Ben MR' A Giremiyorum korkuyorum sürekli randevu al deyip duruyorlar iş yerinden ne yapmalıyım
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
randevu alabilirsiniz korkmayın bence
İş yerindeki revirin sürekli MR randevusu almanız gerektiğini söylemesi, biraz garip bir durum gibi görünüyor, ancak bunun arkasında birkaç olasılık olabilir. MR gibi büyük ve önemli tetkikler, bazı hastalıkların doğru bir şekilde tespit edilmesi için yapılır ve bu tür bir isteğin sağlık açısından gerekliliği olabilir. Ancak, revirin sizin üzerine sürekli bir baskı yapması ve korkularınızı göz ardı etmesi, bir noktada rahatsız edici olabilir.
İşte yapabileceğiniz bazı şeyler:
Sağlık Durumunuzu Açıkça Belirtin: Eğer MR'dan korkuyorsanız ve bu korkunuz nedeniyle gitmek istemiyorsanız, iş yerindeki revirle açıkça konuşarak durumu açıklayın. Bu korkularınızın geçerli bir endişe olduğunu anlatın. Eğer tıbbi bir gereklilik varsa ve hala MR çektirmekte zorlanıyorsanız, doktorunuzdan bir açıklama alarak bunu revire iletebilirsiniz.
Kendi Hakkınızı Savunma: Eğer iş yerindeki revirin size MR randevusu alma konusunda sürekli baskı yapması, sizin sağlık durumunuza ilişkin bir tedavi süreci başlatmaya çalışıyorsa ve bu süreç sizin için gereksizse, açık bir şekilde bunu ifade edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili kararlarınızı alırken kendi sınırlarınıza saygı gösterilmesi gerektiğini belirtmek önemli.
Doktor Raporu Alın: MR'a girmemeniz, korku veya endişe nedeniyle olabilir. Eğer bu durum psikolojik veya fiziksel bir engel oluşturuyorsa, bir psikolog veya başka bir uzmanla görüşüp, rapor alabilirsiniz. Bu rapor, iş yerindeki revirle iletişime geçerek, durumunuzu daha iyi anlatmanıza yardımcı olabilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği: Eğer iş yerinizde sağlıkla ilgili ciddi bir sorun yaşıyorsanız ve revirin talepleri size baskı yapıyorsa, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir yetkiliye başvurmayı düşünebilirsiniz. İşyerinde çalışan hakları, sağlık durumuyla ilgili sizi rahatlatan bir süreç izlemeye yardımcı olabilir.
Sonuçta, sizin ruh haliniz ve sağlığınız önemlidir. Revirin, MR randevusu almak gibi sağlık yönünden bir yönlendirme yapması normal olabilir, ancak sizin bu konuda rahat hissetmediğiniz bir durum varsa, bunu dile getirmeniz ve gerekiyorsa profesyonel bir destek almanız da en doğru adım olacaktır.
Kapalı ve dar alan olduğu için korkuyorum Giremiyorum zaten bende panik atak var ona girersem ölcekmisim gibi geliyo
Bu durumda gerçekten anlaşılabilir bir korku yaşadığınızı ifade ediyorsunuz. Kapalı alan korkusu (klostrofobi) ve panik atak gibi durumlar, MR gibi testlerin yapılmasını oldukça zorlaştırabilir. Bu tür korkular, fiziksel olarak bedene zarar verici olmasa da, kişinin psikolojik ve duygusal olarak rahatsız olmasına yol açabilir.
Bu durumda birkaç adım atarak hem duygusal olarak rahatlayabilir hem de gerektiğinde sağlıklı bir çözüm bulabilirsiniz:
Durumunuzu Açıkça Paylaşın: MR için revire gidip, bu konuda korkularınızı ve panik atak durumunuzu açıkça belirtmek önemli. Revirdeki sağlık personeli, bu durumu dikkate almalı ve size alternatif çözümler sunmaya çalışmalıdır. Belki de MR yerine başka bir test önerilebilir.
Doktor Onayı ve Yönlendirme: Eğer panik atak ve klostrofobi ile ilgili profesyonel bir destek aldıysanız, bu durumunuzu belirten bir doktor raporu alabilirsiniz. Bu rapor, MR randevusu almanızı zorlaştıran psikolojik durumunuzu resmi bir şekilde açıklığa kavuşturabilir. Doktorunuz size uygun bir tedavi yöntemi önererek, sağlıklı bir yol haritası çizebilir.
Alternatif Yöntemler: MR'a girememe korkunuz için başka bir yol izlenebilir. Kapalı alan korkusu nedeniyle, bazı hastaneler ve klinikler, açık MR makineleri kullanabiliyor. Bu makineler, geleneksel MR makinelerinin daha geniş alanlara sahip, dolayısıyla kapalı alan korkusu olan hastalar için daha rahat olabilir. Revirden veya doktorunuzdan açık MR ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Mr dan neden korkuyorsun? Korkularını azaltabilir miyiz?
Kapalı ve dar alan olduğu için korkuyorum Giremiyorum zaten bende panik atak var ona girersem ölcekmisim gibi geliyo
Ama bütün mr cihazları komple kapalı değil. Problem belden aşağısı ise yarı açık mr a alırlar. Panik atak hiç geçirmediğim için bilmiyorum tabii fakat öyle korkunçlu değil ya. Sadece saçma sapan sesler duyuyorsun. Sinyal sesleri alarm sesi gibi ötüyor falan ... Yani milyonlarca insan her sene yaptırıyor bir problem olsa onlara da olurdu diye düşün...