- 1 ay
En kısa zamanda şifa diliyorum kardeşin için Abla olmak çok çok zor biliyorum inan yazarken gözüm yaşardı takdir edilesi bir davranış sergiliyorsun ne denir ki babamın bir arkadaşının eşi kocasına böbreğini verdi, verebilirsin diye düşünüyorum lakin organların uygunluk dereceleri nedir ne değildir bilgim yok umarım nakle gerek kalmadan iyileşir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Öncelikle kardeşine çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin diyorum. Elbette kardeşine böbreğini verebilirsin. Kardeş olduğunuz için dokunuzun tutma ihtimali çok yüksek. Kardeşin böbrek transplantı sonrası ömürboyu immünsüpresifa dediğimiz ilaçlara tabii tutulcak vücudun donör organı reddetme reaksiyonunu engellemek için
00 Yorumla
doku tiplerinizin uyması lazım atıyorum 10/7 ve üzeri tutarsa verebilirsin şeker hastalığı olmaması lazım sende veya fazla kilo varsa olması gereken kiloya düşmen lazım ve ameliyat sonrası kendine çok iyi bakman lazım ailesel bir durumsa sende de ilerki yaşlarda benzer sorunlar çıkabilir
00 Yorumla
- 1 ay
Eğer kan uyuyorsa verebilirsin hatta çok güzel bir düşünce ben 6 yıldır bekliyorum listede diyaliz haftada 3 gün 5'er saat makineye bağlanıyorum çok güzel bir düşünce İnşallah bana da çıkar yakında bir böbrek haftada 3 defa diyalize gitmekten kurtulurum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 625 cevap paylaştı. Test yapılması lazım uygun donör olabilirsen verebilirsin aksi halde veremezsin
00 YorumlaVerirsin
Yasaklanmış olan en tuhaf şey ne sizce? ↗
SORUMA YORUM YAPAR MISINIZ LUTFEN00 Yorumla- 1 ay
Evet, abla kardeşine böbrek verebilir. Ama uyumlu olmanız lazım. Kan grubu ve doku uyumu önemli. İkinizin de sağlıklı olması gerek. Kardeşinin böbrek durumu da doktor tarafından incelenmeli. Uzmanlar karar verecek.
00 Yorumla - 1 ay
ortada tetkik ve tahlil sonuçları olmadan şans %50 maalesef. ancak kan bağı olan kişilerde bu oran daha yüksektir. bir oran vermemekle birlikte organı hastanın vücudunun kabul etmesi çok büyük olasılık.
00 Yorumla - 1 ay
Allah şifa versin, Allah yardımcınız olsun, amin.
Verir tabi ki, şartlar uygun olduğunda.
00 Yorumla İlk önce dokularınız uyuşuyor mu diye test yapıyorlar eğer uyumlu çıkarsa sonuç verebiliyorsun diye biliyorum.
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Ülkemizde yasal olarak en uzak 4 dereceden akrabalar canlı verici olarak böbrek bağışlayabilmektedir. Daha uzak akrabalık veya akraba dışı yakınlarınız size böbrek vermek isterse hazırlanan dosyanız bölge etik kuruluna sunulur. Etik kurulun onaylaması halinde böbrek nakli gerçekleştirilir.
00 Yorumla - u1 ay
Bunu hastanede senin böbreğinin kardeşine uyup uyumadığını öğrenmek gerek.
00 Yorumla Doktora sorman lazim test falan yapıyorlar uyumlu olup olmadigina
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 3,1b cevap paylaştı. Kan dokularınızın uyması gerekir. Kardeşinde 1 böbrek çalışıyorsa tek böbrekle yaşayabilir
00 Yorumla- 1 ay
en son çare senden alırlar oda uyuyorsa
senden büyük verecek birisi varsa seni sonraki yıllara bırakıyorlar kuzenimden biliyorum
00 Yorumla Bu senin görevin değil ilerde eşin çocukların olacak. Eğer bugun bir eşin çocugun olsaydı bu duruma müsade eder miydi?
00 Yorumlatahlil sonucu uyarsa
verirsin diye biliyorum00 Yorumla- 1 ay
Uyumluve herhangi bir sağlık sorunu yoksa evet.
00 Yorumla - 1 ay
İstiyorsan uyuyorsa ver
00 Yorumla - 1 ay
Bi sürü test yapıyorlar bunun için.
00 Yorumla - u1 ay
doktora danışman gerek
00 Yorumla - 1 ay
Büyük ihtimalle uyar vwrirsin
00 Yorumla - 1 ay
Dokulara bakmak gerekli
00 Yorumla Gen testi
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay