Alkol kullanmasında bir sakınca yok ama sigara kullanması beni uzaklaştırır açıkçası. Çünkü hayatımda hiç sigara içmedim ve kokusundan bile nefret ediyorum..
Dozunda ise , yerini ve zamanını biliyorsa, limitini biliyorsa , kendini kaybetmiyorsa neden olmasın. Rakıyı gerçek anlamda adabıyla için kadına saygımın seviyesini tarif bile edeme , hele bu kadın rakı içiyorsa… ( söylemek istediğim aslında çok fazla şey var şanslı kişiye bırakmam gerektiğini düşünüyorum.)
Örnek vermem gerekirse; Sevdiğim ve bir o kadar sevildiğim kadınla denizin eşsiz güzelliği tabiri caizse havası birbirimizin yüzünü serinletse , bu güzelliği aynı şekilde gözlerimizde görsek ve bir saniye bile ayırmadan birbirimize baktığımız masada rakı , balık , mezeler her zamankinden daha lezzetli gelse fena olmaz mı? Alkol (özellikle rakı) sarhoş edilmesi için içilmez. Keyif versin sohbetin paylaşılan zamanın tadı ile sizi mutlu etmesi için içilir. O yüzden rakı adabı diye bir şey var zaten. İlk kadehlerimizi birbirimizin gözünün içine baka baka sevgimize diyerek yudumlasak mesela ya da hiç konuşmadan muhteşem (o güne kadar hiç bakılmamış muhteşemlikte) şekilde gözlerimiz gülümsese fena olmaz mı? Hani derler yaşayacakken yaşayamamak. Birikenler o kadar çok ki olacak bazı şeyler fakat çok birikti be. Aslında armutun sapı üzümün çöpü durumum da olmadı. Vardır bunda da bir hayır diyorum. Hiç tanımadığım sadece hayalimde yaşattığım, varlığını hissettiğim kadına yazıyorum. O güne kadar da yazmaya devam edeceğim. Sigara sardıktan sonraki ilk nefesimde şu şarkıyı söylemek isteği dolup taşıyor mesela.
Ben olurdum evet. keza bende alkol ve sigarayı severek içiyorum. özellikle son zamanlarda biraya sardım biraz. bu yüzden de sorun etmezdim bunu iyi anlaşırdık birlikte. zaten önemli olan kafaların uyması
Sigara kullanması önemli değil bende kullanıyorum çünkü, ama alkol biraz sıkıntı bazı kişiler fazla dağıtıyor kendini, kendine hakim olabiliyorsa fazla olmadan alkolde içebilir
Ben ne alkol ne sigara içiyorum karşımda ki erkeğin ya hiç içmemesini isterdim ya da sadece sigara içmesine belki izin verirdim ama alkole kesinlikle izin vermezdim
Ben olmam ben kullanmıyorum sağlığına dikkat edecek. Çocuğa geçen zekanın %85 i annesinden geçiyor beyni ölmüş bedeni çürümüş bir kadını kendime eşte etmem çocuklarıma anne de
Alkol olsun. Sıcak bir yaz günü beraber buz gibi soğuk bira içeriz. Rakı sofrası kurup meze tadarız. Bazı günler ise farklı içkiler deneriz. Ama sigara olmasın.