Sigara içen arkadaşlar, bu görsellere ve yazılara bakıyor musunuz?

Sigara içen arkadaşlar, bu görsellere ve yazılara bakıyor musunuz?
İçmiyorum ama akrabalar içiyor.
Çeşit çeşit sorun yaşasalar da içmeye devam ediyorlar çünkü bağımlı olmuşlar. Bence caydırıcı yani ben olsaydım kafamda bir soru işareti oluşurdu ama bağımlılık başka bir seviye. O yüzden de satmak için bu kadar hevesliler, düzenli kazanç oluyor bağımlılık yapan şeylerin hepsi.
Üzerini kapatıyorlarmış içerken resimlerin 😄
Sen zaten zararlarını bildiğin için bağımlılık yapacak noktaya gelmezdin bence. Mantık frenliyor çünkü.
Arkadaşım zorla alıştırmaya çalışmıştı beni ama beceremedi sjj
Neyse ki zararı kendineydi sjj
10 sene normal ve 1 sene normal olmayan bir içiciydim. Açık söyliyeyim o görsellerin pek bir etkisi yok hatta daha fazla içmeme bile sebeb oluyordu .
Günde iki paket bitiriyordum net yani.
En son uğradığım doktor "bu şekil içmeye devam edersem kalbimin yeterince dayanamayacağını söylediğinde" bile devam ettim içmeye.
Mağazada bir gün yüriyemedim sancıdan ve oturdum oracıkta düşündüm. Ölene kadar zaten sağlıklı olmayacaktım. Sıhhati daha fazla bozmanın bir manası yoktu.
O sıhhat hayattan zevk almak, bir hastalıkta hızlı iyileşmek manasına geliyordu belkide.
O günden sonra içmeyi bıraktım firuzen.
Sancılı bir süreçti hatırlamak bile istemiyorum.
Geçmiş olsun Psi.
Spor, sağlıklı beslenme, düzenli uyku, stresi azaltmak, bol su içmek..
Al sana reçete 😄
Onları da yap😄
Unutma ve iste 😄
Ricalar 🫡
Bir Tiryaki kolay kolay vazgeçmez. Gemide haftada 4 karton yani 40 paket sigara içenler vardı. O 4 karton da yetmiyordu. O adama bunu göster değişmeyecektir. Gemiler bazen insanların kaçış yaptığı yerlerdir çünkü sigarayı karada daha pahalı bulacak. Karısı engelleyecek. Doktoru engelleyecek. Öyle insanlar vardı ki damarlarının nerede tıkanmaya başladığını kendi elleriyle gösterip. Evde de aslında sigara içtikleri. Çiçek topraklarını kendileri değiştirdikleri sigarayı içip içeride kokusu olmasın diye. Çiçek topraklarına bastırdıkları Evet abi soru hikaye. Tuvalete atılanlar ayrı
Akciğerlerini kes önlerine koy, yine büyük bir aşkla içerler firu'cum😂🤣😂🤣
şu an beyinlerini açıp, incelemek istedim Kedi'cim😅
😂😂
Tenk yuuvv😂
Lav yu🤣
Cevap
32Cevap
Bence güzel bir caydırma yöntemi.
Sigara paketlerindeki görseller kesinlikle caydırıcı olmalı, ama bence yine de yeterli değil. Bu tür görseller insanlara sigaranın zararlarını göstermek açısından önemli, ama sigara içenler için, sigaranın bağımlılık yaratan etkisi daha büyük bir faktör. Görseller bir uyarı olabilir ama bu alışkanlığı bırakmak için daha fazla destek ve bilinçlendirme gerekiyor.
Sigara içerken o gorseee beni rahatsız etmiyordu.. Zaten bildiğimiz şeyler ve bile isteye kullandığımız bir aliskanlikti...
Ama keşke bu uyarı notlarii ve girseller insanların üzerinde de olsa.. Hoş gider biz gene uyarılara aldırmayız ama olsun :))
Ben hangi pakette ne var asla bilmiyorum çiçeğim hahaha anca birinin ay ne kadar iğrenç demesi lazım bakmam için 😂😂
İktidarsızlık yapıyormuş çiçeğim 😄
Sonra koltuğu muhalefete kaptırma 🫢
Hahahahs bir sürü cümle yazdım sildim hayatım kendimi ifşa etmemek için bence sen beni anladın 😂😂😂
Görmeden inanmam 🫢
Ahahahshshdh ama utanırım ben 🥹😂😂
Konu neydi pardon karıştı biraz sanki😂
Cüretkar cümleler kurmak değil mi ay ben kaçırdım galiba 🫢😂😂
Ahaha olsun olsun yabancı yok bizbizeyiz şurada😅🤣
Baya caydırıcı
Ahaha bunu görmemiştim iyiymiş😂
Bu görselden sonra ben bırakıyorum böyle olmasını asla istemem
İlk defa mı görüyorsun?
Hiç kimse aldırış etmiyor. İnsanları sarılmış oldukları bağımlılıklarından insan eliyle yapılmış hiçbir şey uzaklaştıramaz. Geçin böyle çiçekli böcekli hareketleri. Kamu spotu boş bir şeydir
Bağımlılar kolay caymaz. İstedikleri görseli koysunlar. İçenler verdiği zararı bilerek içiyorlar zaten.

Kesinlikle bir b…ka yaradığı yok 😂
En sefil duruma düşen adam bile sigarayı tekrar içsbilme şansı olsa içer Bağımlılık fazla hafife alınan bir şey
sanmıyorum ayrıca bu görsele kimse inanmıyordur çünkü bu görselde bi tür mizah var gibi :D
Bırakma yolundayım 5. gün bugün hiç içmedim hadi hayırlısı
Bu görsel değil de ya öyle görseller var ki valla kafayı yiyorum ya
Sigara içtiğim zamanlarda sigaranın içinde ki kağıdı katlayarak orayı hep kapatıyordum
Caymak istemedikten sonra önümüze çürük ciğer koysalar ne yazar sbdh
Akciğer grafilerini görseler yine bırakmaz bu insanlar😂😂
Bu görseller caydırıcı olmadığı için tadını bozdular sigaraların
İçtiğim dönemlerde görselden dolayı değiştirdiğim de çok oldu 😬
Aaa sigara yanınca içmeden öyle aşağı doğru mu gidiyor
Millet alırken 4 5 tane alıyor aynı anda ahsjah aşırı caydırıcı kesinlikle
Sanmıyorum hala tonlarca içen var. Herhalde 500 tl de olsa alcaklar.
Bence değil içmiyorum amaa
Gelmişsin yine🤣🤣
Hahahha yine tanıdı ya😃
Oğlum benden kaçmaz😂
Hahahah adamsınn😂😂
Laan🤣
Efendim 😂😂
Gorselde manidarmiş 🤣🤣
Kimsenin bakmadığına eminim
nadirende olsa etkisi oluyordur.
İçmiyorum ama ne etkisi olacak jdmcnd
Sanmıyorum bazıları kutuyu çöpe atıyor direkt