Bunlar ne demek oluyor kotu birsey mi bakiyorum hc bsey anlamiyorum

Bunlar ne demek oluyor kotu birsey mi bakiyorum hc bsey anlamiyorum
1. **MCH (Mean Corpuscular Hemoglobin)**: 25.3-30.9 pg aralığında olması beklenir. Sonuç: 35.0 pg. Yüksek.
2. **HGB (Hemoglobin)**: 10.6-13.5 g/dL aralığında olması beklenir. Sonuç: 14.6 g/dL. Yüksek.
3. **EOS# (Eosinophil)**: 0.01-0.4 10^9/L aralığında olması beklenir. Sonuç: 0.1 10^9/L. Normal.
4. **RDW-CV (Red Cell Distribution Width - Coefficient of Variation)**: 12.4-15.1 % aralığında olması beklenir. Sonuç: 12.2 %. Düşük.
5. **HCT (Hematocrit)**: 36.6-44 % aralığında olması beklenir. Sonuç: 43.6 %. Normal.
6. **MCV (Mean Corpuscular Volume)**: 77.7-93.7 fL aralığında olması beklenir. Sonuç: 104.5 fL. Yüksek.
### Anlamları:
- **Yüksek MCH ve MCV**: Bu sonuçlar, makrositik anemi (kırmızı kan hücrelerinin normalden büyük olduğu bir durum) ile ilişkili olabilir.
- **Yüksek HGB**: Bu, vücudun daha fazla oksijen taşıma kapasitesine sahip olduğunu gösterebilir, ancak dehidrasyon veya başka bir durum nedeniyle de yüksek olabilir.
- **Düşük RDW-CV**: Genellikle çok fazla klinik önemi yoktur, ancak diğer testlerle birlikte değerlendirilmelidir.
- **Normal EOS# ve HCT**: Eosinofil seviyesi ve hematokrit değeri normal sınırlar içinde.
Bu sonuçlar bir doktor tarafından değerlendirilmelidir, çünkü yüksek veya düşük değerler çeşitli sağlık durumlarıyla ilişkili olabilir. Ayrıca, hastanın genel sağlık durumu ve diğer laboratuvar sonuçları da göz önünde bulundurulmalıdır.
Vucudumda morluklae oluşuyordu o yuzden gitmistim doktora daha tam sonuclar ckmadi hepsi ckmca doktora gdcem
Diger sonuclar cikinca atarsan yardımcı oluruz
Ne tür morluklar?
Boyle sanki bi yere carparsin morarir ya onun gbi
Geçmiş olsun. Buradaki birkaç değer ile karar vermek doğru olmaz. En doğrusunu doktorunuz söyler. Ben bildiğim kadarıyla cevap vereceğim. Bunlar istatistiki değerler, yani normal görünen geniş bir kitlenin referans değer aralığı. Bunlarda çok aşırı yükseklik veya çok düşük olmadığı sürece bir anlam ifade etmez. MCH RDW VE MCV değerlerindeki az çok sapmalar anemin olduğunu gösteriyor ve bu nedenle kan pulcuklarının üretimi düzensiz boyutlarda gibi. Bunlar için demir hapı kullanmış olmalısın ki bu da demiri bayağı yükseltmiş. Doktoruna göster derim sonuçlarını. Bir süre demire ara verebilir veya dozu azaltabilirsin doktorunun önerisine göre. Çünkü hemoglobin fazlalığı da iyi değil.
Demir ilaci hatta ben ilac bile kullanmiyorum sasrdim Şu an
Cevap
3Cevap
benimde hep bu degerler yuksek ve dusuk ama docent hemotoloji doktoruna gittim kanlarin iyi bunlardan birsey olmaz dedi kan ilaclari verdi takviye icin korkulacak degerler degil bende de hep 7 8 fazla cikmis ama birsey yok dediler
Ay cok teşekkür ederim uzuluyordum bende baya geçmiş olsun sizede
roca ederim soyle diyeyimayni sizinki gibi tek bu degerlerin tek basina dusmesi veya yukselmesi bir sey anlam ifade etmiyor diger kanlarinda sıkıntılı cikmasi gerekiyor korkmaniza gerek yok 🥰
Canimsin Allah razı olsun cok sagol
merhaba doktora gittiniz mi benimde düşük çıktı yazın lütfen
lütfenn yaz lütfen
Doktora gittim ama sonrasinda sehir disina cktim
Sonuclari gosteremedim ne olduki
ne dedi
kötü bir şey miymiç diye
Valla et ic yagi yeme dar gyme dedi evde esofmanla geziyorum bol giyiniyorum et tuketmiyorum ben baska birsey demedi unv hastenisne sevk etti oradan da kan aldrdim ama sonuclari gosteremeidm farkli sehirdeydim
gene aynı mı çıktı sonuçlar
Aptal doktir gelmis bana diyor ki acaba niye morariyor ben bilsem sana niye geleyim sen blmiyorsan neden buradasin
hesabın ne yazayım
kullnmyrmmkplii__00
bulamıyorum siz bana yazın
Hepsi koyu.. sende sıkıntı var.
Vucudumda morluklar oluyor
Ben doktorum
Ne demek bunlar peki
Mesai saatleri dışında söyleyemem
Niye yorum atyorsun o zamn saka gbisiniz herseyi dalgaya aliyorsunuz.
Tam at yarışı yok
O ne demek
Tam at bana yarısı yok
Hamilesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?