Öncelikle böyle bir şey soracağım için özür dilerim fakat söz konusu sağlıksa her türlü pisliği sorabilirim 😅 Mideniz bulancaksa hiç okumadan çıkın lütfen. Benim makatın etrafında şişlik var basurdur diye düşündüm ve araştırma yaptım iç basur diyede bir şey varmış , bende merak ettim acaba var mı diye makat kısmında parmağımı soktum ve ileride bi doku hissettim ama baya büyük bi doku yumuşak bisey acaba o herkeste var mı? Kendi dokusu mu yoksa başka bir şey midir
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
E bizim işimiz bu efendim niye iğrenelim ama hemoroid olabilir maalesef. Çatlak olma ihtimali de var bu arada
İç basur dokusu rektum a çok yakın olur
Sen kalın bağırsak dokusunu hissetmişssin
Hissettiğim şey normal mi yani? Basur var mı ki acaba diye makat kısmında parmak soktum ve birazcık ileride yumuşak büyük doku vardı. Bu herkeste olur mu normal mi yani
Normal
İç basuru anlamak için rektum a yakın bölgeyi kontrol daha doğru sonuç verir
Kısmen dışarıdan da belli olur
Tümör hissetmiş olabilir miyim
Yok yahu ne tümörü
O öyle hissedilmez merak etme
Hissettiğin doku normal
Sağlıktan alıyorsanız eğer belirtilerimi yazmak istiyorum
Yazabilirsin
Küçüklüğümden beri kabızlık sorunu yaşıyorum ve büyük ihtimalle ondandır diye düşündüm tuvaletimi yaparken sanki cam parçası çıkarıyor gibi yanıyor acıyor ve kanıyordu ama bu durum artık uzun zamandan beri olmuyor fakat çok zorladigim için makat kısmında şişlik oluştu basurdur diye düşünüyorum hatta arada bir peçeteye açık renkli kan geliyor. En büyük sorunum ise karın ağrısı ve gaz ama bu ağrı sürekli olmuyor mesela 1 hafta 10 gün ağrıyor sonra da haftalarca aylarca ağrımıyor. Bu şekilde döngü halinde 2 3 seneden beri devam ediyor. Ve ağrı varken sürekli olarak tuvalete çıkmak istiyorum ama çıksam bile tam olarak rahatlayamiyorum , sürekli tuvaletim var gibi hissediyorum. Bide kabız değilsem bile çok zorlaniyorum yaparken ayrıca mukusta geliyor. Ve bi ishal bi kabız oluyorum bazen de normal geliyor ama genelde yumuşak dışkılama oluyor. Ağrımın geçtiği dönemde rahatlıyorum , yani ağrı gaz sorunum ortadan kalkıyor rahatlıkla tuvalete çıkabiliyorum ve sürekli tuvalete çıkma hissi de geçiyor , normal yaşantıma devam ediyorum ama tabi arada yine ishal oluyorum mukus geliyor ama boşaltamama hissi olmuyor ağrı gaz olmuyor. Bu arada geçen sene farklı bir şeyden dolayı usg cekildi karnımdan ve yoğun gaz çıktı. Bu belirtiler ibs de de mevcut ama kanserde de böyle şeyler var. Nasıl ayırt etmem gerekiyor belirti olarak farklı bi belirtisi var mı bunun? 2 3 seneden beri böyleyim fakat kanser olsa 2 3 senede daha farklı şeyler olurdu diye düşündüm. Bide bu belirtiler dediğim gibi sürekli olmuyor 1 hafta 10 gün sürüyor sonra haftalarca aylarca rahatlama dönemine giriyorum sonra tekrar başlıyor. Bu belirti ibs nin belirtisi ama kanserde böyle bir şey oluyor mu bilmiyorum. Kanser olsa belirti sürekli olmaz mı ve git gide daha da artmaz mıydı?
Özet geçecek olursak ilitable bağırsak sendromu ayrı bir konu hemoroid ayrı bir konu
Yani İBS olmadan da basur ortaya çıkabilir
Sendeki durum basur
Aynı değil biliyorum ama belirtiler ibs gibi mi çünkü arada bir rahatlama dönemine giriyorum sonra ağrılı sancılı dönem başlıyor. Kanser olsa belirti sürekli olurdu ve giderek artardı , rahatlama dönemi olmazdı diye düşündüm öyle mi sizcede?
Evet bu konuda haklısın İBS dönem dönem atak halinde gelişir
Bâzen de rahat bırakır tabi bu ıkınma sıkınma basura yol açabilir
Kanser ile ibs nin arasındaki fark bu mu? Yoksa kanserde aynı şekilde atak şeklinde olabilir mi
Kanser konusunda o kadar tecrübeli değilim ancak Kan değerlerine kadar etkiler o kadar basit değil
Ama 1 2 senede daha da farklı belirtiler olurdu ya da kotulesirdim dimi
E haliyle evet
Çok kafana takılıyorsa Bu konuyla ilgili kan testi yaptırabilirsin
Tamam teşekkür ederim
Rica ederim geçmiş olsun
Makatın çevresinde hissettiğim şey basur , içindeki de kendi dokusu dimi
Evet
Muhtemelen dış basur da vardır en az birtane
Tamamdır teşekkür ederim
🙏🙏
Nasıl bi doku bızde sokup bakalım yoksa anlasılmaz dıyenler gelcek bırazdan hazır ol 😂😂
Internal hemoroid
Ya ama bence herkeste oluyordur garip bir şey ya kendi dokusu olamaz mi?
Sanmam tariflediğine göre ınternal hemoroid
Bu kadar büyük olamaz bence ya. Hemeroid var mı diye parmak soktum ve biraz ileride yumuşak büyük doku vardı. Herkeste olmaz mı bu? Ya da tümör olabilir mi
Boy kilo kaç
kanıyormu mukus geliyor mu dışkı esnasında?
Mukus geliyor , kan çok çok nadir
evet basurun ya da makat catlagın var
Buraya yazacağına doktora gitsene
Görmeden bilemem
Özelde konusalım
şu an bnmki berbat
Nasıl yani
Bndede var ya sorma burdan nasıl anlatsam ki bilmiyorum