Kendim sigara içiyorum alkol olayında biramı da rakımı da kendim yapıyorum ama sürekli ve çok içen birisi değilim. Sadece büfede satılanlardan değişik lezzetler olduğu için ve uğraşması hoşuma gittiği için. Kendim gibi sınırını bilen biriyse ki benim sınırım 3 biradır veya 2 duble rakıdır (daha çok içerim de ne gerek var üstelik evimde yapıyorum o kadar çok elimde varken) Bu şekilde sınırını bilen ayrıca en önemlisi ne içiyosa adabıyla içen, eğlenmek için içen biri olursa olur. Ama adabını sınırını bilmeyen, vay efendim derdim var dye içip damara bağlayan ağlayan zırlayan biriyle bırak ilişki yaşamayı bi daha aynı sofraya bile oturmam. Çünkü o kafayla ağzından ne çıkacağı belli olmaz bu tür kişilerin. İçki eğlenmek için keyifle sohbet etmek için adabıyla ve kararında içilir.
Malesef sigara kullanıyorum, alkol de kullanıyorum ama ayda yılda bir kaliteli bir şarap veya kaliteli bir viski veya en fazla iki bira veya veya veya tekila artık kaçıncıda çakırkeyif olursam içerim, kışın da ara ara vodka hüpletirim. O yüzden Allahın her günü alkol tüketen biriyle olmak istemezdim, sigara mühim değil, neredeyse kullanmayan kalmadı.
Bunları göz önünde bulundurabilecek kadar bir sevgim varsa zaten ilişkimiz fazla uzun sürmez aksi takdirde ne kadar seversen seveyim gerçek anlamda beni yıpratabilecek durumdaysa ayrılmak yerine azaltmasını isterim. Birlikte olmak kıstasından uzaklaştığımın farkındayım ama birisiyle birlikte olmadan önce bunlara önem vermiyorum, belki aşırı olması ilişkiye başlamamam konusunda etken olabilir fakat aşırılık da o tanışma dönemide gösterilmez.
Alkol bağımlısıyla olmam ama sigara olabilir. Alkol günah, sigara mekruh. Tabi bu sigara içilen ortamda nefesimin daraldığı ve öksürük krizine girdiğim gerçeğini değiştirmiyor. Buna ek olarak kokulara karşı da hassasiyetim var. Yani sigara içmemesi ilk temennim ama oldu ya içiyor bırakması için yardımcı olurum.
Nikotin alerjim var sigara içen biriyle evliyim tanıştığımız günden beri sözde bırakacak ama bırakmıyor farklı yerde içiyor hep benden sonra da dişini fırçalıyor kolonya sürüyor kokusu iyice geçince gelip oturuyor yanıma yine napayım
Alkol alan birine aşık oldum beraber girdiğimiz ortamları kendime yakıştıramadığım için, benim için zorda olsa ayrılmak zorunda kaldım … ondan tek isteğim alkolü bırakmasıydı … o ne benden geçebiliyordu nede alkolden … mecburen noktayı ben koydum..
Sigara olabilir ama icmese kendi sağlığı açısından daha iyi ama sarhoş olmasın ama alkol de şu şekilde olabilir arada beraber bi şarap viski falan içeriz bisey kutlaması olduğunda şampanya tamam başka bisey olmasın
olmuştum ama sigara içtiğini bilmiyordum bi çok kez de bırakmasını söylemiştim alkolü bırakmıştı ama onu bırakmadı genç yaştan beri sigara içtiğini söylemişti baya bi soğuma geldi
Kullananlara saygım sonsuz ama kendi sevgilimin kullanmasına karşıyım. Sonuçta gelecek paylaşacağım bir adamın alkol veya sigara kullanması ileriki zamanlarda şiddete kadar gidebilir, karşılıklı zarar görebiliriz. Hem de kendi bedenine zarar veriyor...
Ayarında olsa belki ikisine de ses etmem. Hadi sigara okey de alkolün fazlasında insan kendini kaybediyor sevdiğim adamın sonradan pişman olacağı şeyler yapmasını istemem açıkçası, ne ona zarar gelsin ne de bana. Böyle diyip kendimi yiyeceğime aşırı alkol bağımlısı birine hiç yaklaşmam daha iyi
Sigara bende çok net ya. Yani yapamam, yapamıyorum. Varsa da bıraklamı yani bırakacaksın demem bu doğru değil ama en baştan böyle biri ile yapamayacağımı açıkça söyleirm.
sigara içen insanı yanıma bile yaklaştırmam dünyanın en güzel kız dahi olsa
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sigara bağımlısıydi hep bırakcam işi gücü oturturunca diyodu da işte bir türlü birakamadim. Gerci benim pek umrumda değildi bırakıp bırakmaması kendi tercihiydi de sadece ona zarar veriyo diye içim sıkılıyordu