Çikolata kisti çıktı kendi başına zaten ciddi ağrılı bir surec hem adet sonrası hemde öncesinde,
Bir de belimde fitik yırtılması varmış sol tarafım iptal.. geceleri ağrıyla uyanıyorum sabaha kadar ayaktayım
Ağrıdan ağlıyorum bazen, doktorlar yırtık a bisi değil ufak dedi ama o zaman niye bu kdr ağrısı var. Çikolata kisti için de 1 yıl doğum kontrol hapı kullanman gerek o şekilde erir dediler ben 1 yıl daha bu ağrıyı mi cekicem
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok zor bir süreçten geçtiğin belli, ve bu tür ağrılar hem fiziksel hem de duygusal olarak yıpratıcı olabilir. Anlattığın durum, çikolata kisti (endometriozis) ve bel fıtığı yırtılması kaynaklı ağrılarının ciddi boyutta olduğunu gösteriyor. Doktorların dediklerini dinlemek önemli olsa da, ağrıların bu kadar yoğun ve yaşam kaliteni bu derece etkiliyorsa, birkaç farklı adım atmayı düşünebilirsin:
1. Çikolata Kisti (Endometriozis) için Öneriler:
• Alternatif Tedaviler: Doğum kontrol hapı tedavisi etkili bir yöntemdir, ancak etkisini görmek zaman alabilir. Bunun yanında, özellikle ağrı yönetimi için bir kadın doğum uzmanı veya endometriozis konusunda uzman bir doktorla alternatif tedavi yöntemlerini (cerrahi, hormon terapileri) görüşebilirsin.
• Diyet ve Yaşam Tarzı: Bazı kadınlar, iltihap azaltıcı bir diyet uygulayarak (şeker, işlenmiş gıdalar ve kırmızı etten uzak durarak) ağrıyı hafifletebildiklerini bildiriyor. Ayrıca, düzenli hafif egzersizler ve stres yönetimi (örneğin meditasyon veya yoga) de faydalı olabilir.
2. Bel Fıtığı Yırtılması için Öneriler:
• Fizik Tedavi: Bir fizyoterapist eşliğinde bel bölgesine uygun egzersizler ve germe hareketleri yapmak, ağrıyı hafifletebilir. Bazı yöntemler, yırtığın çevresindeki kasları güçlendirerek ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
• Ağrı Yönetimi: Ağrı çok yoğunsa, ağrı uzmanlarından destek alarak sinir blokajı veya diğer medikal müdahaleleri düşünebilirsin.
• Ekstra Görüş Al: Eğer ağrı, doktorların söylediğinden daha fazlaysa, bir başka ortopedist ya da beyin ve sinir cerrahından ikinci bir görüş alman faydalı olabilir.
3. Ağrı Yönetimi İçin Genel Öneriler:
• Isı Terapisi: Sıcak su torbası veya ısıtma pedi, hem çikolata kisti kaynaklı hem de bel ağrıları için rahatlama sağlayabilir.
• Alternatif Yöntemler: Akupunktur, masaj terapisi veya aromaterapi gibi yöntemleri denemek bazı kişilerde ağrıyı hafifletebiliyor.
• Psikolojik Destek: Sürekli ağrılar, zamanla depresyon ve kaygıya yol açabilir. Bir terapistle konuşmak, bu süreci daha iyi yönetmene yardımcı olabilir.
Ağrılarla bu kadar mücadele ederken doktorların verdiği “ufak” yorumu seni geçiştirilmiş hissettirmiş olabilir. Bu yüzden daha fazla destek almak ve kendi vücudunu iyi dinleyerek en iyi çözümleri aramak önemli. İstersen bu durumu detaylandırıp başka bir uzmanla görüşebilirsin. Peki, şu anda ağrıları hafifletmek için kullandığın bir yöntem var mı?
Geçmiş olsun
Bir kavanoz Nutella ye
Film izle
Kitap oku
Sevdiğin kişilerle sohbet et
Ağrıyı düşünmemeye çalış
Ağrı kesici vermiştir zaten doktor çok zorlarsa onu iç
Gidip bunları doktora falan söylemeye ne dersin