Bir şekilde evlenmeme ve çalışmama engel oluyor. Bu durumda olan var mı ama kesinlikle çalışamayan
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bende calisamiyorum huzursuzlukdan evisi bile yapamiyorum hep kotu bisey olucak korkusu var icimde sıkıntısı hep kaygiliyim herseyden hatta defter tutuyorum kendi kendime konusuyorum bu yuzden öyle olursa şöyle yaparim böyle olursa böyle yaparim diye cook zor ilacda kullaniyorum ama hala ayniyim 😫😥
Ben de öyleyim artık korkuyorum kendimden nasil bu hale geldim napıcam diye. Her gün sıkıntıdan kilo veriyorum ailem de üzülüyor. Gelecek kaygım var çünkü çalışamıyorum ve calisamicam. Sen hiç mi çalışmadın
Benimde psikolojim cok bozuk ve yipranmis durumda nasil normale donucem bilmiyorum hele ilaclari birakabilcemmi birakinca nasil olcak daha beter olursa diye korkuyorum calistim bicok yerde azar azar zamanlar ama hic komsantre olamiyodum surekli takintili haldeydim
Ben de öyleyim. Bu şekilde hayatıma çalışmaya devam edemicem. Offf napicam Peki bilmiyorum. Ben azar azar calisabilsem ona da razıyım ama yok
Bende oyle cok cabuk bunaliyorum ayrica calistigim yerlerde devam ettiremiyorum sıkıntı bunalim basiyor bıkkınlık max 15gun dayanabiliyorum eskiden uzun sure en fazla 6ay calistigim oldu sabahlari uyanip agliyarak gidiyodum ama kendini zorla birazcik zamanla alisirsin durumun benim kadar agir degilse sen neden calisamiyorwun ne hissediyorsun mesela tam olarak?
Başıma bir şey gelecek korkusu oluyor. Biri bir şey yapacak zarar verecek veya başıma bela açacak gibi şeyler. Dışarıya hiç güvenim yok çok kötüyüm.
Ay ayni ben iste bende oyle dusunuyorum herkesten suphe duyuyorum acaba niye boyle davrandi boyle bi amacimi var boylemi olacak şöyle bir kotulukmu yapacak hep korku gözüm seyirse rüya görsem hep korku şöylemi olacak biri bana oyunmu yapacak vs vs
Ayrica sizofren degilsin sadece kaygi ve suphe ben doktora özel hastanede ünlü bir psikiyatrist defalarca sordum benim babam sizofrendi bendemi oyleyim diye hayir seninki sadece kaygi dedi
Peki rapor verirler mi bana üst düzeyde çünkü
Hayir canim zeka geriligin yok akli dengesini kaybetmis hayaller goren sesler duyan bi insan degilsin saldirgan degilsin intihar meyilin yok vermezler ayrica rapor falanda alma sakın yaribigun cocugun col cocuk sahibi olursan tehlikeye girer cocuklarin velayeti falan ayrica kirmizi receteli ilac falanda kullanma oda sicile geciyor ileriyi dusun sonra pisman olursun cok ileri seviyedeyse bir psikiyatriste git o sana uygun ilaci yazacaktir en az 1yil kullan tedavini ol sonra azaltarak birak doktor kontrolunde
Ama yine de calisamicam. Ayrıca korkularımı doktora anlatmaktan da korkuyorum
Korkma onlarin yeminleri var kime anlatacak hasta doktor özeli diye birsey var senin gibi yüzlercesini dinliyor hafta boyunca sen bi ilaca basla rahatlarsin merak etme zamanla
Benim korkum ne biliyor musun. Bir yere ise girersem maaşım şirket hesabından ödenmezse şahsi bir hesaptan ve açıklama bölümü boş olarak odenirse o zaman beni kriz tutar. Çünkü bu kişiler belki bu firmayı paralarını aklamak için paravan olarak kullanıyor bana da o hesaplardan para yolluyorlarsa maaş seklinde bir açıklama da yazmazlarsa bu kişilerin durumu ortaya çıktığında bana da açıklamasız para yolladıklari için kimse onun maas olduğunu bilmeyecek benim de adım karışır mi korkusu
La havle vela kuvvete elden para alabilecegin yerlerde calisabilirsin pastanede tezgahtarlik yap mesela elden istiyorum parami hesap acmayin hesaba yatirmayin de ayrica da heryer senin dedigin gibi sahtekarmi bakalim illa sahtekar olan sana denk gelecek diye bisey yok ki korkma bu kadar korkun seni yenmesin
Ya denk gelirse. Ayrıca elden olursa anlamı olmaz sigortasız iş neye yarar. Elden binlerce lira para alınmaz ki. Şirket hesabı üzerinden ödeme yapan yerlerde ancak çalışabilirim. Her yer değilse bile var sonuçta di mj böyle. Acaba dilan polatin çalışanlarına bir şey oldu mu yoksa onlar şirket hesaplarından mi ödeme aldı
Ya illa sana denk gelecek diye bisey yok ya yersiz bir korku bence
Iste illası yok ki bunun ya denk gelirse?
Gelmez korkma dua et Allaha hayirli bir is nasip et diye cok ileri giderse durumun psikiyatriste git ise girecegin yerlede bastan konus
Böyle bir şey olması benim hayalimde bir şey di mi olamaz bu imkansız
Tabikide olmaz binde bir cikar oyle bisey oda kolay kolay cikmaz cok zor yani imkansiz gibi birsey sana oyle bisey denk gelmesi korkma gir calis kafan dagilir
Aksine , anksiyete dönemleri kafamı işle meşgul ederek rahatlıyordum
Oha aynı soruyu şimdi ben sordum yemin ederim
Valla benim hayatım zehir oldu yaş 32 çalışamıyorum ne yapacağım bilmiyorum
Psikolojik sorunlar yüzünden çalışamayan var mı? ↗
Aaa evet gördüm. Peki hiç mi calismadiniz. Valla Bi tek benim sanıyordum ben de 32 yim. Üniversite mezunuyum ama maalesef bu hastalık beni bir çaycı bile olmaktan mahrum bırakıyor
Bende üniversite okudum. 3 sene çalıştım temmuzda çıktım bu sorunlar yüzünden zaten o 3 sene ilaçlarla zorla idare ederek dayandım en sonunda çıkmak zorunda kaldım. Ve artık zerre ümidim yok. Şizofren olmaktan korkuyorum belkide öyleyim ve ya otizm de olabilirim. Net bir teşhis konulsa en azından engel raporu alırım o şeklide memurluk kovalarım olmadı maaş alırım bu şekilde yaşamak ölüm gibi bir şey. Kendimi çıkmazda hissediyorum. Senin teşhisin nedir
Benimki okb anksiyete kaygı bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu. Ama ben de aynı senin gibi şizofren miyim bu düşünceler neden geliyor diyorum sürekli sürekli yüreğim agzimda. Bir yerde ise girsem başıma bir şey gelecek biri başıma bela açacak ya da bana bir şey yapacak korkusu oluyor. Napcam bilmiyorum. Artık kalbim stresten yanıyordu hep gidiklanmaya başladı çok sinir bozucu olmaya başladı her hucrem acıyordu bugün yeni bir strese girdim onda beri hepsi gidiklaniyor. Değişik şeyler de oluyor ama artık çalışamicam diye korkuyorum
Ben de engelli raporu alsam diye düşündüm. Baş edemiyorum çünkü ama öncesinde beyne şok yöntemiyle bir tedavi verilebiliyor diye biliyorum duydun mu bunu. Bir arkadaşım baş edememis özel hastanede böyle bir şey yapmışlar
Evet duydum ekt diyorlar. Özeller raporu veriyor mu bilmiyorum devlette almak lazım sanki. Valla bence en azından maaş alırsın ve ya devlette çalışırsın daha rahat olur. Özelde çalışma özellikle kötü inslar içinde insan daha kötü oluyor. Ben kafaya çok takıyorum biri bişey diyor cevap veremiyorum sırf kavga olmasın diye adım kötüye çıkmasın vukuatım olmasın diye vs ve sürekli kendimi başkaları ile kıyas yapıyorm kendimi çok geride hissediyorum. İnsnalr şaka yapsa bile alınganlık oluyor takıntı yapıyorum vs vs inan işkence gibi bişey. En sonunda içime ata ata patladım ustayla kavga ettim kendim çıktım sinirden. Daha çok şey var da aklıma gelmiyor. Köyde olduğum için şu an rahatım ama temmuzdan beri köyden dışarı çıkmadım bu kötü bişey alışıyor insan sonrası kötü vs vs
Ben ekt dediğin seyden korkuyorum. Basvurmayi düşünüyor musun rapor için.
Senin dediğin beyne şok veren şey değil mi ekt diye biliyorum ve bende korkuyorum ben yaptırmam sanırım bnde korkuyorum. YouTube da cemre Demirel diye biri var yaptırmış ama tam fayda etmiyor sanki hatta bazıları zararlı diyor emin değilim ben yaptırmam tabi çok kötü olmadığım sürece.
Valla uzun zamandır rapor almayı düşünüyorum ama hep erteliyorum çünkü almak istemiyorum normalde yani sanki kolaya kaçıyormşm gibi geliuor ama öyle değil ve çevrem bilirse kötü olurum korkusu var. Gizli tutmam lazım alsam bile. Beni eski iş yerinden çağırdılar. Tekrar girebilirsem ve eğer bişey değişmez ise bu sefer kesinlikle alırım. Özellikle otizm ve ya şizofren tanısı alırsam hemen alırım hiç düşünmeden. Çünkü bende ne var bilmiş bile ve bu belirsizlik beni aşırı yoruyor. Net bişey denilsin ben ona göre hareket edeyim en azından
Ne olduğunu bilmiyorum net teşhis konulsun istiyorum. Doktor bişey söylemiyor ki ilaç yazıp gönderiyor. Sen nasıl öğrendin teşhisi doktor mu dedi
Hiç şizofren gibi değilsin bence ileri. duzeyde anksiyete. Ben de eski isyerimin beni çağırmasini istiyorum. orada biri vardı onun yüzünden travma yaşadım o giderse çağırın demiştim. İnşallah çağırırlar. Seni nasıl çağırdılar. Sen de mi hastalık yüzünden çıkmıştın
Nasıl anladın şizofren gibi olmadığımı 🙂 beni temmuzdan beri 4 kere çağırdılar ben gitmedim hala da gitmek istemiyorum ama böyle evde dura dura daha çok içime kapanıyorum. İmkansız hale gelmeden zorlada olsa girmek istedim mecburen. Sen hiç çalışmadım demiştin sanki? Ne zaman çalıştın ve ne işiydi?
Benim anksiyetem 2018 de başladı o zamandan beri masabasi iste çalışamıyordum. Yıllarca calismadim sonra E ticarette paketlemeci olarak çalıştım en son 3 ay önce ordan beri de eve kapandım. Asla calisamicam artık benzer bir iste dahi artık travmalarim tavan yaptı. Peki sen neden ve ne zaman çıkmıştın neden çağırdılar. Beni de cağırırlar mı
Ben geçtiğimiz temmuzda çıktım yani 7 aydır çalışamıyorum. Psiklojik sorunlar yüzünden iyice bunalmıştım bahane arıyordum en sonunda dayanamayıp çıktım
İçime atmaktan bıktım artık sessiz kaldığım için üstüme geldiler ve kötü hissettim. En sonunda ustaya patladım eğer vursaydı onu güzelce dövecektim herkesn içinde ama tek bir kelime dahi edemedi.
Neden çağırdılar çünkü işimi iyi yapıyordm bnce. Kimseye karışmam etmem işime bakardım. Maraza çıkarmazdım. İnsan bulamadıkları için ve tecrübeli olduğum için beni çağırdılar bence
Sen nerde yaşıyorsun
Ben Kütahya sen?
Benden de çıktıktan iki hafta sonra işler yoğun diye cagirmislardi yardıma ama hala kötü olduğum için ve travma sebebim orada olduğu için gidememistim. Bunu göz önüne almazlarsa ki neden çıktım biliyorlar. Belki daha sonra çağırırlar diye düşündüm. Sen attın mı adım cagirmalari için. Onlar 7 ay sonra bir şekilde sana mı döndü
Kastamonu bnde. İlk çıktığım hafta ailem öğrendi tekrar başvur dedi yani çıktıktan 1 hafta sonra ailemin istediğiyle mecburen başvurdum. 15 gün sonra çağırdılar ben gitmedim ama. Sonra hiç başvurmadım ama 2 3 kere daha çağırdılar 1 ay arayla falan. Ben yine gitmedim. En son 2 gün önce yine aradılar. Bi de benim saçlar döküldü egzama çıktı saçlar acayip güvenimi düşürüyor kendimi beğenmiyorum saçlar yüzünden
Ne iş yapıyorsun bu kadar çağırmışlar
Önemli bir iş değil ya tekstilde çalışıyordm ama ne derlerse hemen her şeyi yapardm. En son çizim yapıyordm zaten genelde çizmciydim işim rahattı
Stresten mi çıktı. Egzama düzelir bir şekilde başka bir şey olmamış şükür. Doktor ilaç verdi mi bunun için. Benim saçlar da beyazladı iki gecede noldugunu anlamadım.
Egzama için denemediğim şey kalmadı ama geçmiyor. Pes ettim artık. İşin kötüsü sürekli kaşıntı var geçmiyor. Valla askerden sonra çıktı gelir gelmez. Ya orada askeri berberde bulaştı ya da zaten çok stresliydim ilaçlar mahvetti bünyemi ve bağışıklık düşünce çıktı büyük ihtimalle. He birde burun ameliyatı olmuştum ondan da şüphe ediyorum. Saç çok önemli ya benim için işten bile neredeyse saç yüzünden çıktım diyebilirim yüzde 50 saç gibi
Cizimciymissin işin de güzelmiş aslında. Git bence senin ben bir korkunu sezmedim açıkçası benim gibi olsan delirirsin. Küçük bir firma mi burası kaç kişilik
Sezmedin mi ama içimde fırtınalar kopuyor Ah ahh. Boşuna mı çıktım işten bişeyler yaşıyorum ama belli etmiyorum ve hep kendimi yalnız hissediyorum. 150 kişilik ama sürekli her an her dk panik stres halindeyim kafam dolu bacaklarım ağrıyor vs titriyor. Stresten konuşamıyorum. En çok bu yoruyor zaten konuşamamk çok yoruyor sanki beni bir şey tutuyor gibi sesim kısılıyor zorla konuşuyorum gibi. Ama millete sorsan bişeyi yok derler
Onlar bizim içimizi bilemez. Neler yaşıyoruz ölüm gibi. Sürünmek bu
Ne olacak sonumuz bilmiyorum. İş yok eş yok gelecek kaygılı. Çevrem hep ne zaman evleniyorsun vs ben bu durumda evlenmek istemiyorum çünkü sıkıntı yaşarım diye korkuyorum. Halimi anlayacak iyi birini bulmak zor. Aslında 2 3 tane doktor bana evlen dedi düzelirsin dediler. Birisi sağlık ocağında ki aile hekimi diğeri özelde hacamat olmuştum o doktor ve iş yerindeki hekim evlen dedi. Beni böyle kimse kabul etmez diye hep erteliyorum
Aa ben de. Beni kim bu hastalıkla napsin. Bende bi de başka takıntılar var evlendiğim kişide bulaşıcı hastalık varsa korkusu Bi de ağzı kokarsa korkusu
Alttaki kızla olan yorumunu okudum. Maaşı başka yerden verme durumunu takıyormuşsn. Niye takıyon ki bunu nerden verilerse versinler boş ver takılacak şey değil ki
Senin takıntıların farklıymış ben hiç takmam o hastalık ve ağız kokusu olayını. Sonuçta çözülebilecek şeyler bnce. Senin iş yerindeki sıkıntıya sevdiğin biri mi sebep oldu yani gönül işi olan birisi miydi
Ya şimdi şu var eğer maaşı aciklamasiz ve şahsi hesaplardan oderlerse ve bu kişiler para aklayıcı kişilerse o zaman otomatik sen de soruşturmaya dahil oluyorsun. Sonuçta nerden belli bunun maaş olduğu açıklama yok şirket hesabından da gelmemiş. Nasil çıkılır bunun içinden ben saçma düşünüyorum galiba dedim yapay zekaya sordum o da risk altında olunur bu durumda dedi. hele adamlar da pisligine o da bizden derse hepten yanmaz miyiz
Şahitlerin var kamera görüntüleri vardır her türlü aklanırsın. Sizin orada öyle şeyler mi dönüyor ki böyle düşündün
Mesajdan konuşalım mı
Yok ya keşke ordan çağırsalar orası iyi bir yer ben çalışma arkadaşım yüzünden ayrıldım. Her isyerinde kamera yok. Ve parasını alan basar gider kimse şahitlik etmez
İş arkadaşın şahit olur burada çalışıyor diye
Belki sadece bir satış dükkanı olur ve sadece ben çalışırım ya da daha büyük yer olur ve çalışanlar dönek olur özellikle de işin içinde iseler
Keşke böyle takıntılarım olsa 🙂
İyi geceler size ben yatıyorum geç oldu
Gerçekten mi. Ama bu beni deli eden bir takıntı herkesinkj kendine zor ben bu yüzden krizden çıkamıyorum
Haklısın herkesin farklı oluyor yargılamak yanlış. Ama içine kapanık sosyal fobi yok gibi sende bu yönden iyisin
Düşünsene başına böyle bir şey geliyor. Para aklayan biri sana hesabından açıklama bile yazmadan para yolluyor. Ne için yollandigi belli değil aklama hesabından yapıyor bunu. Soruşturma olsa sen de dahil olacaksın
Valla hiç umrumda olmaz suçlu iş veren olur benimle alakası yok. Sonuçta konuşmamışsn anlaşmalı değil haberin yok
İse başlayınca haber ver olur mu
Karar verdim girmiyorum. Arıcam birazdan. Ben bu halde çalışamam 3 4 gündür yaşamıyorum resmen. Bu halde verimsiz olurum zaten
Gerçekten mi. Gizliliğini ac istersen özelden de arada yazarız
Olur çıkıyorum
Psikiyatriye git. Verilen ilaçlar sonucu rahatlarsın ve ek olarak çalışamayan insanlar oluyo. Çoğunlukla anksiyete bozukluğunda ileri evrelerde görülür
İleri evredeyjm sanırım. Hep bir işe başlarsam başıma bir şey gelir korkusuyla yaşıyorum. Kötü şeyler olacak korkusu oluyor hep. Ama hangi korkular onu sormayın sadece bu şekilde o yüzden kendimi eve hapsettim. İlaç bir haftadır alıyorum faydası yok su an için
Faydası yoksa doktoruna bir görün. Ya ilaç dozunu arttırır ya da farklı ilaca geçiş yaparsın.
Eski bir arkadaşım var hiç bir iş yapamıyordu
Şimdi napiyor acaba. Peki neden olduğunu söylüyordu?
Valla görüşmüyoruz ailevi problemler yüzünden böyle oldum demişti burada tanıştık çok yardımcı olmaya çalıştım saatlerce dinledim yeni fikirler verdim yanında olmaya çalıştım ama fazla sorunluydu psikolojik olarak bişeye kızdı engelledi beni 😃bende anlam veremedim
Psikolojik destek al