Tahlil sonucu normal. B12 eksikliği için de doktor ilaç yazmış zaten. B12 eksikliği yeni başlamış. MCV (Mean Corpuscular Volume) ortalama eritrosit (alyuvar) hacmi demek. Birimi femtolitre (litrenin 10 üzeri 15te biri) o değerin de normal bu arada düşük yazdığına bakma öyle hafif farkların bir anlamı yok
Doktorum hocam. B12 eksikliğin bulgu verecek kadar düşmemiş şu anda. B12 eksikliğinde sinirsel bir takım problemler olur. Mesela el ayaklarda his kaybı gibi, çok ilerlerse denge bozukluğuna kadar ilerleyebilir. Ayrıca anemi yapar halsizlik yorgunluk yapar. Pıhtılaşma bozukluğu ya da sık enfeksiyona yol açabilie. İşte bu b12 eksikliği anemisinde mcv değeri 100ün üstüne çıkar.
Anemi için algoritma şu. Önce hgb bak erkekte 13 kadında 12 nin altındaysa anemi cepte. Sonra mcv bak mcv 100 üstündeyse folik asit ya da b12 eksikliği var 80 in altı demir eksikliği anemisi. Anemi demek hemoglobin düşüklüğü demek yani tek başına minimal mcv düşüklüğü ya da yüksekliği bir şey ifade etmiyor
Bende üşüme var. Ev cok sıcak şu an ama tisortle uyuyunca sabah kalktığımda midem bozulmuş oluyor. Bide saçlarda cansızlık. Bundan dolayı mı ileri geliyor acaba
usta çok sıkıntı yapma ya ben de 1 aydır iki kez tahlil yaptırdım bir iki değer yüksek veya düşüktü ama önemsiz şeyler oluyor genel olarak zaten iyi gibi gözüküyor tahlil
Anemi yani kansızlık dediğimiz şeyin bir türü o. Mikrositik anemi olurdu eğer hemoglobin değerin düşük olsaydı. Herkes bir şeyler söylemiş 😄 Mcv bir şeyin eksikliği değildir. Eritrosit boyutuyla alakalı bir şey. Aldırma. İlaçlarını al ve et ye. Sadece b12 eksikliği çıkmış geçmiş olsun
@Yorguncowboy dostum. Doktorum ben. Çalışan doktor. 😄 Ayrıca yukarda da dediğim gibi hb düşük olsaydı gösterirdi. Yaş 20 en fazla 3. Sınıfsın. Neyin artistliğini yapıyorsun 🙈 B12 hemen düşmez uzun süre geçmesi lazım. Depo edilir hani. Neye muhalefet oldun ki
"Anemi yani kansızlık dediğimiz şeyin bir türü o. " buna nuhalefetim 🤗 yaşım 26 dostum kıdemlinle böyle mi konuşmayı öğrettiler sana :/ bu arada geri kalanında toparlamışsın görüşü biraz daha fazla muhalefet etmeyeceğim
Sonuçların iyi görünüyor aslında mcv kan hücrelerinin hacminin küçük olması tarzında bir şeydi çok hatırlamıyorum ama internetten baksan daha iyi sonuç alırsın
İhtimalperisi diye tıpçı mı olur amgü xd bence bu 12 yaşında bir velet ve doktor olmak istiyo şu an şizofrenik bir şekilde kendini doktor sanıyor yazııkkkkk
Sana okul kimligimi göstermek inandırmak gibi bir amacım yok @Feritt35 ama sunu bil ki gerçekten kul hakkına giriyorsun bu tavrınla hakkımı da helal etmiyorum. Şu an kırdınız bu dalga geçen sözlerinizle.
B12 eksikliği anemisi büyük ihtimal. Doktorunla görüşmedin mi? İlaç alman gerekebilir. B12 içeren yiyecekleri tüketebilirsin, mümkün olduğunca çay ve kahve içme.
En İyi Cevaplar