Hastanede yakınımın yanında refakatçi olarak kalmaya geldim. Doktor bana bu cihazı takmadan ve çıkarmadan hemşirelere söyleyin gaz kaçısı var mı bakarlar dedi. Bende cihazı takmadan haber verdim, biz zaten senden önce kalan kadına göstermiştik dedi? Daha sonra o acil işi çıktı gitmek zorunda kaldı ben bilmiyorum hem bana gösterin hem de doktor takıp çıkarmadan önce haber verin demişti dedim. Doktor yanlış demiştir diye bağırmaya başladı siz takıcaksınız çıkarıcaksınız demeye başladı. Daha sonra bana cihazın nasıl kullanılacağını eksik anlatıp gitmiş bende bilmiyordum başka hemşire gelince söylediler resmen tedavi yarım kaldı yani sonra başhemşiresi gelip bağırmaya başladı biz doktorla iletişim halindeyiz bizim dediğimizi uygulayın diye bağırmaya başladı tam ayrılıyordu odadan dedim ki hemşirenizin adını öğrenebilir miyim yaka kartı yoktu dedim (şikayetçi olmak için) bana öğrenemezsin dedi ve gitti daha sonra tekrar geldi o hemşire bizim için değerli ve hamile falan dedi arkadaşlar bu ne o hamileyse benim yakınım da hasta ne yapabilirim tedavi hem yarıda kaldı aksadı hemde tonla bize bağırdılar şu an hastanede hiç onlara soru sormak denk gelmek bile istemiyorum sinirlerim alt üst oldu ne yapmalıyım?
1 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Şikayetci olun bunun başka bir izahı olamaz kimsenin umrunda değil hemşirenin ne olduğu çalışıyor ve para alıyorsa düzgün sorulan bir soruyu da cevaplamak ve göstermek zorunda iyi sakin kalmışsınız hastane ayağa kalkardı bu saygısızlığa yani çetin kayaya çarpmamış hiç demek ki orada ki hemşireler. Geçmiş olsun.
Çetin kayaya çarptı ama maalesef hastam gerilmesin etkilenmesin derken onların azarlamasını dinledim
Anladım tabi hasta da etkilenmesin doğru diyorsunuz şikayetçi olun.
Elbette oldum
Ben sorumluyum hastanede. Hemşire sorumluluğu yaptığım da oldu. İdari fakirlik yaptığım da oldu. Hemdireleri gram sevmem, çoğunu yani. Ama kardeşim yatan hasta servisinin patronu hensiredir. Doktor çoğu zaman pratik bilgiden yoksundur. Hemşireyi dinleyeceksin. Hastanla 24 saat hemşire ilgilenir, hemsireyi bin kez şikayet et hır sonuç alamazsın, ama hemşire şikayet ettiğini bilir savunma istenir. Yine bir şey olmaz. Ama hemşire Hastanla ok ilgilenecekken bir ilgilenir. Ne yani hemşire bana bağırdı diye hemşireyi şikayet ettiğinde ne kazanacaksın. Olası bir davada hemşire de sekreter de müdür de başhekim de hakim karşısında eşittir. Senin bana bağırdı demenle hemşireye hiç bir şey olmaz. Savunma bile istenmez. Hemşirenin işini sen yapamazsın, değil doktor sağlık bakanı da böyle yap dese sen yapamazsın. O hemşirenin görevi.
Hemen CİMER i Ara Şikayet et
Sonra il Sağlık müdürlüğüne de Şikayet et
Bir başkasına Bağırmasınlar
Sağlık bakanlığını da haber et
En Son Karakola git Şikayetçi ol
Eğer sen hakkını aramazsan Bunlar herkese bağırır böyle Yazık günah değil mi hiç kimsenin bir başkasına bağırmaya hakkı yok
Ben de sağlıkçıyım ama hiç kimseye bağırmıyoruz kavga etmiyoruz hakkını ara hakkını
Umarım dediklerimi yaparsın
Cimere şikayet dilekçemi yazıyorum şu an umarım ilgilenirler en azından başka hastalar mağdur olmaz
O kadının hamile olduğu belli oluyor mu
Gün ay yıl ve saatini yazarsan olayların olduğu saati kameralardan bakarlar ilgilenirler Ama dediğim yerlere mutlaka şikayetçi olmalısın Yoksa senin gibi nice insanları üzüyorlar yaşlılara bile ağza alınmayacak hareketlerde bulunuyorlar hemen şikayetçi olun
Gün saat tarih her şeyi not aldım, hamile olduğu belli değil şikayet edeceğimden emin olabilirsin çünkü başkalarının da aynı şeyleri yaşamalarını asla istemem
Sen Himile olduğunu belirtirken Çok daha iyi olur
Yeni Hamileymiş dersin O zaman kim olduğu belli oluyor
Ama yine de sen bilirsin o zaman o kişiyi tarif et saçını boyunu kilosunu ortalama tarif edersen kameralardan da belli olur zaten
Daha önce de çalışan bir erkek bir kadına yanında kızı varken bağırmıştı Kadın da çok rencide olmuş benden yardım istemişti Ben de yardım etmiştim bir kadına yanında kızı varken bağırılmaz
İnşallah tekrarı olmaz böyle olayların
Bir kaç kişi Şikayet ederse Aynı kişiyi bir daha Yapmaz
Her Olayda Şikayet edin
Bu gibi durumlarda direkt bashekime çıkın
Çıkacağım ama şu an hastamla ilgilenmezler diye endişeliyim çünkü nasıl bağırdıklarını görmeniz lazımdı yorgunum zaten sakince anlatmaya çalışıyorum ama deli gibi asla cümlemin bitmesine izin vermeden bağırıyolar hastaneden taburcu olmadan önce ya başhekime ya da bilmiyorum artık başka birine dilekçe bırakmayı düşünüyorum
Bashekime cikacaksin çözmedimi bulunduğun il sağlık müdürlüğüne gidiyorum diyeceksin ve gidip şikayette bulunacaksin o hemsireyi ziplatirlar sana değil hiçbir hasta veya yakinina bagirmayi bırak sesini yukseltmeye hakları yok
Tamam ama hastam ağır hasta refakatçisiyim günlerdir yanındayım onu bırakıp bunlarla şu an uğraşsam onun tedavisi aksayacak zaten yeterince gergin sinirli o da sinirlense burası toparlanamaz ve bana ve hastamı rehin almış gibi oda da bağırıp bağırıp gittiler resmen zaten aşırı şaşırdım bir de yetmezmiş gibi daha solunum cihazından yeni çıkan hastayı bağırtıp çğırttılar konuşmaya çalştılar hastanın ağzı dili kuru daha yenş cihazdan çıktı su bile içemedi diyorum şu an zamanımı diyorum umursamayıp bağırmaya devam ediyolar ben bu ortamda olmasaydım çoktan birbirimize girmiştik
Geçmiş olsun anladım. Tereddütlerin var anlaşılan
Tereddütüm asla yok olsa bunları yazmam hastam erkilenecek diye korkuyorum olay sadece beni etkilese her şeyi yaparım bana olan olur ama şu an ben bir şey yapsam hem hasta geriliricek hem tedavi aksicak diyorum ya kadın bağırdı çağırdı bana cihazı nasıl kullanmam gerektiğini eksik anlatmış daha sonra gelen hemşire söyledi yani tedavi aksadı tekrar aynısı olur diye kaygılıyım
Bisi söylemek istemiyorum ama hayatindaki olumsuzluklari böyle karşı tarafa yansitan tipler bunlar işini sevmiyorsan yapma bunları şikayette etmedigimiz sürece hep böyle devam ederler
Şikayet ettim tabii ama umarım ilgili yerlere ulaşır
Umarım
başhemşireyle konuşun
Sonradan gelen ve hemşiresinin adını vermeyen hamile olduğunu söyleyen başhemşireydi o da gelip aynı şeyleri yaptı çözüm bulup sakinleştirmek yerine
o sorumlu hemşire oluyor. danışmadan bılgı alın şikayet edın durumu
Bunu bilmiyordum teşekkürler soracağım
rıca ederım ne demek bende hemşire adayıyım atama beklıyorum. bir meslektasım böyle yaparsa suçu örtmeye çalışmam. hemşire odasında rahatları bozulmasın dıye ona buna bagıramazlar hakları yok
Ne güzel sizin gibi aday birinin bu yorumu yapmadı gerçekten içimi rahatlattı şimdiden ne kadar anlayışlı bir hemşire olacağın belli umarım dilediğin yere atanırsın, hemşireler gününde kutlu olsun :)