Yaklaş 6 ay önce bıraktım, hayatımda ne değişti sabahları kalktığında bu sigaranın vermiş olduğu Bir rahatsızlık vardı o geçti.. yani böyle efsaneler vardı sigara bırakınca yaşanan ama ben hiçbirini yaşamadım, sadece ağzımın tadı biraz daha güzel nefes almam biraz daha düzenli diyebilirim başka da bir şey yok yani.
Daha önce de bırakmıştım sigarayı kendime fazla güvendiğim için 1 yıl sonra bir şey olmaz diyerek bir tane yaktım ve bir yıl boşa gitmişti. Sigarayı bırakmak için aslında yapman gereken şey çok basit şimdi herkesin dediği gibi kafada bitireceksin demeyeceğim sana bunu nasıl yapabileceğini anlatabilirim... Son sigarana geldiğinde sigarayı bırakma konusunda ne kadar kararlı olduğunu önce kendine göstermen gerekiyor bunun için de sigarayla vedalaşman gerekiyor ve o son çöp sigarayı büyük bir zevkle iç ve konuş onunla... Evet deli gibi duruyor ama çok etkili bir yöntem;) Sigarayla sevgilinle vedalaşır gibi vedalaşıyorsun gerçekten de bana göre sigara insanın hayatındaki en büyük alışkanlık ve bağımlılıklardan bir tanesi doğru düzgün vedalaşmadığımız için ayrılık yaşarken zorlanıyoruz.. Artık kendini nasıl motive edeceksin ya da sigaraya nasıl bir veda konuşmasında bulunacaksın orası tamamen Senin hayal gücüne ve kendini tanımanla alakalı... Ben tamamen kendimi şartladım ve ne olursa olsun bir de onunla yan yana gelmeyeceğimi uzaktan masum masum gözüme gelen o dumanlarla beni kaldıramayacağıne ikna ettim.. Bütün arkadaş çevremden de sigarayı bırakmamışım gibi davranmalarını özellikle istedim yani yanımda rahat rahat içmelerini söyledim... Korkarak kaçarak bir şeyden kurtulamıyor maalesef üzerine giderek kendine güvenerek yapmak hem iradenin sınanması boyutunda da önemli
Marifet değil sigara içmek bir zevk meselesi kahve içmek gibi bir nevi ayrıca bu kimseyi de ilgilendirmez. Yorumlarına gelen bakış açısını baz aldım da o yüzden. Bırakırsan kendine bir iyilik yaparsın çok bağımlı değilsen bu senin için hazdir. Ama eğer bağımlısı isen vazgeçemezsin tutkuya dönüşür çünkü hayatının merkezi haline gelir.