Dışkıda sümüksü mukus?

Merhabalar arkadaşlar öncelikle belirteyim ki biraz iğrenç ve mide bulandırıcı bir konu olabilir kusura bakmayın. Bu konularda evhamlı birisi olduğum için size soruyorum öncelikle doktora git buraya sorma diyenleriniz için söyleyeyim eğer işler umduğum gibi gitmezse gideceğim zaten şu an randevu alamıyorum. Arkadaşlar ben ağır bir hastalığımın olmasından çok korkuyorum böyle aman aman belirtiler yaşamıyorum ama yinede beynimi huzursuz eden hususlar var. Şimdi öncelikle bununla alakası var mıdır bilmiyorum ama son 2 senedir kilo aldım biraz ve göbek bölgemde biraz şişlik oluştu onun dışında bağırsak hareketlerinde düzensizlik yaşıyorum ama bu yıllardan beridir böyle belki 7 8 sene olmuştur. Esas önemli konuya gelicek olursak dışkımda böyle ara ara uzun zamandır sümüksü mukus tarzında yapı oluyor fakat gözle görülür bariz bir şekilde değil çok fazla değil yani. Ve onun dışında dışkımda kırmızımsı kahverengimsi parçalar oluşuyor fakat kan mı değil mi gerçekten hiç emin olamadım pıhtılı kan bile olsa rengi genelde koyu kırmızı felan olur ama öyle değil anlayamadım ve tabi buda gözle görüldüğünde bariz belli olan bir şey değil acaba ben mi çok evham yapıyorum yoksa bu durumlar normal mi sizce bir anomalilik var mıdır? Başka hiçbir şikayetim yok ayrıca mide bulanması kusma ağrı vs gibi

Dışkıda sümüksü mukus?