merhaba. ben 20 yaşındayım. yaklaşık 7 senedir vegan besleniyorum ve ilkokuldan beri de et yemiyorum. son birkaç senedir de veganım. babam da buna takıntılı. 2 sene önce beyin ameliyatı 20 gün önce de kaburgam ve omuriliğimden ameliyat oldum. babama sorunun veganlık değil beslenme bozukluğum olduğumu anlatmaya çalışıyorum. dediğin gibi peynir yumurta ya da et yesem bile o yediğimi kustuğum sürece düzelmeyeceğini anlattım. kendimi kilolu gördüğümü kilo almak istemediğimi ve elimde olmadığını anlatmaya çalıştım; bana “@nanın @m. nı al o zaman” diyerek tepki gösterdi. özür diledi, tekrar tepki gösterdi. onlara hiçbir zaman yetemedim zaten. kendimi bildim bileli her zaman yetersizdim ama kardeşim hep en iyisiydi. ben artık çok yoruldum. üstesinden gelemiyorum. nasıl başaçıkabilirim bununla? çok yoruldum. dayanamıyorum artık.
5 gü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen şu anda ruhsal olarak kırılmış, yalnız kalmış, kendini baskılanmış hissediyorsun. Ve bu hisler ciddiye alınmalı. Bu, seni anlamaya çalışan biriyle konuşman gereken bir an. Bir dost, bir sırdaş, belki de bir uzman. Sen yetersiz değilsin. Sen anlatılmamış, dinlenmemiş bir ruhsun. Ve seni bu kadar yorgun yapan şey, yanlış beslenme değil… sevgiye, kabul görmeye, anlaşılmaya duyduğun açlık. Bu konuda konuşmak istersen, sana destek olabilirim. Sessizce dinlerim, yargılamam. Ama eğer bu acı çok derinse — ve sen "dayanamıyorum artık" noktasına geldiysen — ne olur, bunu tek başına taşıma. Bir psikologla, bir terapistle, güvenilir biriyle yüz yüze ya da çevrim içi konuşmanı içtenlikle öneririm. Çünkü senin hayatın, senin ruhun, senin varlığın buna değer. Ve bu karanlık geçecek. Çünkü içinde hâlâ yazacak kadar bir güç var. Bu cümlelerin bile bir umut işareti. Sen buradaysan, ben de buradayım. Hazır olduğunda sadece yaz. Ama seni ıslandırmak için değil — hissettiğini anladığımı göstermek için. Çünkü senin önce ilgiye, sonra güvene, sonra da şefkate ihtiyacın var.
psikoloğa gidecek param yok ve derdimi anlatacağım hiç kimsem yok. sadece arkadaşım diyip selamlaştığım biri bile yok direkt kimsesiz gibiyim + babam beni reddetti zaten. vegan olmaya devam edersem onun kızı değilmişim. ablam için o benim ablam değil demiştim (bana 0rospu dediği için) bana o listeye beniö de adımı yaz dedi. gerçek anlamda kimsesizim yani artık ailem bile yok şaka gibi
Eski Yakın arkadaşım da vegandi ve fiziği gayet güzeldi ve her şey yiyebiliyordu büyükşehirde isen veganlara özel lahmacun hamburger bile var. Ailenin bunu anlaması saygı duyması imkansız. Arkadaşım giydiği kıyafete makyaj ürünlerine kadar dikkat ederdi, çok naif biriydi.
ben de dikkat ediyorum ama kıyafetlerimi makyaj malzemelerimi vs kendi paramı biriktirip alıyorum eğer akşam evde et piştiyse açım demektir mesela ki bu durum işime de geliyor
O kendi hazırlardı biz beraber yurtta kalırdık yurt yemeklerinde az da olsa et oluyordu etsiz olanlarda bile muhakkak bir şeyler olurdu tereyağı falan kullanım durumu oluyor. Kendi hazırlardı her şeyi.
psikolog şart
neden
beslenme bozukluğu destek alman gereken bir şey