Bİliyorsunuz zira ülkeyi 23 senedir yönetip, her türlü gıdanın içine zehir katan firmaları denetlemeyen benim...

Bİliyorsunuz zira ülkeyi 23 senedir yönetip, her türlü gıdanın içine zehir katan firmaları denetlemeyen benim...
Çok güzel bir konuya degindiniz. Turkiyenin obez olması kaçınılmaz di zaten. En ucuz gıdaya yönelerek maksat karin doldurmak olunca, ucuz gıdalar da sentetik olunca haliyle sağlığımızı kaybetmek normal. Oysa iki alacağı Ürünün maliyetini sağlıklı olan bir ürüne verse sağlıkla yaşam sürecekler. Küçük üreticiye destek artmalı.
Evet ya gelen yorumlara bakınca insanlarda bilinç tam tersi düzeyde. Sanırım bu da bir zamanlar hükümetin propogandasıydı. Bakın şişmanlıyoruz demek ki kimse aç değil :D
Kesinlikle öyle
Teşekkür ederim
Rica ederimm...
Cevap
7Cevap
İmkansız abartmayın ya ABD de ortalama kadın kilosu 80 Türkiye'de 70 falan biz nasıl obez oluyoruz? Birinci olmamız imkansiz
Boydan flan yırtıyorlardır belki :)
İmkansız ABD'li kadınlar uzun değil ortalama 164 falanlardir her türlü Türkler daha zayıf
Sen Türkiye'de hiç 250 kilo gördün mü
Öyle bir şey değil bu, böyle baktığında nauru dünyanın en obez ülkesi. Nufus-boy-kilo endeksine göre ortalam alınmış... TÜrkiye de 250 kilo insan ne alaka bilemedim ama var :) Çok var. En tanınanı tuna tavus.
Knk kafan mı güzel ABD den daha şişman olmamız imkânsız ama bunu algilayamiyorsan sana cevap yazmayacağım
Kanka senin kafan almıyor galiba. TÜrkçe yazıyorum. Kaynak olarak kıcımı kullanmıyorum. Googledne arattığında gelişmiş ülkeler arasında en kilolu ülkeler arasında çeşitli yapılan araştırmalara göre 1 ila 10 arasında yer alıyoruz. Senin söylediğni şekilde hesaplandığında ilk 10 da ki ülkeleri tahmin etmen imkansız adını bile duymamışsındır. Amerikayı en obez diye belirttiğin araştırma kaynak nerede? Sence ben gıçımdan böyle bir araştırma yapıp sallıyor olabilir miyim? 2 google lasan göreceksin zor değil
Avrupa da tüm anketlere göre birinci sıradasın dünya da değişir kimi amerika 1. diyor kimi amerika 3. diyor kimi türkiye 1. diyor kimi türkiye 5. diyor. Zaten şaşılası bu ya. 78 den 20 senede diyelim ki ilk 3 tesin nolcak 1. olmadığın için başın göğe mi erecek? Önemli olan bu hastalığa neden bu kadar tutulduğumuz o yüzden paylaşıyorum ya zaten...
Kimin araştırması bu ya 😅 Amerika' yı geçemeyiz bu konuda, mümkün değil. 😄🙃
Google ye yazdığında zaten yüzlerce araştırma çıkıyor 20-25 tanesine göz attığımda çoğu bizim olduğumuzu söylüyor.1.2.3. ne fark eder ki 2001 de 72 lerdeydik...
Mutfağımızın zenginliğinden bi de üşengeç toplumuz.
Yok beee lise çağlarımda 2006 da falan dünya 72. idik. Mesela ülker almanya ya aynı napoliten çikolatayı gönderirken onların standartlarına uyarak zehir zemberek katmıyorken bize yedirdiklerinin içinde her türlü zararlı gıda maddesi bulunuyor. Ekmek ve hatta yeşilliklerde bile durum böyle... Her gün bilmem kaç tan ürünümüzü Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkeler yapılan testler sonucu sağlı zararlı maddeler bulması yüzünden geri gönderiyor. Bunları onlara sattığımızdan daha pahalıya iç piyasaya sürüyorlar...
Bence birinci değiliz fakat baya üst sıralardayız.
Bilmem ama senin sucu değil bunu için eminim 😂
1. demek, sen de bunu yedin :d
Benim yememe gerek yok en az 25 araştırma şirketinin sonucuna bakmışımdır. Kimisi 6. kimisi 3. demiş geneli avrupa da 1. dünya da ikinci demiş. Şurdan yola çık 2002 %7 olan oran 2024 te %32 olarak açıklandı. 2021 de oran %21 di...
Demekki halk çok yiyo aç değil
Obezite fakir hastalığıdır zengin değil.
Bu nasıl bı çelişki
Zengin gider yağsız bol proteinli biftek ile beslenir 10 protein alır ve bu yemeğine 2000 tl öder. Fakir karnını doyurmak için gider en ucuzundan döner yer içine bir ton yağ sos attırır lavaş dürüm ekmek yer. 200 tl ye karnını doyurur. Zengin almış olduğu proteini sağlıkla sindirir. Fakir bu dönerden almış olduğu trans yapı, karbonhidratı enerjiyi sindiremez ve bu da bedenine yağ olarak kilo olarak geri döner. Sen gider kavanozu 200 tl ye yarısı şeker olan baldan yersin sabah o gider direkt petekten bölme katkısız bal yer. Sen gider ısıl işlem sucuk alırsın bir de %50 indirime girmiştir markette ohhh misss dersin 120 liraya sucuk işini halledersin. O gider el yapımı katkısız sucuk alır yer. Senin vucut toksinlerle dolarken o bütün bunlardan uzak durur. Fakir işi yiyeceklerde daha çok enerji karbonhidrat kalori vardır. Son örnek gulutenli ekmek 15 tl gulutensiz ekmek 140 tl. Sen gulutenlisinden bir otursta 1 ekmek yersin o glutensizden çeyrek yemez. Bu konuda çok eksik kalmışsın kanks...
En son Amerika ydı ne ara geçmişiz
Hayır benim suçum 🤣
Hükumetin
Ne diyn dayı
Anlamassın yeğenim al lolipop yalaya yalaya ip atlarsın. Büyüyünce anlarsın...
Suçlu sensin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar