Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kan degerlerin normal iyi kan depolarin boş değil lym yani beyaz kan hucren biraz fazla onunda bir zararli boyutta fazla degil yine normal vucutda bazen enfeksiyon felan olunca ya da ekstra bir durum fazla ola biliyor vucudun direncini koruyor ama üstteki kagidi goremiyorum
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yukarıdaki kızın yazdığına bakar mısınız? Doktor tertemiz dedi destan yazmış
Boş ver ya internete bakıp yazmıştır ki kan değerlerin maşallah çok iyi hanileyken genelde kansızlik gorülür sende yok doktorun verdiği vitaminler felan varsa devam et doğum zamanı ve sonrasında yuksek kan değeri senin toparlanman için çok gerekli
Hemogramınız MCV'nizin (ortalama korpusküler hacim) 90,8 fl olduğunu ve bu değerin referans aralığın (78-98,3 fl) dışında olduğunu gösteriyor. Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha büyük olduğunu göstermektedir. MCHC (ortalama korpusküler hemoglobin konsantrasyonu) değeriniz de 34,0 g/dl ile referans aralığın dışındadır (normal aralık 31,9-35 g/dl'dir). Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha az konsantre olduğunu gösterir. MCH (ortalama korpusküler hemoglobin) değeriniz de 30,9 pg (normal aralık 25,4-33,4 pg) ile referans aralığın dışındadır. Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha az hemoglobin içerdiğini gösterir.
Lenfosit yüzdeniz (LYM%) de %39,5 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %0-0'dır). Lenfositler bir tür beyaz kan hücresidir. Bu, kanınızda normalden daha yüksek bir lenfosit yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Hemoglobininiz (HGB) de 14,1 g/dl ile referans aralığın dışındadır (normal aralık 10,8-15,1 g/dl'dir). Bu, kanınızda normalden daha düşük bir hemoglobin seviyesi olduğunu gösterir.
Hematokrit (HCT) değeriniz de %41,6 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %32,7-45'tir). Bu, kanınızda normalden daha düşük bir kırmızı kan hücresi yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Granülosit yüzdeniz (GRAN%) de %55,4 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %0-0'dır). Granülositler bir tür beyaz kan hücresidir. Bu, kanınızda normalden daha yüksek bir granülosit yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Sonuç; Kanınızda normalden daha yüksek oranda lenfosit ve granülosit var, bu da bir enfeksiyonunuz olduğunu gösterebilir. Kırmızı kan hücreleriniz de normalden daha büyüktür ve normalden daha az hemoglobin içerir, bu da B12 vitamini veya folat eksikliğiniz olduğunu gösterebilir.
Yüksek gebeysen neden baştan belirtmiyorsun? Zaman ver derken de detayına kadar sorunu cevaplandırmak istedim.
Hamile kadınlar, bağışıklık sistemlerindeki artan talep nedeniyle genellikle normalden daha yüksek lenfosit ve granülosit seviyelerine sahiptir. Bununla birlikte, kırmızı kan hücrelerinizin normalden büyük olması ve hemoglobininizin düşük olması, hamileliğinizle ilgili anemi gibi bir soruna işaret edebilir. Kan tahlili sonuçlarınız hakkında kadın doğum uzmanınız veya ebenizle konuşun o zaman. ne diyeyim yani
düzeltme: Lenfosit yüzdesi referans aralığı %20-%40 arasında normal referans değeridir. Sizinki %40'ın altında ama o değerlerde de benim bildiğim Kan tahlilinizdeki lenfosit yüzdesi %39,5 ile yüksek. Normal referans aralığı %20-40'tır. Bu durum stres, viral enfeksiyon veya otoimmün hastalık gibi bir dizi faktöre bağlı olabilir. Allah'u alem. Siz yine de görüşün derim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kan degerlerin normal iyi kan depolarin boş değil lym yani beyaz kan hucren biraz fazla onunda bir zararli boyutta fazla degil yine normal vucutda bazen enfeksiyon felan olunca ya da ekstra bir durum fazla ola biliyor vucudun direncini koruyor ama üstteki kagidi goremiyorum
Yukarıdaki kızın yazdığına bakar mısınız? Doktor tertemiz dedi destan yazmış
Boş ver ya internete bakıp yazmıştır ki kan değerlerin maşallah çok iyi hanileyken genelde kansızlik gorülür sende yok doktorun verdiği vitaminler felan varsa devam et doğum zamanı ve sonrasında yuksek kan değeri senin toparlanman için çok gerekli
Hamilesin ya senin duan ka uldur rica etsem bana dua edermisin benimde 1 tane 4 yaşında oğlum var ve bende beyin tumorunden şupheleniyor doktorlar
@ecemburcin bak hele bak! Bol keseden atmışım bak hele. Anemi çıktığında viral enfeksiyon olduğunda görücem seni!
Üstteki tahlili okuyamıyorum. Ölçek çok küçük. Hematoloji testini görüyorum. Onu mu dikkate alayım? Ona göre cevap verecem.
Evet hemotolojiyi dikkate alın lütfen
kırmızı kan hücresi mi düşük anemi felan mı?
Tamamdır. Bana azıcık süre ver.
Yok artık tersine yüksek gebe olduğum için yuvarlak içine aldı
Hemogramınız MCV'nizin (ortalama korpusküler hacim) 90,8 fl olduğunu ve bu değerin referans aralığın (78-98,3 fl) dışında olduğunu gösteriyor. Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha büyük olduğunu göstermektedir. MCHC (ortalama korpusküler hemoglobin konsantrasyonu) değeriniz de 34,0 g/dl ile referans aralığın dışındadır (normal aralık 31,9-35 g/dl'dir). Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha az konsantre olduğunu gösterir. MCH (ortalama korpusküler hemoglobin) değeriniz de 30,9 pg (normal aralık 25,4-33,4 pg) ile referans aralığın dışındadır. Bu, kırmızı kan hücrelerinizin normalden daha az hemoglobin içerdiğini gösterir.
Lenfosit yüzdeniz (LYM%) de %39,5 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %0-0'dır). Lenfositler bir tür beyaz kan hücresidir. Bu, kanınızda normalden daha yüksek bir lenfosit yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Hemoglobininiz (HGB) de 14,1 g/dl ile referans aralığın dışındadır (normal aralık 10,8-15,1 g/dl'dir). Bu, kanınızda normalden daha düşük bir hemoglobin seviyesi olduğunu gösterir.
Hematokrit (HCT) değeriniz de %41,6 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %32,7-45'tir). Bu, kanınızda normalden daha düşük bir kırmızı kan hücresi yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Granülosit yüzdeniz (GRAN%) de %55,4 ile referans aralığın dışındadır (normal aralık %0-0'dır). Granülositler bir tür beyaz kan hücresidir. Bu, kanınızda normalden daha yüksek bir granülosit yüzdesine sahip olduğunuzu gösterir.
Sonuç;
Kanınızda normalden daha yüksek oranda lenfosit ve granülosit var, bu da bir enfeksiyonunuz olduğunu gösterebilir. Kırmızı kan hücreleriniz de normalden daha büyüktür ve normalden daha az hemoglobin içerir, bu da B12 vitamini veya folat eksikliğiniz olduğunu gösterebilir.
Genel sağlık durumunuz nedir?
Herhangi bir kronik hastalığınız var mı?
Herhangi bir kan bozukluğu geçmişiniz var mı?
Yüksek gebeysen neden baştan belirtmiyorsun? Zaman ver derken de detayına kadar sorunu cevaplandırmak istedim.
Hamile kadınlar, bağışıklık sistemlerindeki artan talep nedeniyle genellikle normalden daha yüksek lenfosit ve granülosit seviyelerine sahiptir. Bununla birlikte, kırmızı kan hücrelerinizin normalden büyük olması ve hemoglobininizin düşük olması, hamileliğinizle ilgili anemi gibi bir soruna işaret edebilir. Kan tahlili sonuçlarınız hakkında kadın doğum uzmanınız veya ebenizle konuşun o zaman. ne diyeyim yani
düzeltme: Lenfosit yüzdesi referans aralığı %20-%40 arasında normal referans değeridir. Sizinki %40'ın altında ama o değerlerde de benim bildiğim Kan tahlilinizdeki lenfosit yüzdesi %39,5 ile yüksek. Normal referans aralığı %20-40'tır. Bu durum stres, viral enfeksiyon veya otoimmün hastalık gibi bir dizi faktöre bağlı olabilir. Allah'u alem. Siz yine de görüşün derim.
Görüştüm bu dediklerinin hiç birini saymadı bol keseden attın tertemiz dedi profosor
kanında enfesiyon belirtileri olunca görürüm seni bakalım. Allah muhafaza. Bol keseden atmışmışım. Yıkıl buradan doktora soracaksan o zaman!
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!