iğne sırasında camaşırı yana mı kaydırıyorsun yoksa aşağı mı indiriyorsun?
Soran11 ayÖnemli olan iyi hissetmemiz
Cevap sahibi11 ayevet tabiki eğer iyi hisetmezseniz rahat olmazsanız kasılmanıza neden olur bu da işi zorlaştırır tabiki
Soran11 ayHangi tarafa yaptıracaksam o tarafı yana kaydırıyorum
Cevap sahibi11 ayhiç aşşağı indirdiğin oldu mu?
Soran11 ayHatırlamıyorum çocukken belki
Cevap sahibi11 aypeki hemşire aşağı indirmeni istese indirir misin?
Soran11 ayİndiririm sonuçta açtığım yer kasılı olabilir
Cevap sahibi11 aynerene kadar indirirsin?
Soran11 ayKalça görünecek kadar
Cevap sahibi11 aykalça bitimine kadar yani dimi?
Soran11 ayEvet
Cevap sahibi11 ayerkek olsa da okadar indirir misin peki?
Soran11 ayBilmiyorum
Cevap sahibi11 ayya sana sormadan kendisi okadar indirse geri çeker misin yoksa hiçbir şey yapmaz mısın?
Soran11 ayHiçbi şey yapmam iğne yicem zaten ne yapabilirim ki o anda
Cevap sahibi11 ayen güzelini yapıyorsun tam rahat uzan o sırada zaten ben de hep kalça bitimine kadar indiriyorum kız erkek farketmiyor yani hatta üst bacağa kadar bile indirdiklerim oluyor
Soran11 ayRahat bırakıyorum iğneyi yapacak kişinin talimatlarına uymaya çalışıyorum
Cevap sahibi11 ayiyi yapıyoraun tabiki. bu arada ten rengin ne?
Soran11 ayNeden sordunuz
Cevap sahibi11 aymerak ettim sadece
Soran11 ayBeyaz
Cevap sahibi11 aygüzel yaa beyaz ve yumuşak kalça çok güzel duruyor
Soran11 ayAma iğne yiyor maalesef
Cevap sahibi11 aynaalesef öyle ama mapmak olur ki sağlık sonuçta. ben yumuşak masaj da yapıyorum bazen iğneden sonra
Soran11 ayHer gün vurucam ya hangi saatlerde vurmam iyi
Cevap sahibi11 ayadeta ben sabah vurulmayı öneririm en gec öğlen ama genel olarak saat farkı yok
Cevap sahibi11 aykuzenime uyurken bile vurmuşluğum var 😃
Soran11 aySabah vurulmanın nasıl bi etkisi oluyor
Cevap sahibi11 ayhiç bir etkisi olmuyor aslında sadece sabah vurdir ki canın kurtulsun gün boyu diğer işlerini yap
Soran11 ayUyurken nasıl yani iğne yaptığınızda ne yaptı kaç yasında
Cevap sahibi11 ayevet akşam erken uyumuştu ben de uyandırmadım öyle vurdum hiç uyanmadı bile çok rahat oldu. 16 yaşında
Soran11 ayÇok iyi olmuş
Soran11 ayDemir iğnesi de b 12 gibi rahat mı yoksa yakıyor mu
Cevap sahibi11 ayevet biraz kilolu olduğu için kalçası baya etli hemde yumuşak. ne iğne girişini hisetmedi nede ilacı verince
Soran11 ayBen hissediyorum o kadar etli değil benim
Cevap sahibi11 ayazcık hisetmen normal tabiki. ben çoğu zaman emla krem kullanıyorum diye iğne girişini hisetmiyorlar korkanlar
Cevap sahibi11 ayya da emla krem olmadığında iğne vurulacak yeri parmaklarım arasında iyice sıkıyorum öyle sokuyorum iğneyi
Soran11 ayUyuyorum sabah iğneyi yaptırıp öyle işlere bakıcam. Sıkınca daha mı iyi oluyormuş
Cevap sahibi11 ayevet sıkınca iğne girişini az hisediyorsun. ben bazen hafif tokatlıyorum iğne yerini o sırada da iğne girince az hisediyor
Cevap sahibi11 aysen tanga mı giyorsun külod mu?
Soran11 ayÖzel sorular sormayın
Cevap sahibi11 ayrahat ol utanma sadece hangisini kullanıyoraun adeta merak ettim
Soran11 ayKonuyla alakasız oldu
Cevap sahibi11 ayevet doğru ama meraktan sadece utanma yaa
Soran11 ayİç çamaşırımı her yerde konuşacak biri degilim
Cevap sahibi11 ayyok canım yani konuşmak değil de sadece hangisine daha çok önem veriyorsun mesela ben iğne vurduklarım çoğunlukla külot giyorlar ama aralarında tanga giyenler de var
Soran11 ayTanga rahat degil
Cevap sahibi11 ayevet bence de yanak arasına kayıyor diye yürürken kızlara rahatsızlık veriyor
Soran11 ayDaha dokuz tane iğne yicem bittiğinde nasıl olacak merak ediyorum
Cevap sahibi11 ayiğne yeri sertleşebilir. morarma olabilir
Cevap sahibi11 ayGünaydın nasılsınız? İğne yeri nasıl iyi mi? inşallah ki ağrı falan yoktur. Bugünkü iğneyi nezaman vurdurmayı düşünüyorsunuz?
Soran11 ayGünaydın 8.30 ta vururdum hastanede bu sefer dünden daha fazla hissettim. İyiyim aksi bi durum yok işe gidiyorum
Soran11 ayVurdurdum*
Cevap sahibi11 ayGüzel. Erken vurulman iyidir. Bundan sonra tüm iğnelerini becerebildiğin kadar hep erken vurdur. İyi olmana sevindim. Hep iyi ol. İşlerin de kolay getirsin, günün uğurlu geçsin inşeAllah🤲 Şumdi seni meşgul etmeyim, Akşam görüşürüz. Kendine iyi bak🤗
Cevap sahibi11 ayBelki busefer biraz hızlı vermiştir ilacı ya da damara denk gelmiştir belki de onunçün daha fazla hisetmişsin belki de. Olsun ama endişelenecek hiçbişey yok. B12 veya dodex ağır bir ilaç değildir. Mesela antibiyotikler gibi. Kalçadan vurdur baktın çok ağrı var bir kısmını koldan da vurdura bilirsin.
Cevap sahibi11 ayBugün yine mi aynı şırıngayla vurdu? Dün dediğim gibi 5 mg şırıngayla vurmasını istedin mi hemşireden? Mavi veya siyah iğne ucuyla vurmasını söyle bari.
Soran11 ayErkekti sabah erken olunca ise yetisicem diye onu söylemeyi atladım
Soran11 ayAma kalçada uzun iğne ucu kullanıyorlardır zaten
Cevap sahibi11 ayOlsun yaa utanma erkek olsun ne fark eder ki. Dün de söylediğim gibi tıpda utanmak olmaz sağlık bu. Tam aksine erkeklerin eli kadın hemşirelerin elinden daha hafiftir.
Cevap sahibi11 ayYok bazen vitamin iğnelerinde ve diger 1 ve 2 mg ilaçlarda 2 mg şırınga kullanıyorlar ki onun da iğne ucu turuncu renk oluyor. Turuncu iğne ucu küçük ve incedir. O iğne ucuyla adeta koldan vurulan iğnelerde kullanıyorlar.
Cevap sahibi11 aymavi ve siyah olanlar biraz daha kalın ve uzun oluyor yani kalça için daha iyidir. Hemde kalça büyük ve etli olunca biraz daha uzun iğneyle vurulması iyi olur ki iğne kas içinde daha derine girebilsin.
Soran11 ayAnladım koldan yapılsa nereden yapılıyor
Cevap sahibi11 ayKoldan vurulunca omuzdan 4 parmak aşşağı dirsekten 4 parmak yukarı olan bölgeye vurulur. kolun et çok olan bölgesine yani
Soran11 ayEn etkili kalça mı
Cevap sahibi11 ayaslında en etkili olan damardan vurulan ilaçlar i. v. yani. kol bacak ve kalça ise kas içi sayılıyor yani i. m. sadece kalçada kaba kas deposu çok olduğu için ordan vuruyorlar genelde. ama aslında acemi hemşireler hep kalçadan vuruyorlar. normalde en iyisi bacaktan vurdurmak.
Soran11 ayKas gevşetme etkisi var mı mesela boyun omuzdaki tutukluklar vs faydalı mı
Cevap sahibi11 aySoruyu tam anlamadım da yani iğne sırasında mı kas gevşeticiden bahsediyorsunuz?
Cevap sahibi11 ayyoksa ancak boyun ve onuz kaslarının rahatlaması için mi söylüyorsun?
Soran11 ayBoyun tutulmasından muscoril dikloron karışık iğne yemiştim bir dönem baya. B 12 iğnesinin tek başına kas tutukluğuna bir etkisi var mı vücudu gevşetme etkisi vs
Cevap sahibi11 ayhe anladım. B12 vitamini iğnesi (genellikle hidroksokobalamin veya siyanokobalamin formunda verilir), doğrudan kas tutukluğu ya da kas gevşetici etkisi olan bir ilaç değildir. Ancak bazı dolaylı etkileri olabilir.
Cevap sahibi11 ayEğer kas tutukluğu veya spazmlar B12 eksikliğine bağlıysa, B12 iğnesi bu durumu zamanla düzeltebilir, ama bu genellikle haftalar içinde olur. Anlık bir "kas gevşetme" etkisi beklenmemelidir.
Cevap sahibi11 ayB12’nin doğrudan kas gevşetici veya sakinleştirici (örneğin bir benzodiazepin gibi) bir etkisi yoktur. Yani stres veya kas gerginliğine bağlı geçici tutuklukları çözmez.
Soran11 ayAnladım yüzdüğüm için belirgin bi tutukluk yok yine de merak ettim
Cevap sahibi11 ayMerak etmen iyidir sağlığın için bukadar dikkatli olman daha çok iyidir. Ne aormak neyi öğrenmek istersen asla çekinme sor. Elimden geldiği kadar bildiklerimi seninle bölüşürüm.
Cevap sahibi11 ayŞimdi nasılsın? Kalçanda sızlama falan yok dimi? yürürken ağrı falan yok dimi?
Soran11 ayŞimdi dün akşamki gibi yayılışını hissediyorum. Yürüyüş yaptım ağrımıyor kalcam. İğneyi soktuğunda acımıştı bugün
Cevap sahibi11 ayBelki kasmışsın buyüzden acıtmış iğne girişi.
Cevap sahibi11 ayya da damara denk gelmiş olabilir
Soran11 aySol kalçadan yaptırdım bugün
Cevap sahibi11 ayhergün bir yanağa vursun bir gün sağa öbür gün sola. Ve kasma iğne girişinde kalşanı hiç ilaç verilişinde de kasma tam yumuşak tut etini
Soran11 ayTamam
Cevap sahibi11 ayBide bir kaç iğneden sonra iğne yerlerinde morarma sertleşme olabilir. Elinle iğne yerlerine bastırdığında sertlik hisedebilirsin o zaman endişelenme korkma. İğne yerlerine soğuk kompres koy ve eczaneden morlul ve sertleşme için kremler var sorsan sana verirler o kremden al ya kendin ya da annene söyle iyice iğne yerlerine sürüp biraz masaj yapsın
Soran11 ayİğne yerleri nokta gibi dünkü biraz mor bugünkü kırmızı daha. Etraflarında morarma yok.
Cevap sahibi11 aySen zaman kaybetbe bugün eve git buz kompres koy iğne yerlerine bide krem sür dediğim gibi. Kremi de sürürken hafif baskıyla masaj yap
Cevap sahibi11 ayTeşekkür ederim EİG için canım♥️💋
Cevap sahibi11 ayNasılsın? Kendini nasıl hisediyorsun? Ağrı var mı kalçada?
Soran11 ayİğneden sonra üç dört saat yayılışını hissediyorum sonra normale dönüyor işten geldim uzandım. Kalçanın iki yanağına da yaptık yarın sağa yapınca ağrır mı? İğne arttıkça hassasiyet olur mu
Soran11 ayRica ederim eic oldu çünkü:)
Cevap sahibi11 ayKolay gelsin iyi yaptın uzan dinlen biraz rahatla. Eczaneden iyot al her gün günde bir defa kalçanın her iki yanağına iğne vurulan yerlere iyot sür. Ama dikkat et çok fazla olmasın yani pamuğa batır ince katla sür iğne yerlerine. O iğne yerlerinin çabuk iyileşmesini sağlayacak. Yarın sağa yapınca hemşire ilk iğne vurulan yerden 2-3 cm kenarına vuracak yani tam iğne vurulan yerin üzerine vurmayacaksa eğer acımaz tabiki korkma. İğnelerin sayı arttıkca hassasiyyet olucak ama endişelenecek bişey değil dediğim gibi soğuk kompres koy iyot sür eczaneden dediğim gibi krem al ya kendin ya da annene söyle o kremle iğne yerlerine hafif baskıyla sürüp masaj yapsın çok çabuk iyileşecek.
Cevap sahibi11 ayBir daha teşekkür ederim ellerine sağlık eig için <3
Cevap sahibi11 ayhttps://resimyukle.app/a/ienD0VpA sana muhtemelen bu iğne ucuyla vuruyor hemşire.
https://resimyukle.app/a/zbcU0Vjo bunlarla vursa daha iyi olur aslında ya siyah ya da mavi.
Dün dediğim gibi biraz uzun ve kalın olması iyi olur kalça için çünkü kas içine daha derine nüfuz eder ilaç bununla da ilaç yayılmasını az hisedersin.
Soran11 ayBu iğne ucunu yarın sormam lazım. Erken yatıp rahatlamak istiyorum. yine sabahtan yaptırıcam iğneyi. Olmadı iğne ucu alırım ya da başka hastane denerim. Daha sekiz tane var. Sabah erken ve enerjik uyanmayı ciddi anlamda özledim
Soran11 ayOlmadı ben eczaneden alayım siyah iğne ucunu
Soran11 ayİlginiz için ben teşekkür ederim :) kalça hassaslaşıcak gibi ama o kadar da olur
Cevap sahibi11 ayOnu ayrıca olarak almana gerek yok sadece 5cc şırınga alınca o iğne ucuyla birlikte veriyorlar. Onu al hemşireye söyle onunla vursun iğneyi. He bide hemşire iğneyi hızlı mı sokuyor orta mı yoksa yavaş mı?
Soran11 aySiyah igne ucuyla yayılışını hissetmiycek miyim kalçada siyah o zaman gidip alayım enjektör
Cevap sahibi11 ayEstağfrullah o ne söz asıl ben teşekkür ederim. Bir sağlıkçı olarak görevimiz. Kalçanın hassaslaşmasına göre endişelenme normal şeyler bunlar sık dişini zaten 10 günlük bir prosedür. Sonra hiçbirşeyin kalmayacak. Hele bu ne ki ağır ilaçlar var Klindan gibi penisili grubu gibi insanın bacağı uyuşuyor acıdan. Öyle bir yakıyorlar ki
Soran11 ayHer gün farklı bir hemşire var. Bugün ki bence birden soktu iğne içindeyken kasıldım çok az
Cevap sahibi11 ayHisedebilirsin tabiki ama az hisedersin asıl mesele iğnenin kas içine daha derine girmesi ilaç nekadar derine vurulursa bir o kadar iyidir hem iyi yayılması hemde çabuk iyileşmesi için yani
Cevap sahibi11 ayDoğru söylüyorsun her hemşire bircür vuruyor ama aslında orta hızla sokmak lazım ne yavaş nede aşırı hızla sokmak olmaz. Yavaş sokarsan canın acır aşırı hızlı sokarsan Allah korusun iğne içinde kırılır. Buyüzden orta hızla sokulması daha iyidir ve iğnenn 2/3 kadarı girmeli. Sen de derin nefes al ve kasılma. yanağı yumuşak tutmaya çalış. Dün söylemiştim kızlara iğne vurmak daha kolay tenleri yumuşak olduğu için
Soran11 aySekiz tane yeşil renkli iğne aldım. Mavi yokmuş, siyahta çocuklarda kullanılıyormuş. Yeşil standart dedi eczane. Turuncuyla falan yapılmıycak standart olanla yapılacak
Cevap sahibi11 ayYeşil biraz daha büyük ve kalın aslında onu alman daha iyi oldu onunla vurulsa daha iyi olur evet iyi yapmışsın onu almanda. Siyahın çocuklarda kullanması deyilen bir şey yoktur eczanede onu sana yanlış söylemişler. Normal yetişkinlerde kullanılıyor siyah olan. Aksine çocuklara turuncu ve pembe olanla vuruyorlar ki onlar daha küçük ve daha ince oluyorlar buyüzden. Neyse ki yeşil alman daha iyi oldu. O iğne ucu biraz daha kalın olduğu için iğne girişini biraz hisedebilirsin yani ufak bir acı olabilir ama korkma ve sokunca kasma kendini. Tamam mı?
Cevap sahibi11 ayYeşil standart evet hatta onunla damardan da iğne vuruyorlar. Evet turuncuyla vurdurma bundan sonra kalçadan iğne olurken. Turuncuyu ancak koldan vurulan iğnelerde kullan
Cevap sahibi11 ayİğne sırasında iğneyi sokmadan önce kalça yanağına hafif tokat atıldı mı hiç?
Soran11 ayÖzele yazdım
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Sağlık konusunda 728 cevap paylaştı.
11 aydoktorunuz size bir şey demediyse ilk kutu günlük ikinci kutu haftalık olarak vurulur
01 Yorumla
Soran11 ayTamam
11 aydoktor söylemiş olmalı.
5 günlük
2. kutu ise ya hafta da 1 ya da ayda 100 Yorumla
11 ayet yeme sikliginla ters orantili
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,8b cevap paylaştı.
11 ayYüreğin varsa hepsini bugün vur
00 Yorumla
11 ayDoktor söylemiştir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri