referans dışı olanlar
monosit (4.40- 12.7) 3.5
mcv (80.0-96.0) 72.4
mch (27.0- 31.2) 24.2
lym% (20-40) 19
kötümüüü anlayan yazsın!!!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer referans dışı olanlar
monosit (4.40- 12.7) 3.5
mcv (80.0-96.0) 72.4
mch (27.0- 31.2) 24.2
lym% (20-40) 19
kötümüüü anlayan yazsın!!!
Bu kan testi sonuçlarından bazıları normal aralıkta iken, bazıları normal aralık dışında.
Monosit: Normal aralık 4.40-12.7. Sizin sonucunuz 3.5, normal aralık içinde yer almaktadır.
MCV: Normal aralık 80.0-96.0. Sizin sonucunuz 72.4, normal aralık dışında yer almaktadır. Bu sonuç, kırmızı kan hücrelerinin boyutunu ölçer ve düşük MCV, kansızlık gibi sorunlara işaret edebilir. Ancak, bu sonucun tek başına yorumlanmaması gerekir. Diğer kan testi sonuçlarına ve belirtilerinize bağlı olarak doktorunuz daha detaylı bir değerlendirme yapabilir.
MCH: Normal aralık 27.0-31.2. Sizin sonucunuz 24.2, normal aralık dışında yer almaktadır. MCH, kırmızı kan hücrelerindeki ortalama hemoglobin miktarını ölçer ve düşük MCH, demir eksikliği anemisi gibi sorunlara işaret edebilir. Ancak, bu sonucun tek başına yorumlanmaması gerekir. Diğer kan testi sonuçlarına ve belirtilerinize bağlı olarak doktorunuz daha detaylı bir değerlendirme yapabilir.
LYM%: Normal aralık 20-40. Sizin sonucunuz 19, normal aralık dışında yer almaktadır. LYM%, lenfositlerin toplam beyaz kan hücrelerindeki yüzdesini ölçer. Bu sonuç, bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar veya enfeksiyonlar gibi birçok durumda değişebilir. Ancak, bu sonucun tek başına yorumlanmaması gerekir. Diğer kan testi sonuçlarına ve belirtilerinize bağlı olarak doktorunuz daha detaylı bir değerlendirme yapabilir.
Bu sonuçlar hakkında daha detaylı bilgi ve yorum yapmak için, sonuçlarınızı inceleyen bir doktor veya sağlık uzmanına başvurmanız önerilir.
lym 19 olması kötu hastalıgımı gösterir:(
lym% 20-40 arası referans benim değerim 19
lym 0.8-4 benim değer 1.44
diğer lymph filan normal
monosit 4.40-12.7 benim değer3.5 cıktı
sizce ciddi bir rakammı bu yoksa önemsiz oynama mı
En doğru bilgiyi doktorunuz size verecektir. Ben sadece belirtilen değerler özelinde bilgilendirme yaptım. Aralarındaki ilişkiyi doktorunuz saptayıp bilgi verecektir.
Cevap
2Cevap
bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar var sanırım
Bağışıklık sistemi zayıflamış gibi geldi.
lenf bezi sorunum var geçmeyen kötü bir şey midirr
diğer değerlerim normal
bu sonuclarım mide sorunum varken yapıldı gastirit vardı
kan kanserlerinde değerler böyle mi olur
Yani kan değerlerinin normal alması güzel ama lenfosit eksikliği var yani viral hastalıklara karşı zaaf var.
Tabi doktoruna sormalısın.
19 önemli bi rakammı
Normal sınırların altında.
ve yetersiz beslendiğim bir zamandı sürekli kusuyordum stres den dolayı böyleydim o etkilermi
Lenfositle alakasını kuramadım.
viral hastalığa cilt mantarı girermi
HGB ve RBC ve HCT kaç?
seninle galiba konusmustukk gibi hissettim?
normal o değerlerim
Nasıl hissedeceksiniz ki?
yanılıyo olabilirim
o değerler mi önemli kötü hastalık için
Değerlerini yazarsanız yorumlayabilirim.
Kötü hastalık için LDH da önemli.
wbc 3.70-10.1 değerim 6.0
nötrofil 1.63-6.96 değerim 3.6
nötrofil% 39.3-73.7 değerim 60.6
lenfoist 1.09-2.99 değerim 2.1
lenfoist% 18.0-48.3 değerim 35.9
monosit 0.240-0.790 değerim 0.3
monosit% 4.40- 12.7 değerim 3.5
rbc 3.60- 4.69 değerim 4.59
hgb 11.7- 15.5 değerim 11.9
hct 35-46 değerim 35.7
mcv 80.0- 96.0 değerim 72.4
mch 27.0- 31.2 değerim 24.2
mchc 31.0- 36 değerim 33.4
rdw 10.0-17.0 değerim 14.4
plt 130.450 değerim 228
mpv 6.0- 12.7 değerim 9.9
pdv 0.19 değerim 11.4
pct 0.1- 41 değerim 0.22
lymph de normal
Mcv ve mch ve birazda hct düşükler. Doktor bu tahlile ne yorum yaptı? Ne tanı aldınız?
değerlerin normal dedi
referans dısı olanlar aklımı karıstırdı sadece
kötğ huylu da cok düsük veya yüksek değerlermi oluyo yoksa boyle az değerlerdede görülür mü bilemedim
Hangi şikayetler üzerine doktora gitmiştin? Şikayetin nedir?
midem için gitmistim
gecen yıl ki veriler bu
sonra düzeldi midem
lenflerim şil
ş
yetersiz beslendiğim zamanın kan tahlili bu
Bu tahlil normal. Neredeki lenfler şiş? Mide şikayetiniz neydi? Ne zamandan beri var? Nerelerde ağrı oluyor oluyorsa? Ailede aynı mide sorunu olan var mı? Hangi görüntülemeleri (MR, grafi, BT) yaptınız ve sonuç ne çıktı? Gastroskopi yaptıysanız sonucu neydi? Kullandığınız ilaçlar nedir?
çene altı şiş 6 yıldır ek belirtim yok büyüme yok. midemdeki gastiritti. agrım yok. ailede yok. endoskopi oldum temiz cıktı.
Çene altı lenf bezine bağlı şiş muhtemelen, boğaz ağrınız falanda var mı, bu şişlik tek taraflı mı? Detaylı boyun muayenesi gerekiyor, böyle uzaktan bir şey demek zor, belki tiroidlere ilgilidir, TSH falan bakıldı mı?
tsh değerlerim kan da normal cıktı. bogaz agrım yok. eskiden geçirdiğim enfeksiyondan dolayı belki cıktı kaldı öyle. cilt mantarım var o etki edebilirmi acaba.
En son ne zaman üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiniz?
bi kaç ay önce
gecen yıl corona ve 3 kere grip geçirdim de
lenfim ondan oncede vardı
Kaç lenf nodu saptandı ve buna kötü huylu dendi mi, tek tarafta mı var her iki tarafta mı
boyun ve ense de herkeste olan boyutlarda çene altımda 1 tane var 2 cm civarı
tek tarafta
önemsenmedi
yıllardır duruyo kötü bisi olsa belirti olurdu dediler dogrumu bilemem
Önemsenmediyse demek ki iyi huylu, kendi geçer bu. Yaş kaç?
6 yıldır geçmeyen şeyin geçeceğini düsünmüyorm
6 yıldır olduğunu şimdi söylediniz :)
belirttim daha öncesinde
ne bölümü okudunuz işiniz ne
Buradan bu kadar yönlendirilebiliyor, nasıl bir beklentidesiniz acaba. Kaç doktor gezdiniz bilmiyorum, ama bunca zaman kötü bir şey çıkmadıysa kafanıza takmanız anlamsız, bu gidişle sorun olmadığı halde bulunduğunuz stresten sorun yaratırsınız. Eğer ciddi bir şey olsa 6 yıl içinde çoktan çıkmıştı ortaya.
tek bi merakım var sadece bu kan tahlilindeki sonuclar hemen hemen herkeste olan referans dısı değerlermi
sadece belirtmediğiniz şeye belirttim dedim yükselmenize gerek yoktu
Kan tahliliniz normal. Her düşüş ciddi bir anlam taşımaz, ciddi diyebilmek için bazı belirteçler vardır, ve ben bu uygulama üzerinden olduğu kadarıyla size tüm ciddi olabilecek şeyleri sordum zaten. Ama bu demek değilki benim dediğim %100 doğru. Çünkü hastayı gömedim muayene etmedim. şu an size tek diyebileceğim şey tahlil sonucunuz normal görünüyor, ciddi şeyleri sorguladığım içinde yüksek ihtimalle ciddi bir sorun değil, ilaveten doktorda önemli değil demiş, ki kendisi görüp muayene ederek söylemiş. Sizin aklınıza oturmayan nedir?
devlet hastanesi oldugu için sanki cok onemsemedi gibi hissettim
bi kaç doktora da gittim belirti olurdu bu kadar yılda dedi
sinsi olanlar bile 6 yılda belirti verirmiydi bilemedim
Devlet hastanesi bile olsa siz öyle sansanız dahi hiçbir doktor hastadan emin olmadan göndermez, ben bir doktor olarak söylüyorum bunu bundan emin olun, sorun şu ki devlette hastaya direk hoş geldin güle güle der gibi oluyoruz çünkü devlet bize her hasta için max 5 dk veriyor, biz doktorlarda memnun değiliz bu durumdan, çünkü hasta tam güveni hissedemiyor, doktorun başından savdığını falan sanıyor hatta. Halbuki yok öyle bir şey. Ayrıca bende size öyle diyen doktorla aynı fikirde olduğuma göre bu doğruluğu destekler. Onca doktor gezmişsiniz ve önemli bir şey yok demişler, yinede şüphe ediyorsanız sadece strese sokmuş olursunuz kendinizi. Geçmiş olsun, iyi geceler.
çene altımdaki lenf bezi 6-7 yıldır aynı boyutta duruyor 25mm civarlarda ilk cıktıgı zamanlar bir yıl boyunca doktor kontrolundeydim bir yıl boyunca takipte bir sorun cıkmayınca kontrolu bıraktım takmadım hiç boynumda da minik minik 4 8 mm lik bezeler var bunların üzerinde de durmadı hiç patolojik boyutta olmadıgı için tek sorun cene altımdaki normalin üzerindeydi oda aynı sabit boyutlarda kalınca bana rahatsızlık vermediği için stres yapıp takmadım. taaa ki 7 yıl sonra ensem de bir lenf bezesi belirdi 6 mmlik mis onun üzerine ben panik yapmaya başladım acaba yayılıyor mu diye. bende kendi kendime diyorum kötü bir sey olsa bu kadar yılda belli olurdu sakin durmazdı vs.
Anladım, yeni çıkan için bir yorum yaptı mı peki doktor?
stresim yeni bir beze kesfetmemden dolayı yani büyür mü cok bana sorun yaratır mı korkusu. bazıları diyor ki kötü huylu olanların bir kısmı belirti verir ken bir kısmı belirti vermeyebilir ve hasta tedavisiz 15 20 yıl yaşar. kimiside diyor belirti mutlaka olur yayılır filan. ensemde kesfettim işte bu yayıldıgının gostergesimi anlamadım yani kime inaniyim be yapiyim bende şaşırmış durumdayım kimse sağlığına bir şey olmasını istemez acı cekmek
Lenf nodunun kıvamı ve hareketli olup olmaması da iyi huylu olup olmadığını belirler, anladığım kadarıyla kötü huylu değil.
hareketli bayaa yattıgımda çene altımdaki parmağımda kayıyor ama sert herhalde yıllardır durdugu için sertlesti
sadece ensemde yeni cıkınca 6 mmlik ondan tırstım sinsimi ilerliyor gibi
ense sivilcelerim ( agrılı) çıkardı lenf sistikten sonra cıkmamaya da basladı o da bir etken olabilir kaybolması için peki ne yapabilirim. bu işle ugrasıyorsunuz bi fikriniz vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?