Wbc normal ama tam sınırda yani en fazla 10.04 olması lazım ama benim 9.91 yani tam sınırda.
Rdw en fazla 14.4 olması lazım ama benim 15.2
Rbc en az 3.93 benim 4.82 bu da sınırda
Plt en fazla 370 ama benim 375
Pct en fazla 0.39 ama benim 0.42
Mchc en az 31.5 benim 28.8
Mch en az 25.6 benim 23.9
Eo% en az 0.7 benim 0.3
Eo# en az 0.04 benim 0.03
Hgb en az 11.2 benim 11.5 yani bu da sınırda
Bu değerlerin hepsine bakıldığı zaman lösemi riski var mi?
Lösemi için hgb , wbc , plt , rbc bakılıyor ve hepsi sınır bazıları da yuksek. Çok korkuyorum 🥺
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
En onemlisi hgb hemoglobin kansizlik yani onu yukselt bjraz
Ve losemi bu kanlarda cikmior cea cea 19
Lösemi ile uzaktan yakından alakanız yok
Nereden biliyorsunuz nasıl olması gerekiyor değerlerin ki
Lösemide WBC yükselir, RBC ve PLT'de düşer sizde böyle bir durum yok. Neden lösemi olduğunuzu düşünüyorsunuz.
Plt yüksek. Hgb , wbc , rbc de tam sınır o yüzden korktum
Tam sınırda olan değerleri biz takmayız bile
Lösemi için wbc , rbc , plt ve hgb değerleri önemliymiş. Benim plt dışında gerisi normal ama sınırda. Plt de 370 olması lazım benim 375 ama geçen sene 390 mış daha kötüymüş , demek ki kötü bir şey olsa 1 senede daha da yükselirdi dimi ama düşmüş
Lösemide PLT yüksek değil aksine düşük olur. Sınır 370 ken 375 gelmesinin hiçbir önemi yok
Sizin mesleğiniz ne
Son sınıf tıp öğrencisiyim
ABO+ RH tayini diye bir tahlil var , pozitif cıkmış bende A Pos ( + ) tanımsız yazıyor. Ne demek bu
Kan grububuz A+ demek
Babamla ilgili bir şey sormak istiyorum 2 3 ay önce yapılan usg de prostat büyümesi çıktı o yüzden de psa diye bi kan tahlili istediler , psa total normal çıktı ama psa serbest istemediler. Bugün tekrar kan tahlili yaptirdik psa total normal çıktı , psa serbeste bakıldı o da en fazla 0.5 olması lazım ama babamın 0.55 kanser riski var mı?
Total kaç çıktı?
Hatırlamıyorum ama total normal
Serbest PSA'nın bir önemi yok serbestin totale oranı önemli bir de totalin kaç olduğu önemli. Total 4'ten düşükse serbeste bakılmaz bile. Büyük ihtimalle bakmışken ikisini de isteyelim demişler.
Şimdi baktim psa total 0.78
Kanser şüphesi yok
Çok teşekkür ederim :)
Rica ederim
Sizi tekrar rahatsız ediyorum özür dilerim ama annemin mamografi sonucu 2 hafta sonra çıkacak ama ben bekleyemedim e nabizdan baktim ve raporda meme yapısı c heterojen yoğun ( küçük kitleler gizlenebilir ) sonuç birads 1 - 2 negatif veya bening bulgular ( rutin tarama ) yazıyor nedir bu
Mamografide bir lezyon görülmemiş ama annenizin memesi biraz yoğun yapılıymış küçük çaplı bir şey varsa mamografi bunu gözden kaçırmış olabilir büyük ihtimalle ultrason isterler daha iyi görmek için.
Bulgularda şüpheli bulgular şüpheli lezyon lokasyonu yaziyor
BİRADS 1 lezyon yok demek, 2 lezyon var ama kistik bir lezyon yani kanser olma ihtimali yok demek. Bana lezyon yazmayıp BİRADS 1-2 dediğiniz için lezyon olmadığım düşündüm ama ortada bir lezyon varsa bile bir önemi yok çünkü iyi huylu bir şey.
Neden şüpheli yazıyor peki
Hep öyle yazıyor
Son 2 şey sorcam 😄 benim yıllardan beri dalak büyümem var mesela ortaokul zamanların da beden derslerinde kostugumuz zaman veya hızlı yürüdüğümüz zaman sol da bir ağrı olurdu saplanirdi ama o zamanlar pek bilmiyordum fakat son bir kaç yıldan beri 3 4 kere usg çektirdim ama boyutları hep büyük mesela en son geçen sene 12 × 5 cm di ama önceden biraz daha büyüktü , şu an küçülme var bu neden olur yani ileride kanser vs. Olur mu? Diğer sorum da benim batın usg de pankreas gazdan değerlendirilmedi diyor acaba pankreasta bir sorun mu vardır?
benim wbc 8,45 rbc 4,57