Elime ağır bişey varken burktum çok kötü bişey değil ama yürüyünce acıyor. Yarına bişey kalmaması için ne yapabilirşm? Önerileriniz var mı?

Elime ağır bişey varken burktum çok kötü bişey değil ama yürüyünce acıyor. Yarına bişey kalmaması için ne yapabilirşm? Önerileriniz var mı?

Valla benimde burkulmuştu yarına geçmez, acısı genelde daha çok artar. Doktora git belki iyileştirici bir şey verir ama yarına geçmez benimkisi 1 haftada yürüyecek şekle gelmişti şu an çok zorlayınca hala acıyor
Ama ya 🤧🤧
Bir şey olmaz kız üzülme Allah büyüktür şifa verir İnşallah 💗😄
Amin cümlemize inşallah🫂🤍
Sen yine de kas gevşetici iç veya kremi varsa sür. En azından belki az da olsa geçirir
Hiçbir şey yapmadım öyle uzanıyorum 🤧
Yaa çok acıyordur eminim ki bende çekmiştim o acıyı. Kickboksta ayağımı burkmuştum hoca bir şeyler yapmıştı sonra devam ettim sanırım zorlamıştım eve gidince dehşet şekilde acıyordu ama ben ilaç falan almamıştım sen al belki geçer
şu an herkes uyuyor ve ben ilaçlar nerde bilmiyorum jdkdkdk çok geçmiş olsun bu arada felaket bir ağrıdır
Üzerine basma 😅
Ksksksks mantıklı
Tabikideeeee
🤗🤍
2 ay önce burktum daha yeni kendime geldim. Sürekli soğuk buz kompres yap ama basınca ağrıyorsa en az 2 hafta iyileşme süreci var acele etmiceksin. Medikal bandaj al iyileşmeyi hızlandır
Ya ben diyorum yarın iyileşsin sen diyorsun 2 ay 😣
Geçmiş olsun ve teşekkür ederim
Cevap
23Cevap
Ayağını uzatıp dinlen iyi gelir gadası
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim gadası
Rica ederim
geçmiş olsun krem alıp masaj yap iyi gelir belki
Teşekkür ederim
Rica ederim
Bileğini burkmuşsun ve üzerine bastıkça ağrıyorsa, önce bir durup dinlenmen lazım. Zorlarsan hem ağrın artar hem de iyileşme süreci uzar. İlk iş olarak buz uygulamalısın ama doğrudan cilde değil, ince bir bezle sararak yapmalısın ki cildin zarar görmesin. Günde birkaç kez, 15-20 dakika kadar yeterli olur. Ayağını kalp seviyesinden yukarıda tutarsan şişlik azalır, bu da seni rahatlatır. Elastik bir bandajla bileğini sarabilirsin ama çok sıkma, kan dolaşımını engellemesin. Birkaç gün içinde ağrı azalmazsa ya da üzerine basmak zorlaşırsa mutlaka bir doktora görünmelisin, çünkü burkulmalar bazen sandığından daha ciddi olabilir. Kendini ihmal etme.
Kas gevşetici krem sürebilirsin krem olarakda bulabilirsen şu an (glucko gel) böyle yazılıyor olması lazım favorimdir sporcu biri olarak tavsiye ederim iyi krem darbe ağrılarına sıcak kompres kan akışını arttıracagı için geçici olarak agrini azaltır zaten akşam saatleri evdeysen uzandigin yerden sıcak kompress oneririm tabiki şişlik yoksa şişlik varsa buz yapman gerekir sıcak daha cok sisirir
Buz uygulaması
Ağrıyı azaltmada en etkili yöntemdir. Aynı zamanda ödemi ve şişliği azaltarak iyileşme sürecine katkıda bulunur. Buzu direk cilt üzerine koymak sakıncalıdır.
Kas gevşetici krem hap alabilirsiniz ve ılık suda ovun ani hareket ettirmeden çok yük almayın biraz damarlar rahatlsr kremle
Bunu en iyi fizyoterapistler anlıyor ve saniyesinde geçiriyorlar. Keşke şu an yanında fizyoterapist olsaydı
O kadar kötü bişey değildir ya
Kötü diye değil hemen geçiriyorlar diye söyledim
Zeytin le beraber çekirdeği ez burkulan yere koy yarına bişey kalmaz.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Geçmiş olsun💚 kas gevşetici falan sür belki iyi gelir, doktora görünmen daha iyi tabii
Teşekkür ederim 🌸 💞
Fecmis olsun, yarina kadar duzelmez muhtemelen
Teşekkür ederim, Niye ki
Cunku 2 gun daha agriyor genelde
Of ya tam bayrama yakın bir zamanda
Selam,
Geçmiş olsun.
Evde yağ vardır, güzelce yağla. Daha sonra 7-8 adet zeytinin çekirdeğini çıkar ve 2-3 parçaya ayır. Sonra bileğine koy. Bir şeyle sar, sabaha hiçbir şeyin kalmaz.
Zeytin ile nasıl yatıcam
Onu koyacaksın üstünü saracaksın işte normal.
Püff😣
Eşarp ile sar gitsin.
Satmıyorum sjksksksks
Sarmıyorum
Sar iyi gelir :D Koca-karı tarifidir 😛
Kdkdkdkd
Zeytinyağıyla iyice ovala bezle güzelce sar iyi gelecektir geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Buz koy ezilme vardır büyük ihtimalle agri dewam ederse acile git röntgen cektir
kremle masaj yap bebis
cok gecmis olsun ayrica
Teşekkür ederim 🌸 💞
💖✨
20 25 dakijada bi buz press
Benimde oldu ve dinlenerek geçmişti
bisey yapma buz koy geciyo
Buz köy üstüne ne kadar üstüne basmazsan o kadar şişmez.
Abla sen finlandiyalımısın
Ne alaka
Soğuk press yap
Krem sür ama bi röntgen çektir
Röntgenlik bişey yoktur ya
Sen yinede çektir alçıya felan alır
Oha o kadar değil kızzz
Ya ne kız o zaman bi muayene ol
Eğer yarın geçmezse dediğini yapçam
Peki çok agrı var mı
Basınca biraz ağrıyor
O zaman bez sar