Babam böbreğimi istiyor?

Babam ve annem ben 9 yaşında iken boşandılar. Babam bizi ziyarete gelmediği için onu sadece yılda 1 kere 5 saat görebiliyorum. Şu an üniversitede okuyorum ve babam mahkeme kararı ile nafaka veriyor. Babamın yaklaşık 15 yıldır süren böbrek sorunları var ve son zamanlarda onun tedavisi için spor yapmasını, dengeli beslenmesini, doktor tavsiyelerine uymasını söyledim ama o kadar yobaz düşünüyor ki kendisini tedavi edecek ilacı içinde domuz yağı var diye kullanmadı. "Senin yanına gelip sana bakmama izin ver" dediğimde üvey annemi bahane ederek sürekli reddetti. Sürekli onu arayıp kendisine iyi bakmasını, spor yapmasını istedim ama sağlığı için asla bir şey yapmadı. Babamın maddi durumu gercekten çok iyi ve 3 tane evi var ama buna rağmen o paraları kullanıp tedavi ya da böbrek nakli yerine benim böbreğimi istediğini söyledi. Kendi böbreğimi vermek istemiyorum yoksa gelecekte bana sorunlar açacak. Ailede böbrek taşı ve sorunları gibi sorunlar olduğu için gelecekte zaten böbrek sorunları ile baş etmek zorunda kalmam muhtemel iken kendi sağlığımı riske atmak istemiyorum. Babama ise parası ile yakınlarından böbrek bulabileceğini söylememe rağmen "imkansız" diyerek asla kabul etmiyor. Böbreğimi verirsem kendi sağlığımdan olacağım ama vermezsem hayırsız evlat olacağım. 19 yaşında bir erkek kardeşim var ama o benden çok daha sağlıklı olmasına rağmen erkek olduğu için babam ondan böbreğini istemiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Babam böbreğimi istiyor?