dudaklarım bitti artık dokununca yanıyor acıyor sürekli kanıyor krem sürüyorum ertesi güne iyileşiyor birazcık tekrardan yiyorum ruh halin nasıl olursa olsun yiyorum kurtulamıyorum koparıyorum dudaklarımı
Dudak yolma ya da yeme huyu, genelde stres, kaygı veya alışkanlıkla ilgili oluyor ve bırakması zor olabilir ama imkansız değil. İşte birkaç yöntem:
Farkındalık kazan: Dudaklarını yolmak istediğin anları fark etmeye çalış. Hangi durumlarda, ne zaman bu davranış ortaya çıkıyor? Stresli misin, canın mı sıkılıyor? Anlamak ilk adımdır. Alternatif davranışlar geliştir: Dudaklarını yolma isteği geldiğinde ellerini meşgul edecek bir şey yap. Mesela stres topu sıkmak, kalemle oynamak veya sakız çiğnemek gibi. Bakım yap: Dudaklarını nemlendirmek için sürekli dudak balsamı kullan. Dudaklar yumuşak ve sağlıklı olursa yolmak zorlaşır. Küçük hedefler koy: Bir gün boyunca yolmamak gibi kısa süreli hedefler belirle, sonra süreyi yavaş yavaş artır. Destek al: Eğer bu alışkanlık çok yoğun ve kontrol edilemiyorsa, psikolojik destek almak faydalı olabilir. Bazen bu tür alışkanlıklar obsesif kompulsif davranışlar kapsamında olabilir. Sabırlı ol: Değişim zaman alır. Kendine karşı nazik ol, pes etme. Kendini zorlamadan, yavaş yavaş ve bilinçli olarak bu davranışı azaltmak mümkün. İstersen, sana bu konuda hatırlatıcılar ya da motive edici küçük stratejiler de önerebilirim.
Seni buna iten bir durum mu oldu geçmişte bir travma olabilir yalnızlıktan olabilir aile bir problemlerim vardır strese girdiğin için olabilir veya çocuklukta herhangi olumsuz bir durumla mı karşılaştın sorunun kaynağını bulmamız gerekiyor
Seni gerçekten anlayabilecek birisini bulman gerekiyor sana destek olmalı ama sanaldan değil çevrenden bunu yapmalısın bir şeylerin üstesinden ancak sevgi ile gelebilirsin sevgi her şeyi çözer diye düşünüyorum başını yaşayacak birisini bulmalısın her konuda yanında olacak seni dinleyicek sana sahip çıkacak eğer böyle birisini bulma imkanın varsa Emin ol hayatında çok şey değişir diye düşünüyorum
Bu tarz platformlarda sana yardım edeyim destek olayım tarzı şeyler yazan olabilir bu tarz kişilere irtibat etme lütfen ya da buluşmaya gitme olur da belki yalnızlık çektiğin için çıkar yol arayıp belki kanabilirsin tekrarlıyorum dışarıdan ve çevrenden birisiyle tanışsan senin için çok daha iyi olur