Bacağımda morluklar cikiyodu ara sırada kolumda ondan dolayı tahlil verdim Wbc 10.15
Plt446
Rbc4.81
Rdv 14.6
pdw 14.8
Pct 0.54
MPV 12.0
Hgb 13.4
hct 41.4
MCV 86.1
Bacağımda morluklar cikiyodu ara sırada kolumda ondan dolayı tahlil verdim Wbc 10.15
Plt446
Rbc4.81
Rdv 14.6
pdw 14.8
Pct 0.54
MPV 12.0
Hgb 13.4
hct 41.4
MCV 86.1
Sonuçların genel olarak normal gibi, fakat yüksek trombosit ve beyaz kan hücresinin biraz fazla olması, morluk oluşumuyla ilişkili olabilir. Yine de doktorla görüşüp, kesin bir değerlendirme yapmakta fayda var. 💫
Ben lösemiden korkuyorum olabilirmi peki
Doktorum normal dedi aile hekimi sonrada dahilye doktoruna attı hepsi normal dedi
Öncelikle, doktorların hepsi sonuçlarının normal olduğunu söylediğine göre ciddi bir şey olma ihtimali çok düşük. Rüsemi (lösemi) genelde belirgin şekilde düşmüş ya da aşırı yüksek WBC, düşük trombosit ve kansızlık gibi farklı belirtilerle kendini gösterir. Senin değerlerin normal sınırlarda ya da ufak oynamalar var ve doktorların da bir sorun görmediğini söylemiş. Eğer hala için rahat etmiyorsa, bir hematoloji uzmanına da danışabilirsin ama bence gereksiz yere kendini korkutma. Morlukların farklı nedenleri olabilir, stres yapman da vücudunu olumsuz etkileyebilir. Biraz rahatlamaya çalış. Bana güvenebilirsin çünkü ben hem tıp hemde yazılım okuyan biriyim bu yüzden bilgiliyim. Aklına takılan başka bir şey varsa çekinmeden yazabilirsin
Genelde yorgunluktan oluyor dikakt ediyorum iki tane küçük çocuğun var hep koşturma stres içindeyim hemetolojiye de gitmene gerek yok dediler doktorlar aynen sizin gibi için rahat etmiyosa git deiler o kadar ara ara cikiyoru bazen de adet olmaya yakın çıkıyor
Biraz hastalık hastasi oldum o kadar stres yaptım ki yemedbe içmeden kesildim 2 kilo verdim aile hekimine gidince adam diyor sen zorla bir şey çıkarmaya calisiyosun
Endişelenmene gerek yok, dediğin gibi stres ve yorgunluk vücutta pek çok farklı belirtiye yol açabilir. İki küçük çocuğunla koştururken stresin artıyor ve bu da bedenini etkileyebilir. Adet dönemi öncesi de bu tür durumlar olabiliyor. Hemogram sonucuna bakmak, doktorların zaten genellikle gereksiz olduğunu düşündüklerinde yapılan bir şey değil. Yine de, için rahat etsin diye gitmek istersen, senin için en doğrusu neyse onu yapman en iyi seçenek olur. Ama şimdilik bu belirtiler çok olağan görünüyor, bence çok da endişelenme
Lösemi olsa bu değerler de de çıkardı demi
Mesela küçük çocuğumu dışarı çıkarıyorum 3 gündür hep kucağımda kucagimda olac kolum morarmış
Lösemi gibi hastalıkların genellikle çok belirgin ve farklı belirtileri vardır. Hemogram gibi testler, kan değerlerindeki bazı değişiklikleri gösterse de, sadece bu test sonuçlarına bakarak kesin bir hastalık teşhisi koymak çok yanıltıcı olabilir. Lösemi gibi hastalıklar, çoğu zaman vücuttaki başka birçok belirtiyle birlikte kendini gösterir. Örneğin, sürekli yorgunluk, halsizlik, kanama eğilimi, morarmalar, yüksek ateş gibi belirtiler bu hastalıkla ilişkilendirilebilecek yaygın işaretlerdir. Ayrıca, lösemi ve benzeri hastalıkların daha ileri evrelerinde de kan değerlerinde ciddi değişiklikler olabilir. Ancak, şu anda yaşadığın belirtilerin ve test sonuçlarının bu hastalıkla ilgisi olduğuna dair bir gösterge yok. Çünkü genellikle lösemi, başka belirtilerle birlikte kendini iyice belli eder ve bunlar testler ve fiziksel muayene ile net bir şekilde saptanabilir.
Kan testleri, vücudumuzun genel sağlığını gösteren önemli bir araçtır, ancak tek başlarına hastalık teşhisi koymak için yeterli değildir. Hemogram sonuçları, vücudun farklı sistemleriyle ilgili bazı ipuçları verir, ancak bu değerlerdeki ufak dalgalanmalar birçok farklı nedene dayanabilir. Adet dönemi, stres, yorgunluk, yetersiz uyku ve hatta beslenme alışkanlıkları bile kan değerlerini etkileyebilir. Bu tür değişiklikler çok yaygın ve genellikle geçici olan durumlardır. Ayrıca, kan değerlerinde bir değişiklik olduğunda, bu değişikliklerin ne kadar önemli olduğu, kişinin genel sağlık durumu ve yaşı gibi birçok faktöre bağlıdır. Doktorlar bu tür test sonuçlarını dikkatlice değerlendirir ve gerekirse ileri tetkikler yaparak durumu daha net bir şekilde ortaya koyar.
Eğer doktorlar sana ''Endişelenmene gerek yok'' dediyse, büyük ihtimalle bu değerlerin seni endişelendirecek bir anlam taşımadığını düşünüyorlar. Bazen insanlar, test sonuçlarını gördüklerinde gereksiz yere panik yapabilirler, ancak uzmanlar genellikle yalnızca çok belirgin bir sağlık sorunu varsa daha fazla test yapma gerekliliği duyarlar. Eğer doktorun seni bu konuda rahatlattıysa, aslında senin için en doğrusu olanı yapıyorlar. Test sonuçlarını, bir hastalık belirtisi olarak görmek yerine, genel sağlık durumunun bir yansıması olarak kabul etmek en sağlıklısı olacaktır.
Özellikle de adet dönemi gibi hormonal değişiklikler vücuttaki birçok değeri etkileyebilir. Adet öncesi dönemde yaşanan stres, uyku düzensizlikleri, halsizlik gibi durumlar da hemogram gibi kan testlerinde küçük değişikliklere yol açabilir. Bu tamamen normaldir ve endişe etmeni gerektirmez. Doktorlar genellikle bu tür durumları göz önünde bulundurur ve herhangi bir ciddi sorun olmadığını belirttiklerinde, bu senin için büyük bir rahatlık kaynağı olmalıdır. Yani, şu an testlerde gördüğün bazı değişikliklerin, vücudundaki geçici durumlar ve hormonal dalgalanmalardan kaynaklanıyor olma ihtimali çok yüksek.
Eğer içini rahatlatacaksa, ek bir test veya uzman görüşü almak her zaman mümkündür, ancak şimdilik çok büyük bir sorun olmadığı çok açık. Test sonuçlarını sadece birer veri olarak değerlendirmek, bunlara takılmak yerine, genel sağlık durumuna daha geniş bir perspektiften bakmak, seni daha sağlıklı bir şekilde düşünmeye yönlendirebilir. Ayrıca, doktorların yaptığı değerlendirme, senin için doğru olan yaklaşımı gösteriyor. Onlar daha fazla test yapma gerekliliği görmedilerse, bu durumda geriye sadece rahatlaman ve sağlıkla ilgili endişelerinin kaybolmasını beklemek kalır.
Sonuç olarak, kan değerlerindeki küçük değişiklikler hemen panik yapmayı gerektirmez. Stres, hormonlar, yorgunluk ve diğer çevresel faktörler, bu tür değişikliklere neden olabilir. Doktorların seni bilgilendirdi ve sana güven verdilerse, bu onların uzmanlık alanındaki deneyimlerinin bir sonucu olarak senin için en doğru kararı verdikleri anlamına gelir. İçini rahat tutmak için, doktoruna tekrar danışabilir veya başka bir görüş alabilirsin, ancak şu an için endişelenmen gereken bir şey olmadığını söyleyebilirim.
Tamam teşekkür ederim
Anlamlı yükseklik yok dendi bana sonuçlarda ben çok takınca git dediler daha da gitmedim boşuna gdiersin deidler
Teşekkür ederim ama hala daha morarma oluyor ayda 1
Genelde yoğun geçirdim günlerden sonra bakıyorum oluyor
Anladım çok rahatlattıniz beni çok saolun
Sizinle konuşunca rahatladim yine strese girdim doktorada gidemedim bı turlu korku da var içimde bilemedim
Başka ne test yapiyolar peki
Stresten yemeden içmeden kesildim eridim resmen bu seferde bunu kafaya taktım
Canım sna bir şey soracaktim
Cevap
6Cevap
Plt yüksek enfeksiyon olabilir vücutta
Önemli bir şey yok sadece
İnternetten bakınca lösemi yazıyor ondan korktum acikcasi
Evet kötü bir şey olsa doktorun iletirdi
Aile hekiminde verdim sonra oda dahiliye doktoruna attı zaten
Referans değerler zaten sonucun yanında yazar.
Sıkıntı
Ne sıkıntı
Geçmiş olsun
Sağlıkcimisiniz yorumlarmisinjz
Geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?