Kan aldırdım bugün. İki tahlil yaptırdım. Sekiz dokuz saat sonra banyo yaptım. Normal olarak kollarıma da su aktı tedirgin oldum. Şu an bir zararı olur mu? Kan verdikten kaç saat sonra banyo yapılır?kan aldırdıktan sonra duş alınır mı?
Kan tahlili yaptırdıktan, kan verdikten sonra duş yapmak sakıncalı mı?
Selam :) Kan verdikten sonra duş alınır mı sorusunun kesin bir cevabı olduğunu düşünmüyorum. Kan verdikten sonra duş alma duruma ve kişiye göre değişiyor. Kimi insan kan verdikten sonra kendini iyi hissetmeye biliyor, kimi insan ise bu durumdan hiç etkilenmiyor bile.
Kan aldırdıktan sonra duş alınır mı?
Kan aldırdıktan sonra duş alınır mı?
Kan aldırdıktan sonra duş alınır mı aslında doktoruma sorduğum bir soruydu ancak kendisi gülümseyerek karşılık vermişti. Çünkü kan verdikten sonra duş almanın normal şartlarda bir sakıncası yok. Tabi ki yarım litre kan bağışında bulunmadıysanız. Tahlil yaptırmak amacıyla 1 kaç tüp kan verdikten sonra duş almakta herhangi bir sakınca yok. Çünkü kan alındıktan sonra kalan yara sivri sinek yarası kadar ufak ve zararsız. Ancak bazı durumlarda kan verdikten sonra duş alınması tavsiye edilmez.
Yüksek miktarda kan verdiğiniz zaman duş almamalısınız. Yüksek miktarda kan verdiğiniz ya da kan bağışı yaptığınız zaman duş sırasında baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Bu sebeple 24 saat kadar duş almamanız iyi olacaktır.
Bazı kişiler ise sadece 1 tüp kan verdiklerinde bile vücut fonksiyonları zayıflar, baş dönmesi ve mide bulantısı olabilir. Bu kişiler genelde bünyesi hassas kişilerdir. Böyle sorunlar yaşadığınız zaman duş almamalısınız.
Bazen kişilerin damarları çok ince olduğu için kan alma işlemi sırasında hemşire damarı bulmakta zorlanabiliyor. Bir kaç kere iğne batırıp çıkarıldığında kolda morarma veya kan toplanması yaşanabiliyor. Böyle durumlarda oluşan minik yaraların kabuk tutmasına müsaade etmek için 24 saat boyunca duş almamanız iyi olacaktır.
Kan verdikten kaç saat sonra banyo yapılır?
kan verdikten kaç saat sonra banyo yapılır
Yukarıda anlattığım durumlardan birini yaşamadığınız zamanlarda rahatlıkla kan verdikten sonra duş alabilirsiniz. Kan verdikten kaç saat sonra banyo yapılır? sorusuna net bir cevap vermek gerekirse 1 saat sonra duş alabilirsiniz. Kan verdikten sonra kendinizi iyi hissetmeniz yeterli. Ancak duş süresini fazla uzatmamakta fayda var. Normalde kan verdikten sonra baş dönmesi yaşamamanız hiçbir zaman yaşamayacağınız anlamına gelmez. Dikkatli olmakta fayda var.
Duşta kullanılan ürünler yaralara zarar verir mi?
kan verdikten sonra duş
Kan verdikten sonra oluşan yaralar küçük olduğu için herhangi bir şampuan ya da duş jeli değmesinde bir sıkıntı yok. Çünkü hemen kabuk bağlayan iğne ucu kadar küçük yaralar bunlar. Ancak büyük bir yaraya sahipseniz o bölgeye ürün gelmemesine dikkat etmelisiniz. Böyle durumlarda sorun yaşamamak için doğal ürünler kullanmanızı tavsiye ederim. Ben Pure Line Duş Jeli tercih ediyorum. Çünkü doğal özlerden oluşuyor. Ayrıca alkol, paraben ve yapay renklendirici içermiyor. 12 saat kalıcı kokuları en sevdiğim özelliği. Şu dönem Sümbül ve Misk aramalı olan duş jeli favorim. Duştan saatler sonra bile mis gibi kokmamı sağlıyor.
Şimdi olaya bilimsel açıdan yaklaşmak gerekirse İngilterede yapılan bir araştırma sonucu kan tahlili için kan ve örnek veren bir kişi daha sonra sıcak ya da soğuk su ile duş yaparsa eğer sıcak suda yanma soguk suda üşüme riski var bu nedenle ılık suyla da duş alam zira hem sıcak hem soğuk su küser sana :)
Yaranın kapanmış olması önemlidir. Kan sızıntısı yoksa yaklaşık 2 saat sonra çok sıcak olmamak üzere duş alinabilir. Kan bağışında durum daha farklıdır çünkü kullanılan iğne daha kalındır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kac yasimdayim ilk defa duydum zarari varsa on kere olmus olmasi lazimdi bana.
En İyi Cevaplar