Romatizmadan şüphelendiklerini düşünüyorum. Tetkikler buna yönelik. Ürik asit böbreği gösterir ve DNA yıkımı yani hücre yıkımı hakkında da bilgi verir. ASO boğaz enfeksiyonu sonrası yükselir ve romatizmal kalp hastalığı için bakılır. RF ise romatoid artrit dediğimiz bir romatizma hastalığı için tarama testidir. Bunların hepsi normal. CRP ise enfeksiyon ve bağ dokusu hastalıklarında yükselir. Bağ dokusu hastalıklarından kastım yine bir çeşit eklem hastalığı. Ne amaçla bakıldı?
Eklem romatizması diye tabir edilen bir değer yüksek çıkmış. Tabi illa o anlama gelecek diye birşey yok. C reaktif protein bazen iltihaplı vakalarda yükselebilir. Tabi başka testlerle iltihap odağı da ararlar. Bu arada kanın belli bir çökme hızı vardır o da yüksek çıkmış.
Ben doktor değilim o yüzen söylediklerimin kesin doğruluğu yok. Ama CRP enfeksiyonel durumlarda arttığını duymuştum. Bu durumdan ötürü sedimantasyonunda yüksek gelmiştir ama dediğim gibi sedimantasyonun yüksekliği kesinlikle araştırılması gereken birşey. O yüzden doktoruna gitmelisin.
Gittigim doktorlar ödem ve kist olduğunu söyledi. Kimi alçı kimi ameliyat önerdi. Bilmiyorum. Son gittigim doktor ilaçla tedavi yapabiliriz dedi. Mr sonucunu görmeden bir şey söyleyemem dedi. Cuma günü gidicez
Doktor bey ameliyattan vazgeçtik. Gittiğimiz doktor kasapmis. Baska doktora gittik. Kan tahlili istedi ve mr. Cuma günü muayene ye gidicem tekrar. Ayaklarım sis , ve nerdeyse yürüyemiyorum. Bunun tedavisi vardir değil mi :(
Git doktoruna sor bukadar onemliyse. Boyle ciddi seyleri nasil olur da ks e tasirsiniz anlamiyorum. Burdan bir doktoran cikacagi ihtimali eksi 100 de 100 yani
En İyi Cevaplar