Lohusalık depresyonu geçirmekten çok korkuyorum bebeği boğup intihar edecekk kadar sıkıntılı birşeymiş önlemi yok mu bunun?
Yaşayanlar varmı?
Yaşayanlar varmı?
Öncelikle genetik faktörlerden, sosyal ve psikolojik sorunlara kadar birçok sebebi var ve büyük çoğunluğunun bir arada olması gerekir. Sorunuzdan görüldüğü üzere siz psikolojik kısmı daha doğum yapmadan başarmışsınız. Rahat olun, ani hormon kesilmesi endişe ve sıkıntı yaratır ama ağır depresyon geçirme olasılığı nadir görülür. Eşiniz işinde gücünde, anlayışlı ve sizi seven biriyse, doğumdan sonra size yardımcı olacak birileri yanınızda varsa, merak etmeyin öyle bir şey yaşamayacaksınız. Ancak dediğim gibi, biraz daha bunu dert edinirseniz, kendiniz bu ortamı yaratacaksınız zaten.
umarım öyle bişey olmaz kafaya takmamaya çalışıyorum ama aklımdan çıkmıyo çevremde çok yaşandı küvette boğmuş bebeğini. bilincime işlendi sanırım
Bir psikologa gidin. Psikiyatr demiyorum, çünkü hamileyseniz ilaç kullanamazsınız. Merak etmeyin ben uzman olarak cevaplıyorum bunu, eğer kafanıza takmazsanız hiçbir olumsuz şey olmayacak. Güzel şeyler düşünün, bebeğinizin nefes alışını hayal edin mesela..
Neden boyle düşünüyorsun ki? Depresyon sorunun falan var mi?
yaninda ailen olursa sana destek olacak birileri olursa birsey olmaz. Allaha Sığın.
Benim 2 cocugum var cok şükür yasamadim hatta bu hayatta cocuk sahibi olmak kadar mutlu eden birsey yok. seytanin vesveselerine kapilma
ben mutlu olan birisi değilim illa canımı sıkıcak bişeyler bulan birisiyim, ve bebek çok istiyorum
ama bu olaylar çevremde çok yaşandı bende mutsuz olan biriyim ve başıma gelmesinden korkuyorum herşeyi yapabilen birisiyim kendime zararda verdim zamanında
Sacmalamayin ya ne demek bebek bogmak. Inanmayin bu hurafelere. Birer felak nas okuyun gecer.
Tabii ki hamilelik ve lohusalik sendromu denen birsey var ama boylecsacmaliklarini dusunmeyin.
yakınım boğdu bebeğini ve kendinide öldürürken engel oldular yaşanan şeyler bunlar
Lohusa döneminde bebeği boğan kaç anne gördün? Aldanma o tür abartılara.
yakınımın başına geldi kadın kafayı yedi kendini öldürcekken yetiştik
Cevap
2Cevap
Annem yaşamış. Akşamları içi daralıyomuş falan. Ama beni boğup intihar etmedi yani. O duyduğun şeyi çok büyütme yoksa psikolojik olarak etkilenirsin. Gerekirse yardım alırsın.
geçmiş olsun
Cok zor durum kendine dkkt et ailenden annen falan varsa yardım al, Allah korusun
sen bebeği boğup öldür kocanada deki lohusalık depresyonundayım kocan senin babanı s. ker
Abartmayın yahu ota boka sendrom bulmaya ne kadar meraklısınız
böyle birşey gerçekten var, araştırabilirsin
Emzirmeden emzirmeye al öyle bir durumun olursa
yalnız kalmasan olmaz
Var sevgi sakin terapi almalsın
Yoo hicde oyle degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar