HPV aşısının ücretsiz olması bence geç bile kalınmış ama yine de umut verici bir adım. Sağlık bu, paraya bağlı olmamalı zaten. Özellikle kadınlar için çok önemli bir koruma sağlıyorsa, kimse bu aşıyı maddi sebeplerle ertelemek zorunda kalmamalıydı. Şimdi ücretsiz olacaksa, yaptırırım tabii… sadece kendim için değil, ileride sevdiklerime bir şey bulaşmasın diye de. Çünkü bazen en büyük sorumluluk, görünmeyen şeylere karşı alınan önlemlerle başlıyor.
Kadınlarda özellikle rahim ağzı kanseri ve genital siğillere karşı koruma sağlayan HPV aşısı, bunların yanı sıra HPV virüsünün neden olduğu vajina, vulva, penis veya rektum kanserine karşı koruma sağlamakla birlikte yine HPV'nin neden olduğu ağız, boğaz, baş ve boyun kanserlerine karşı da kişiyi korur. Kaynak Memorial
açıkcası ben evlenmeden cinsellik istemiyorum bu zaman kadar korudum kendimi bakire bir kız olursa evlenip isterim evlilik öncesine karşıyım.. benim için gerek duymuyorum
Mesela HPV basit bir hastalık gibi görülüyor ama aslında rahim ve rahim ağzı, vajina, penis, boyun ve anüs kanserine neden olabiliyor bunun için aşı şart diyorum
İşin şakası bı yanada oldum olası her türlü aşı iğneye karşıyım. corona dahil hiçbir aşı yaptirmadim bunuda yaptırmam. sahsi onlemlerimi alır geçerim. yok havadan bulasirmis yok başka biseyden bu aşılar kadar tehlikeli değiller.
Nadir falan değil annem daha yeni rahim ağzı kanseri tedavisi oldu ve cinselde bulaşmadı gittiği hastanede örtüsü değiştirilmemiş koltuğa oturmuş eve geldiğinde bana söylemişti ben kızdım dedim bu nasıl doktor ne bileyim falan yaptı normalde çok titiz ama doktora bişi diyememiş