Benim çok ağrıyor ve kasılıyor, doktor kaslarını güçlendirmen ve stresten uzak durman lazım demişti denedim kaç ay hala düzelmedi :(
Aynı sıkıntıları yaşayan var mı?
Aynı sıkıntıları yaşayan var mı?
düzenli egzersiz yapman ve yanlış pozisyonlardan uzak durman lazım. mesela sana bilgisayar başında uzun süre oturmak zarar verir. ayrıca egzersizlerin doğru seçilmiş olmalı ve doğru yapılmalı.
Haklısın, teşekkürler cevabın için.
Sağol
Gecmis olsun omuzun sirtin mi agriyor :(( benimde arada agrir o agrida gezer durur gecenlerde agriyordu su cok sukur iyiyim en iyi cozum dinlenmek fazla hareket etmemek
Sağol, evet sırtımın üst kısmı omuz ve boyun bölgesi :( bazen daha iyi oluyor bazen de şu anda olduğu gibi çok ağrıyor. Dinlenmek, rahatlatıcı egzersiz ve masaj iyi geliyor biraz.
Sende de var demek, şu an iyi olmana sevindim :)
gecen yaz yine agrimisti sakin o zamanki gibi yapma olurmu, benimki arada agrir ama cok seyrek yilda bir iki o mikrodalgaya konulan sicak torbayi kullansan iyi gelir aslinda.
ben iyiyim cok sukur sende iyilesirsen bende sevincegim inşallah.
Aklında kalmış :) sağol hatırlattığın için sıcak torbayı ısıtıp koyarım şimdi hiç aklıma gelmedi bu sefer. İnşallah kısa sürede geçer :)
İnşallah :)) cok hareket etme dinlen yarinda okula gitme bir erken cuma yap derim burada olsan ama senin imzasi olan dersin falan vardir belki.
Yarın yok imzalı ders evde kalırım dinlenirim :)
iyi olmus bu dinlenmelisin bencede iyi geceler.
Cevap
2Cevap
Hareket edince geçiyormu sabahları daha şiddetli sonraları hafifliyormu kışın başka yazın başkamı Bayadır geçmeyen bir ağrımı biraz Ayrıntı verirmisin
Yaz kış aynı, hareket edince yürüyünce otururken özellikle birşey çizerken vs. daha kötü oluyor sadece uzanınca hafifliyor, çanta taşımak ayrı bir dert omuzlarıma sırtımın üst kısmına kramp giriyor resmen zorlanıyorum.
Sabah fazla olmuyor, öğleden sonra ve akşam en çok
Ben doktor değilim fakat sana yardımcı olmak isterim en mantıklı yardımım ise yarın doktora kesinlikle gitmen gerektiğini söylemek olurr. bende sen gibi ağrılar çekiyordum 21 yaşlarında falan başlamıştı bazen ağrıyor bazen kesiyordu agrılar önemsemiyordum iki yıl öncesi bir gideyim dedim kontrol oldum fıtık dediler ikinci özele gittim aynı yanıtı aldım devlet hastanesine gittim MR falan tam teşekküllü baktı saolsun doktor hanımm ilgilendi ve ankilozan spondilit teşhisi koydu Türkiye'de 400000 kişide var ve şu an ağrıların sebebini biliyorum ve ona göre yaşamını yürütüyorum bundan bırseyler çıkar.
Geçmiş olsun, tedavi gördün mü ne yaptın daha iyi mi şimdi?
Umarım bende yoktur.. ama doktor bakmıştı kaslarını güçlendirirsen geçer demişti, mesela sırtı güçlendirici yoga falan yapınca çok iyi geliyor o an, ama ertesi gün yine ağrıyor.
Tedavisi yok Hastalığın sebebide belli değil kalıtsal olma ihtimali dışında. kanında b27 olanlar da bu hastalık ortaya çıkıyormuş. lifler yırtılarak liflerin yerine kemik Oluşumu Başlıyor Buda hareket kabiliyetini kısıtlıyor zamanla artan bir durum. Sadece düzenli egzersiz geciktirici etkisi gösteriyor ve Kaçış yok :) benim demek istediğim bir kaç doktora görünmen gerektiğin bilincini yakalaman ve ona göre davranman
Açıklaman için teşekkürler :)
Sağol.
Gecmis olsun:( bir doktora daha git
Sağol, canım istemiyor ama belki giderim tekrar.
Ihmal etme canim istemiyor olmaz bir baska doktora git:(
Haklısın ihmal etmemek lazım :)
:))
böyle tedaviler için havuza gelenler var..
bir daha git doktora
Canım istemiyor ama geçmezse mecbur...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar