Öğlen kalktım zaten
Öğlen - tavuk eti ve süt ( ama az yedim )
Akşam - çorba ve yoğurt ( yine az yedim )
Biraz önce de 2 tane ceviz yedim
Hergün bu kadar az şeyler yememe rağmen neden kilom sabit kalıyor
Ekmek de yemedim
Öğlen kalktım zaten
Öğlen - tavuk eti ve süt ( ama az yedim )
Akşam - çorba ve yoğurt ( yine az yedim )
Biraz önce de 2 tane ceviz yedim
Hergün bu kadar az şeyler yememe rağmen neden kilom sabit kalıyor
Ekmek de yemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Birincisi seninde dediğin gibi uyku düzensizliği, hiçbir şey yapmayıp sadece uykunu düzene soksan yine kilo verirsin. İlk 1 hafta kadar süre vücut kalori alımı düşük olunca enerjiyi kısar yani ilk hafta pek belli olmaz fark yaratmaz. Son olarak kilo vermenin tek cümlelik tanımı şudur; "yaktığın kalori aldığın kaloriden fazla ise kilo verirsin." Yani atıyorum sen günde 2000 kalori alırken 800 kaloriye düşürdün diyelim, yaktığın kalori 700 ise yine kilo veremezsin.
Evet anladım ama hareketsizlik var
Spora vakit yok
Uykumu düzene koyabilirsem kilo verebilir miyim?
Bide sürekli biseyler yeme içme alışkanlığım olduğu için sürekli şekersiz çay içiyorum ya da şekersiz kahve içiyorum
Hem acıkmamak için hem de meşguliyet için
Bunun kilo vermeye etkisi yoktur demi?
Uyku düzenini sağlarsanız diyet veya spora dahi gerek kalmadan kilo verirsiniz, hızlandırmak için elbette diyet ve sporda yapın tabi. Spor öyle aman aman bir şey değil, hiçbir şey yapamasaniz bile push up hareketi var çok basit, ayak parmaklarınız yerdeyken topuğunuzu yerden kaldırıyorsunuz yani otururken bunu bile yapsanız yeter. Ekmek ve şeker zaten yok, yağın içinde kızarmış herhangi bir şey yok fakat vitamin, carb, protein, yağ, tuz vs vucudun hiçbir eksiği de olmayacak, kahve günde 2den fazlası tehlikeli ama şekersiz çaya devam, salata ise göreceli bir kavram cok doyurucu olmadığı ve kalorisi düşük olduğu için bolca yerseniz mideniz genişler, sabahları kahvaltıda ekmek niyetine 1 su bardağı yulaf üzerine yarım su bardağından fazla neredeyse 1 su bardağı suyu basın şişsin, midenizde de öyle şişer kalorisiz şekilde yer kaplar lifli ve sağlıklı bir şey yemiş olursunuz en azından. Tuzsuz zeytin sınırsız yiyebilirsiniz ki zaten zeytinin çok bir faydası yoktur, tavsiyem bolca lor peyniri tüketebilirsiniz yulafla da karıştırabilirsiniz, haşlanmış yumurta ile doyana kadar sağlam bir geç kahvaltı, 8-10 badem ile birlikte mükemmel olur. Diyelim sabah 10da kalktınız, 1 su bardağına yakın ılık su içine yarım limon sıktınız, 1 yemek kaşığına yakın da elma sirkesi koydunuz mu? Uyandıktan sonra içince bağırsaklarınızı bile temizler aç karnına, sonra normal su içersiniz. Sabah 10 kalkış ise 12 gibi bir geç kahvaltı, son öğün tam 8 saat sonrasında yani 20.00'de, saat 20 ile sabah 12.00 arasında tam 16 saat vucuda kalori sokmazsanız bunun adı "aralıklı oruç" olur. Bu sürenin içerisinde kalorisiz yani şekersiz kahve içilebilir. Soğuk duş bile kalori yaktırır, havalar zaten sıcak yani durduğunuz yerde de kalori yakarsınız o yuzden mayo bikini giyeyim diye aç kalmayın, bu şekilde kilo vereceksiniz zaten. İlk haftadan sonra verdiğiniz 2-3 kilo yağ değil vucuttaki fazla su olacak tabi ödem atacaksınız kilo 2. Hafta.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim, başarılar.
Teşekkürler iyi günler 😊
Bu ne ya ben olsam ölmüştüm çoktan😒
Acıkmıyorum ben
Hem de kilo da veremiyorum sizce neden?
Hareketsizlik?
Evet ama spora vakit yok
Ne yapayım böyle kilo verebilir miyim ki?
Hareketsizken veremezsin yürüyüş yap bari
Teşekkür ederim yarım saat yürüsem iyi mi?
Plato dönemi işte...