Ben 23 yaşındayım , bundan bir kaç sene önce çok afedersiniz büyük abdestimi yaparken sanki cam parçası çıkarıyormuşum gibi yanıyordu ve kanıyordu , çatlak olduğunu düşündüm. Ama çok şükür ki yıllardan beri bu durumla karşılaşmadım tekrar. Bu sorunum geçti fakat bende yıllardan beri ara ara karın ağrısı oluyor bir kaç gün sürüyor geçiyor , bir kaç ay sonra tekrar başlıyor. Bazen de ishal oluyorum bazen normal , çok nadir de kabız oluyorum. Bazen her şey normalken bile çok afedersiniz rengi yeşille sarı karışımı bir şey oluyor. Bugün mesela renk normal fakat mukus geldi. Ve bu mukus ara ara geliyor , şu anda da karnım ağrıyor. Bu durum yıllardan beri var. Hatta bir kaç senedir de makatın oralarda hafif bi şişlik var bu tümör olabilir mi? Anlattığım durumların hepsi her hangi bir bağırsak hastalığından midir yoksa Allah korusun rektum kolon ya da başka bir kanser midir? Eğer kanser olsa şikayetlerim git gide artmaz mıydı? Bide arada bir peçetede kan görüyorum. Allah korusun kanser olsa bu belirtileri her gün yaşar miydim siddetlenir mıydı? Çünkü mukus kan ağrı falan yıllardan beri ara ara oluyor
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
tıpatıp aynı sikayetler var bendede mukusun çatlaktan olabileceğini dusunuyorum ya da bilmiyorum kakamın içinde de oluyor bazen bugun hatta bugun kanlı dıskıladım dıskılamamdan makat catlagım zorlanınca kanıyor basurde var sanırım bende ayrıca makatında olan şişlik neden tümör olsun? garip geldi bana makat catlagı anal fissur, basur olabilir tabi yinede tedbiri elden birakma doktora kesinlikle git mukus bendede var dıskımın icinde bazen düz bir sekildede geliyor bilmiyorum neden geliyor cam kesigi gibi acı banada oluyor ama catlagımdan dolayi diye dusunuyorum doktorda bana öyle soyledi ama sen kesinlikle doktora git kan tahlili falanda ver yakın zamanda verdinmi
Enfeksiyon değerlerim yüksek çıkıyor sürekli. Sana ne dedi doktor tahlil yaptı mi kolonoskopi çekti mi? Kaç yaşındasın? Enfeksiyon değerlerin yuksek mi ve karın ağrısı oluyor mu arada bir
enfeksiyon degerlerin derken neler mesela crp wbc kaç
aynı yastayız
Wbc normal ama crp 15 20 falan sedimentasyonda yuksek. Sende böyle durumlar var mı? Detayları anlatır mısın karın ağrısı falan var mi kolonoskopi yapıldı mi
kaç mesela wbc
ya bak en basından anlatıyum
ben dershaneye gidiyordum cok stresli oluyordum her sabah tuvalete ciktigimda su gibi yani ishal oluyordum ama bu gun icinde olmuyordu sadece sabhaları oluyordu nesye ben onemsemedim kolon kanseri ne falanda bilmiyorum sonra bigun cok fena ishal oldum popomdan isiyordum yani hemen girdim arastirdim kolon kanseri cikti bende zaten catlak vardı silerken kan oluyordu peçetede neyse bi sekilde duzeldim sonra sol kaburga altı cok pis bi agrı girdi bana nefes dahi alamadim buda bagırsaklarla alakalıymıs hadi onuda neyse sonra ben her sabah ishal oldum mukuslu baya o sümüksü mukus geliyor yani doktora gittim crp benimde 24 cikti bu arada o bagırsak enfeksiyonundan gastroya gittim ultrason cekildim
hala sikayetlerim devam ediyor hala yumusak dıskılıylrum eskisi gibi degil😭 hep ya yumusak ya su gibi hep mukus oluyor ve kanda oluyor çatlagımdan dolayı rahatca dıskımı yapamiyorum bile
senın nasıldı sürecin
Farklıymış aslında bizim durumlar. Benim neredeyse 3 4 seneden beri ( tahmini ) arada bir karnım ağrıyor. Mesela 4 5 gün ağrıyor 1 ay ağrımıyor sonra tekrar ağrıyor o şekilde bi döngü haline girdi. Bunun yanı sıra tuvalete çıksam rahatlıcam hissi oluyor çıkıyorum ama yapamıyorum yapsam bile az oluyor ve biraz rahatlıyorum o an , karın ağrım hafifliyor ama sonrasında tekrar başlıyor ve ara ara mukus geliyor , bazen de kan geliyor. Ve çok kötü kokulu dışkılama oluyor. İshal ben anlattığın gibi olmuyorum olsamda zaten hemen geçiyor , uzun sürmüyor. Genelde ya normal oluyor ya da kabız oluyorum. Ama dediğim gibi normal olsa bile çok kötü kokulu oluyor ve arada bir mukuslu oluyor hatta iyice mideni bulandircam ama rengi bile değişiyor sarı yeşil karışımı gibi oluyor. Wbc benim normal ya olması gerektiği gibi mesela atiyorum 3 ile 10 arası olması gerekiyorsa , benim 7 8 bazen 11 oluyor. Ama crp ve sedimentasyon yani enfeksiyon değerlerim 7 8 seneden beri yüksek ama bağırsak şikayetim 3 4 seneden beri var. O yüzden enfeksiyon değerlerim başka sebeple artmış olabilir romatizma falan var mı bilmiyorum da. Ama senin anlattığın şikayetler bağırsak enfeksiyonu gibi yani crohn muydu neyi o tür hastalıklar var ya onlar gibi sanki çünkü ishal falan var belirtileri arasında. Ama benim neyden kaynaklı bilmiyorum korkuyorum da makatta şişlik falan da var ama basur ya da anal çatlak bu belirtileri yapar mi bilmiyorum yapmaz tahminimce 🥺 Ve senin sadece 1 kere karın ağrın olmuş ama benim bir kaç ayda bir oluyor 🥺
ya bende ishal yok bu arada yani ishal hastaları 3-4 kez tuvalete gider ben 1 kez dıskılıyorum ondada yumusak oluyor bazende sıvımsı oluyor
Çok kötü kokulu diski ve anlattığım gibi karın ağrın oluyor mu? Mesela bir kaç gün ağrıyor geçiyor , ilerleyen zamanlarda tekrar başlıyor. Böyle oluyor mu
ya yesil dedigin sarı dedigini anlamadım ama bu safra sorunlarını ya da pankreas sorunları olabilir bilirubin degerin kac kanda
Ona bakılmadi galiba ama safra kesen zaten yok ameliyat oldum 2019 da ama ultrasonla bakıldığı zaman bir şey yoktu ama pankreasa yoğun gazdan dolayı bakılamadi ultrasonda çıkmadı bir şey mi var ki
ameliyattan sonra mi oldu bu sikayetlerin
Pek hatırlamıyorum ama lise zamanlarımda bile mukus olayı vardı
mukus boyle tek mi geliyor dıskıyla berabermi
Dışkıda fark ediyorum genellikle ama tek geldiği de oluyor
ibs olabilirmiyiz araştırdınmı sende
Daha şimdi baktim hatta rektum kanseri kolon kanseri crohn ve kolit mıydı neydi öyle bir şey var hepsinin belirtisine baktim. Crohn ve kolitte ishal ağrı ateş gibi şeyler var. Kolon kanserinde dışkıda incelme , kanama , ağrı , kilo kaybı gibi şeyler var. Rektum kanserinde kilo kaybı halsizlik karın ağrısı , diski yapmana rağmen rahatlayamam , mukus gibi şeyler var. İbs de ise karın ağrısı , diski sonrası tekrar dışkılama isteği , diski ile birlikte hafifte olsa rahatlama , mukus , kabızlık ishal ya da ara ara hem ishal hem kabız. Bu belirtiler arasında bana uyan ibs var ama rektum kanserinden de korktum çünkü ibs ile belirtileri aşırı benziyor. İkisinde de diski sonrası tekrar dışkılama isteği , karın ağrısı mukus ishal kabız falan var , tek fark rektum kanserinde kilo kaybı halsizlik falan var. Ya keşke arastirmasaydim baya korktum
Sana hangisi uyuyor
tabikide doktora gitmeden hicbiseyi anlayamayiz o yuzden bazi tektiklerin yapılması sart tum bagırsak hastalıkları birbirine benziyor zaten ama mukus ve kan daha belirleyici mukus neden geliyo onuds cozmus degilim kan basurden geliyor benim ama sendede var sanırım basur eline sislik geliyormu
Evet şişlik var sende var mı? Ama bence kanser olsaydı sürekli ağrı olurdu ve daha yoğun belirtiler olurdu diye düşünüyorum. Ama benimki döngü halinde oluyor. Mesela ibs de böyle oluyormus. Bazı günler ibs atakları oluyormuş ağrı ishal kabız vs ama bazı günler hiç bir şey olmuyormuş. Benim bu şekilde mesela
şişlik varsa zaten basurdur ya da makat catlagı dıskılarken orandan geldigini anlamadınmı hic
Nasıl yani 😄
yani şundan bahsediyoeum kolon kanserlerinde kanama şöyle oluyor kanama içten oldugu için dışkı simsiyah oluyor kanama içerde bekledigi için ya da kıpkırmızı dıskı yaparsan buda iç kanamadır ama sen sanırım açık renk goruyorsun tabiki kotu biseyde olabilir ama hemoroid ve makat çatlağında aktif kanama oluyo buda zaten dıskılamadan etkilenip o an kanıyor
Renk değişikliği yok , renk normal. Kanama zaten sürekli olmuyor açık renkte nokta nokta oluyor peçetede ve acıyor ama dediğim gibi sürekli olan bir şey değil. Benim şikayetim karın ağrısı ve gaz. 1 hafta falan ağrıyor sonra belli süre kesiliyor. Ağrı yokken her şey normal rahatım sorun yok. Ama ağrı başladığı zaman tuvaletimi yapsam bile rahatlayamiyorum , sürekli tuvalete çıkmak istiyorum ama çıksam bile yok yani 😄 Allah korusun kanser olsa bu sürekli olurdu dimi kesilmezdi
ishal ve kabızlıktan hangisi baskın
bence sende gida intorelans miydi iste ondan var ya da çölyak olabilirsin
Ya ama onların belirtileri farklı ki. İbs belirtisine baktim bütün maddeler tutuyor. Kabızlık daha yoğun. İshal çok nadir oluyorum , genelde kabız ya aslında dediğim gibi ağrı olmadığı zamanlar normal bir şekilde yapabiliyorum sıkıntı olmuyor ama ağrı varken yapamıyorum halbuki kabızlıkta değil yumuşak oluyor ama zor yapıyorum. Kanser değildir dimi ya
dedim gibi bazı besinlere ya da glutene alerjin var bence senin buda şişlik agrı yapabiliyor
Ama yediğim şeyler zaten belli ve sürekli olarak yiyorum o zaman sürekli ağrıması gerekmez mi? Ama haftalarca aylarca agrimadigi oluyor
İbs de de ağrı oluyor
bende ayni dusunmustum bu siteden birisi. çölyak sonradanda çikabiliyormus aile hekiminden ya da gastro doktorundan çölyak testi iste.
Sizin durumunuz nasıl peki gitcek misiniz tekrar
kolonoskopi randevum var benim
Ne zaman
anestezi işlemleri için gorusmeye gidicem ilaclara vs alerjim var mı diye sonrada kolonoskopi
Güzel sonuçlar alırsınız insallah
umarim… sende en kısa sürede doktora git her ne varsa hepsinin erken teshisi hayat kurtarır
Çok korkuyorum ama gitcem bir şekilde
git git icini ferah tut insallah birsey çıkmz
İnşallah
geçti mi çatlak
@anonimm11xc diğer sorunuzda cevap verdim geçmedi ara ara kanama oluyor
Bu iki iki de bir tekrarlıyor ve sen hala doktora gidip bir muayene olmadın pes vallahi bir an önce git baktır neyin var belli olur kafan rahat eder
Korkuyorum ama
Korkunun ecele faydası yoktur derler ve sen emin olmadan böyle nasıl kafan rahat ilginç gerçekten bir an önce git kendine baktır korkulacak bir şey yok emin ol hem erken öğrenmen yararına
Haklısın ama cesaret edemedim
Kanser degilsin gastroenterolojiye muayene olmanda fayda var
Nedir ve nerden biliyorsun kanser olmadigimi
Doktor olduğum için rahatça yorum yapabiliyorum
Yıllardan beri crp sedimentasyon değerlerim de yüksek
Inflamatuar barsak hastalığı da olabilir
Crp sedimentasyon yükselmezmiş onda
Yanında enfeksiyon olabilir belki crohn olabilir belki romatolojik bir sıkıntı var
Gaita testinde çıkar mi bu yoksa direk kolonoskopi mi
Önce kolonoskopi yapılır bir bakarlar gerekirse
İltihaplı bağırsak hastalıklarında kilo kaydı halsizlik ishal falan var ama bende bunlar yok ki. Belli aralıklarla karın ağrısı , mukus , kanama ve sürekli olarakta kötü kokulu dışkılama oluyor. Bu belirtiler neyi gösteriyor?
Bir de makatta şişlik
Kanser böyle yıllarca aynı semptomları göstermez ki ilerler tüm vücudunu sarar v. s bi doktora görünmen gerek
Başka organlarıma falan sıçraması lazım dimi? Karnıma ultrasonla bakilmisti bir şey çıkmamıştı
Elbette yıllar geçti diyorsun öyle bir yey olsa 4. Yani son evdeye gelmiş olman gerekirdi. Ultrason yeterli deği ki bebişim endoskopiyle midene kolonoskopiyle bağırsaklarına bakmaları şart
Bağırsaklar için demedim. Allah korusun kanser olsa diğer organlarıma yayılırdı ama ultrasonda bir şey çıkmadı demek istedim. Bağırsaklar ne alemde bilmiyorum tabi ama korkuyorum
Tamam işte sorun bağırsakta olabilir kolonoskopi yapmadılar mı diyorum ben de
Bu tarz sorunlar ultrasonda görünmez
Bu şikayetle hiç gitmedim korktuğum için ama kanser değildir dimi
Yok yok değildir ama biraz daha geç kalırsan kansere çevirebilir mazaallah korkma git mutlake
Allah korusun
Aynı belirtiler bende de var ne eksik ne fazla
Neler var sayar mısın detaylı olarak ve kaç yaşındasın doktora gittin mi
Makatta kanama oluyor cam kesiği gibi bir his oluyor önce, ara sıra ishal yani daha çok yumuşak dışkılama çok nadir de kabız oluyorum bulantı ve sağ sırt taraf ağrısı oluyor genel olarak bi guruldama oluyor doktora da gittim bir şey çıkmadı çok şükür
Kolonoskopi istedi mi
İstedi evet
Kolonoskopi temiz mi çıktı
Yarıya kadar kolonoskopi yapıldı sonra mr enterografi
Sonuç ne çıktı
bir şey çıkmadı çok şükür
Çok şükür. Özür dileyerek bir şey sormak istiyorum midenizi bulandircam ama merak ettim. Dışkıda mukus ve kan oluyor muydu hiç?
Bence sorun bagirsakta doktora neden gitmiyorsun
Korkuyorum
İşler daha kötüye gitmeden git lütfen zorlastirmadan tam olarak neyden korkuyorsun kötü birsey soylemesindenmi
Kanser olabilir diye korkuyorum
Allah korusun ama zorda olsa yanında bir destekcinle gitmeyi dene
Öyle yaparım teşekkür ederim