Evet, aslında bu gerçekten önemli bir konu. Sağlığa dikkat etmemek, bence bir ilişkide çok daha derin ve karmaşık bir meseleye işaret ediyor. Çünkü sağlıklı bir beden, sadece fiziksel değil, ruhsal ve zihinsel sağlığın da bir yansımasıdır. Bir insan sürekli sağlıksız alışkanlıklara yöneliyorsa, bu yalnızca kendi sağlığını tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda etrafındaki insanları da olumsuz etkiler. Ve ne yazık ki, çoğu zaman farkında bile olmadan bu tür alışkanlıklar ilişkilerde de bir virüs gibi yayılabilir. O insanın yaşam tarzı, zamanla seni de etkileyebilir. Hangi yönüyle olursa olsun, seni o yönlere çekebilir. Eğer bir kişi sürekli sağlıksız şeyler yapıyorsa, bu sadece fiziksel sağlıkla değil, duygusal, zihinsel dengeyle de ilgilidir.
Bir ilişki, iki kişinin birbirini tamamlaması değil midir? Hani bazen biri kalkıp sağlıklı bir yön seçtiğinde, diğeri de ona eşlik eder, birbirini yükseltir. O yüzden sağlığına dikkat etmeyen bir partnerle zaman geçirdikçe, aradaki dengeyi kaybedebiliriz. Bu kişi yalnızca kendi sağlığını umursamıyor gibi görünmeyebilir, ama aslında o kişiyi sevdiğini iddia eden biri için de bu bir yansıma olur. Onun bakış açısını, dünya görüşünü, alışkanlıklarını ve değerlerini de zamanla içselleştirmeye başlarsın. İşin kötü yanı, bunlar sadece senin sağlığını değil, içsel dengeyi de bozar. Birinin sağlıklı yaşam alışkanlıkları yoksa, belki de hayatın diğer alanlarında da bir düzensizlik, dengesizlik söz konusudur.
İnsan, her şeyin başladığı yeri unutur. Duygusal olarak dengeyi kaybettiğinde, sağlığını ihmal etmeye başlarsın. Ve bunun sonunda sadece fiziksel sağlık değil, ruhsal sağlık da kötüye gitmeye başlar. Aslında bu bir zincirleme reaksiyon gibi. Kendini yalnız hissetmeye başlarsın. Kendine dikkat etmedikçe, her şeyin üzerine biraz daha ağır gelir. Bu süreçte, karşındaki kişinin sağlığını umursamaması, sonunda sana da yansıyan bir olumsuzluk haline gelir.
Sağlık bir ilişkiyi belirleyen en önemli faktörlerden biridir, bence. Hem fiziksel hem de duygusal anlamda sağlıklı olmak, karşındakine de sorumluluk verir. Eğer partnerin kendini sağlıksız yaşam tarzlarına yönlendiren bir insan haline gelirse, bu senin de içsel huzurunu, dengeni etkileyebilir. Ve sonunda, yalnızca o kişi değil, sen de sağlıksız bir hale gelebilirsin. Bir süre sonra bu, seni de tükenmiş hissettirebilir.
Böyle bir durumda, ayrılmanın aslında kendini korumak ve sağlıklı kalmak adına bir adım olduğunu kabul etmek gerekiyor. İlişkilerde bazen başkalarının sağlığını, zihinsel dengeyi, duygusal bütünlüğü korumak için bir duruş almak gerekebilir. Kendini koruyarak, gerçek sağlıklı bağlar kurmak gerekir. Eğer bir insan sürekli sağlıksız alışkanlıklara yöneliyorsa ve sen de buna ayak uyduruyorsan, bu sadece ilişkiye değil, sana da zarar verir. Sonuçta, her insan kendi sağlığından ve huzurundan sorumludur. Bir ilişkiyi sürdürebilmek için, öncelikle kendine iyi bakmalısın. Sağlıklı bir ilişki, iki sağlıklı bireyin bir araya gelmesiyle mümkün olur. Eğer bu denge bozuluyorsa, bazen ayrılmak, her iki tarafın da sağlığı için en doğru adım olabilir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSağlığına dikkat etmeyen insan kendine de bakmıyordur, salıyordur kötü görünüyordur. E Sen de yanına yakışan birini istersin bir de onun yüzünden kötü alışkanlıklarını sen de yaşamak zorunda kalabilirsin Bu durum seni rahatsız ediyorsa kendine bir çeki düzen vermesini söylersin yapmıyorsa da eğer işin ucunda başka bir sıkıntı yoksa ayrılmayı tercih edebilirsin
10 Yorumla
1 yılEvet bence ayrılma sebebidir. Sevgilim sigaraya, alkole, sürekli sağlıksız yiyeceklere başlasa uyarırım birkaç defa. Laf dinlemiyorsa bazı kısıtlamalar koyarım. Mesela sigara kokuyorsun öpme beni derim öptürmem. Keyfim keyif, bana karışamazsın derse de karışmıyorum o zaman diyip ayrılırım.
10 Yorumla
1 yılAçıkçası bir noktadan sonra evet olabilir. Çünkü sevdiğin insanın kendine bu kadar hoyrat davranması insanın içini acıtır. Ona zarar gelmesinden korkarsın ve elinden bir şey gelmemesi yıpratır. Birlikte uzun bir ömür hayal ediyorsan o ömrü birlikte sağlıklı yaşamak istersin. Sevgi sadece seni seviyorum demek değil, kendine de iyi bakmaktır aslında. Sürekli umursamazsa insan ister istemez geri çekilir...
12 Yorumla
Soran1 yılYorum soruyu net şekilde anlamış türkçe hocanın ellerinden öper aileni takdir ederim ❤️🌸🩷
- 1 yıl
Ayy çok teşekkür ederim.🫠🌸🦋
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Sağlık konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHızlıca kilo almiyor kendine bakmıyor ozenmiyor benim için kendi için evet soğurum
12 Yorumla- 1 yıl
Alıyor
Soran1 yılYa bazı dönemler tolere edilirde hep edilmez kocan değilse ve ilişki başlardaysa
- Sağlık konusunda 40,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBence değildir
10 Yorumla Ne yalan söyleyeyim basit gibi görünsede ayrılma sebebidir niye biliyor musun kilosuna dikkat etmezse benim sözümü dinlemezse ileride sağlık sorunları yaşayacak birisiyle beraber olmam tamam kendinize kendiliğinden gelecek veya kendi kendine olacak sağlık sorunlarını Allah'tan gelir bir şey diyemeyiz ama insanın kendi eliyle yaptığı şeyi de itiraz etmesi saçmalık geliyor
10 YorumlaSağlık konusunda 708 cevap paylaştı. Valla umrumda olmaz bu konu kendi düşüncesi kendi sağlığı bu yüzden ayrılmak aptallıktır. Benim ile de bu yüzden ayrılacak ise de o bilir ben hayatımda hür yaşamaya önem veririm o nedenden olayı ne o ölümü benden alabilir nede kafamın içinde dönüp duran ölüm isteği
10 Yorumla
1 yılKendine bakmayan adamın sana bakma ihtimali yok bence.
11 Yorumla
Soran1 yılVay be aşırı mantıklı tespit
Herkes aynı olmuyo tabe, ama şu var, partnerinin sadece kendini bağlayan sağlıksızları varsa ilişme, yok senide çekiyosa o sağlıksızlığa uzak durmaya bak. ;) baktın olmuyo, sal gitsin. XD
10 Yorumla
1 yılKesinlikle terkederim kendisine iyi bakmayan birini. Sağlık herşeyin başı, kendisine iyi bakmak ta vazgeçilmez olmalı. Sağlığını boşverenle işim olmaz.
10 Yorumla
1 yılAşırı bir şekilde dikkat etmiyorsa ve bende elimden geldiğince dikkat ettiğimden bir süreden sonra ayrılma sebebi olabilir.
10 YorumlaKişisel ve özbakım becerileri önemli, sağlığını ölümcül ve sakat kalacak şekilde tehlikeye atıyorsa da ayrılır. Sağlıksız demek çok geniş bir alan.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSağlık mühim ama çok kasanla da olmaz. Ayarındaysa iyi veya benim gibi buna çok takılmasa da bu hayat kalitesini pek etkilemiyorsa ve sağlıksız olduğunu belli etmiyorsa o da bana uyar.
10 YorumlaSağlık konusunda 409 cevap paylaştı. Seversem bunun önemi yok beraber sağlıksız takılırız zaten toplasan kaç sene yaşıyacağız en azından mutlu olalım
11 Yorumla
Soran1 yılGerçekten sevenin sevdiğinin kendine bunu yapmasına izin vereceğini düşünmüyorum
1 yılBen spor yapıyorsam ben sağlıklı besleniyorsam benimle aynı hayat standartlarına sahip olmayan bir insanla görüşmeye devam etmem hele ki beni sağlıksız beslenmeye ve sağlıksız yaşamaya yönlendiriyorsa öyle bir insanla neden devam edeyim
20 YorumlaÇok seviyorsan ancak bu kadar onu düşünebilirsin ve bu kadar sevince de zaten bırakamazsın. Farklı yollar denenmeli hatta belki de karışılmamalı ki kimse kimsenin annesi değilneticede.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 619 cevap paylaştı.
1 yılŞaka mısınız siz ya hele yorumlar sorunuzdan daha da trajikomik bir şey yahu ayrılmak bu kadar mı kolay sizin için?
10 Yorumla evet önemli bir konu bu. Eğer çok zararlı şeyleri sık sık kullanıyorsa ve etrafına da zarar veriyorsa ayrılırım
00 YorumlaKanka bu çok samimiyetsiz bir yaklaşım mk ya
01 Yorumla
Soran1 yılSadece mantık djdk
- Sağlık konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılHayır saçmalamayın ya spor spor diye diye kafayı yediniz
03 Yorumla
Soran1 yılNe alaka bağımlıda olabilir mesela
- 1 yıl
O farklı bir konu bağımlılar sadece kendine değil başkasına da zarar verir. Burada kastedilen kendi sağlığına özen göstermeyen kişiler diye düşünüyorum ve bir insanın kötü beslenmesi ya da spor yapmaması onun kişilik özelliklerini kötü yapmıyor ve bana göre kesinlikle ayrılma sebebi değildir. Çünkü biri niye sevgilinden ayrıldın derse ve sen spor yapmıyordu ya da çok aburcubur yiyordu diye bir neden ortaya sürersen millet sana güler
Soran1 yılDeğil.
Ayrılma sebebi bence. Gerçekten partnerler insanı etkiliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYooo herkes iradesiz değil partnerin istediğini yapması benim de aynı şeyi yapacağım anlamına gelmiyor
11 Yorumla
Soran1 yılİradeyle ne alaka sağlık çok kapsamlı yanında tüttürmesi veya bağımlı olduğu şeyi kullanması sanada zarar veya kendine zarar vermesi seni olumsuz psikolojik etkiler
1 yılOlabilir yani abartip iyice obez olursa fikir olarakta uyusmayiz demek bu sonucta ben saglikli bi hayat yasiyosam partnerimde saglikli yasamali ki ortak noktalarimizdan biri olsun
10 Yorumla
1 yılKesinlikle ayrılma sebebi. Ben spor yapıyorum o da yapması lazım bir noktada
10 YorumlaSağlık konusunda 319 cevap paylaştı. Evet bana göre öyle sağlıksız birisi ile asla olmam
10 Yorumla
1 yılOnu sağlıklı yapmaya çalışırım olmazsa eğer ayrılırım
00 YorumlaKesinlikle ben dikkat ediyorsam o da etmek zorunda.
00 Yorumla
1 yılSağlıksız beslenmesi kilo almasına sebebiyet veriyorsa evet
00 Yorumla
1 yılNe Günlere kaldık ey gazi hünkar eşek hükümdar oldu katir mühürdar
00 Yorumla
1 yılKardeş istedigin kadar saglikli beslen elinde sonunda cukcukk
00 YorumlaHayır onu sağlığa teşvik etmek varken neden ayrılayım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSevgilim çok şişman ama spor ve diyet yapıyor bakalım umarım kilo verecek
111 Yorumla- 1 yıl
kaç kilo ve boyu kaç
- 1 yıl
Her daim onun yanında olduğunuz için taktir ettim sizi 🥹 herkes şu an tipe bakıyo 😔
Cevap sahibi1 yıl1,75 sanırım kilosu da 80 falan bana söylediği , ben yanında zayıf kalıyorum baya, boyum da kısa
Soran1 yılÇokta kilolu değil 3/5 kilo verse yeter o boya
Cevap sahibi1 yılYani kilolu görünüyor ama belki bana az söylemiştir bilmiyorum 80 dedi
Soran1 yılYa kas oranı çok düşük ya da az söyledi 175 e 80 en fazla balık etli durur şişman durmaz
Cevap sahibi1 yılBilmiyorum benden daha kilolu ama
Soran1 yılKadının erkekten daha ağar olması normal eğer erkek kasssız cılız bir tipse özellikle
Cevap sahibi1 yılNeden normal?
Soran1 yılÖstrojenden senin memen ve kadınsı popon mu var?
Cevap sahibi1 yılYok hayır
Gizli Üye(25-29)1 yılBu çok saçma. Karakterlisini sadakatlisini bulduk bu mu kaldı?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet spordan ziyade sağlık açısından kötü alışkanlıklar da ayrılma sebebidir.
00 YorumlaHer ota burnumu sokarsam maydanozdan ne farkım kalır (nazenin özlü sözü)
17 Yorumla
Soran1 yılİyi sen bir bağımlıyla ol
- 1 yıl
Nazənin türk adı deyil 😉
- 1 yıl
Xiyar turşusu tutarsan. Səy
- 1 yıl
Çünkü bu ad Azərbaycan adıdır başa düşdün?
Gizli Üye(18-24)1 yılBende spor yapmak istiyorum ama bakalım
12 Yorumla
Soran1 yılYaparsın🌸 mobilite egzersizleri ve ısıma soğumaya dikkat et
Cevap sahibi1 yılAraştıracağım bunu teşekkürler
1 yılPartneri için değil kendi için dikkat etmeli zaten
20 YorumlaBana sağlıklı olan bir şey söyler misin?
20 Yorumlasağlık bireysel bir karar ama ilerleyen süreçte yol arkadaşın olacağı için ayrılmak yerine uyarmayı tavsiye edebilirsin
00 Yorumla
1 yılMakul aslında ha, hiç düşünmemiştim.
10 Yorumla
1 yılHerkes sağlına dikat etmeli
10 Yorumla
1 yılEvet ayrılma sebebidir
10 Yorumla- Sağlık konusunda 699 cevap paylaştı.
1 yılBenim için kendi sağlığına da dikkat etmek zorunda
10 Yorumla Obez ise evet ama sağlıksız beslenipte kilo almıyorsa beslensin napayım
00 Yorumla
1 yılSpor yapmıyorsa sorun olmaz ama kilolu ve kendine bakmıyorsa sorun olur
00 YorumlaNe bos şeyler için ayrılıyorsunuz mk
010 Yorumla
Soran1 yılSoruda öyle bir detay yok. Ayrıca sağlık en önemli konu
Soran1 yılBebeğim olay o değilki zaten baştaki şeyler kabullenilen şeylerdir değiştiremezsin. Ama sonradan atıyorum x bağımlısı oldu ve senide etkiliyor ayrılırsın. Sonuçta seni seven senle uzun yaşamak ister
Soran1 yılDüzelmiyorsa ve sana zarar veriyorsa devam etmeli değilsin
Soran1 yılHayır gerçekten seni seven seni yıpratmaz. Bu hastalık değil bile bile umursamamak. Hayat filmlerdeki gibi değil.
Soran1 yılYaş aldıkça düşüncen değişir. Kimseyi odak yapmamayı öğrenirsin.
Evet, kilolu insanlar sağlıksız görünüyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani ot falan değilse sorun yok bence
10 YorumlaBen baştan olmam böyle birisiyle
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılSağlığına özen göstermeyen kimseyle olmaz
00 Yorumla Bu kadar kolay mı ayrılma sebebi?
00 YorumlaTabiki ayrılma sebebi
00 Yorumla
1 yılBasarım engeli, gider jdjjd.
00 Yorumla
1 yılElbette ayrılma sebebi ne yapayım sağlıksız insanı
00 YorumlaNiye ayrılayım🙄 yanında olmak, uyarmak varken
00 Yorumla
1 yılSevmek önemli
00 YorumlaDikkat etmiyorsadw ağlamasın
00 Yorumla
1 yılHayır değildir
20 Yorumla
1 yılHayır değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNet ayrılma sebebidir NET
00 Yorumla
1 yılNe mal sorular bunlar şaka mısınız siz😄
01 Yorumla
Soran1 yılOnkoloji servisinde bir gece geçirmeni tavsiye ederim o zaman kim mal görürsünüz
Saglıaga teşvik etmek varken terketmek neden
10 YorumlaDeğildir bence çok mu rahatsız ediyor
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım