Bu ilişkinin sağlığı için ne yapılmalı?

Arkadaşlar beraber olduğum biri var aramızda 10 yaş farkı var bu kişiden önce de yine bu yaş farkına benzer biriyle 7 senelik bir birlikteliğim olmuştu o birlikteliği ben bitirmiştim o kişiyle yine görüşüyoruz ama sevgili olarak değil. Birbirimizi seviyoruz ama imkansızlıklar var imkansızlığım şu an görüştüğüm kişi değil. Neyse uzun lafı kısası o kişiyi ben çok sevmiştim kelimeye dökemem halen seviyorum ama uzak durmalıyız neyse şu an hayatımda olan kişiyi sevemiyorum olmuyor çok iyi biri mükemmel karektere sahip ahlaklı saygılı cok dindar biri ailesi ve benim ailemde biliyor bir kaç kere ayrıldığımız dönemler oldu yeniden bir araya geldik namazında biri. Neyse ailem çok beğendi onu bu devirde böylesini bulamazsın çok iyi bakar evine vs evet fakat elimde değil sevemiyorum samimi sıcak içten olamıyorum evet bende evlilik istiyorum onla çok güzel bir baba ve eş olur ama davranışlarımı samimi yapamıyorum gülemiyorum mutlu etmeye çalışıyor beni mutluymuş gibi davranıyorum ama olamıyorum gülüyomuş gibi yapıyorum ee anlat Diyo anlatacak bise bulamıyorum yanında çabuk sıkılıyorum sürekli göz göze bakmak sürekli gülmek eğlenmek romantik anlar yasamak istiyor fakat yapamıyorum doğru kişi evet ama onun istediği gibi ona ayak uyduramıyorum beni cok seviyor değer veriyor öncelik veriyor bise yapınca mutlu oldunmu DİE soruyor. Ben sadece geleceğimi sağlamlaştırmak güzel bir geleceğim olsun DİE onunla görüşüyorum. Görüşme süresini kısa tutuyorum ve bazen çok saçmalıuorum belkide o bu durgunluğumu saçma konuşmalarımı arada gülen yüzümü cahillik veya bise bilmeyen biri olarak görüyor DİE hissediyorum sürekli bana akıl verme peşinde çok eskiden bazı kötü ortamların içindeydim arkadas ortamıına uyup madde kullanımı gibi bıraktım şimdi sürekli annene babana yakışır biri ol şöle yapma böyle yapma felan Diyo O günler geçeli çok oldu. Halen açmasını doğru bulmuyorum zeki ve hatalarından çabuk dönen aileme düşkün biriyim. neyse özet geçmeye çalıştım doğru olan yol nedir? Ne yapmalıyım?
Bu ilişkinin sağlığı için ne yapılmalı?