Dün akşamdan beri böbreklerimde ve yumurtalıklarımda ağrı var.Üşüttüğüm belli, akşam 2 tane az öncede 1 tane ağrı kesici aldım ama geçmedi.Olabildiğince sıcak tutuyorum kendimi ama yeri geliyor ağrıdan yürüyemiyorum.Önerebileceğiniz bitki çayları yada herhangi bir şey var mı?
Bu berbat bir duygudur. Mide bulantısı olur, sanki bir düğüm atılmış gibi kasılmalar olur midende ve hareket bile etmek istemezsin. Üşütmeye bağlı karın ağrısı dışında birçok sebeple de karnın ağrıyor olabilir.
Karın ağrısı neden olur?
Kabızlık, bağırsak sendromu, gıda alerjileri, laktoz intoleransı, gıda zehirlenmesi ve bir mide virüsü, apandisit, abdominal aort anevrizması, bağırsak tıkanması, kanser ve gastroözofageal reflü gibi sebepleri olabilir. Üşütmeye bağlı ağrıda da bazı basit önlemlerle çabucak iyileşebilirsin.
Karın ağrısına ne iyi gelir?
- Mutlaka ılık su ya da diğer ılık içecekler duyumlamalısın. Burada sürekli bir sıvı girişi faydalı olacaktır. - İlk birkaç saat katı yiyeceklerden kaçınmalısın; mide bulantısı ve kusma ile sonuçlanabilir. - Mide ekşimesi veya hazımsızlık hissedersen, mutlaka karnını sıcak tutmanı ve sıcak su torbası, battaniye gibi şeyler kullanmanı öneririm. - Çorap, patik gibi bir şeyle ayaklarını da mutlaka sıcak tutmalısın. Ayaklardan çok etkilenir karın. - Narenciye, yüksek yağlı yiyecekler, kızartılmış veya yağlı yiyecekler, domates ürünleri, kafein, alkol ve gazlı içeceklerden kaçınmalısın.- - Sakız çiğneme, mide asidini arttırır. - Anason, papatya çayı, nane çayı, rezene çayı çok iyi gelecektir. Ilık şekilde tüketebilirsin. - Karanfil yağı geleneksel olarak şişkinlik, gaz ve hazımsızlık dahil olmak üzere sindirim şikayetlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Yemekten sonra çok az karanfil yağı tüketmek de mideni rahatlatacaktır.
Karın ağrısına ne iyi gelir üşütme nedeniyle cevaplamaya çalıştım. Şimdiden geçmiş olsun.
Aynısı 2-3 gün önce bende oldu ve yürüyemedim ağrıdan. 3 saat boyunca uzandım , üstümü tam örttüm 3 saatin sonunda geçti sadece uzan ve sıcak tut kendini.
En İyi Cevaplar