Kanal tedavisi+dolgu yapacak sanırım doktor ilk kez diş doktoruna gideceğim bu işlemlerden sonra ağız kokusu geçer değil mi? Bakımımı aksatmıyorum ama takıntılıyım sabah kalktığım mis gibi koksun istiyorum
3 ay
Sebep olur, dilini de fırçala, gargara yap.
Lısterıne ıle gargara yapıyorum ama dılımı fırcalayamıyorum ogume gelıyo
Dilin üstüne birkaç saniye fırça sür yinede, ne zaman yemek yersen, bir şey içersen fırçalamak zorundasın, günde iki kere fırçalama olayı yanlış, dişin üstünde yiyecek kalmaması gerekir, günde dört kere yemek yersen dört kere fırçalayaksın, diş ipi de kullan, dişlerin aralarında gezdir, en son fırçala
Sabah ogle aksam yeter mı?
Ne zaman yemek yersen, kahve, çay, meyve suyu içersen fırçala, dişin üstünde yiyecek kalmasın, en iyi korunma yöntemi bu
Isteyken dısardayken nasıl fırcalıcam🥹
Çantama seyahat fırçası denen kısa kapaklı fırça köy, yemekten sonra fırçala, diş fırçalamayınca çürür, şekerli yiyecekler tüketenler de yüzde 99, karbonhidrat lı gıdalar tüketenler de yüzde 13 diş çürüğü tespit edilmiş geçmiş yıllardaki iskeletler de, protein tüketenler de dış çürüğü görülmemiş, en fazla şekerli gıdalar dışı çürütür.
Fırça koy çantana
Bunları denıcem tesekkur ederım. Pekı bu kanal tedavısı ve dolgudan sonra agız kokusu sızlama falan duzelır dımı?
Düzelir, iyi bir diş hekimi bul
Pekı teşekkürler
Evet geçer sonra öpüşürüz
Tamam
Kanal tedavisi gerekmeyebilir dikkat et kendine
Neden
Kanal tedavisi için çürüğün sinirlere ulaşmış olması lazım, her çürük ulaşmıyor. Benim üstteki iki dişim kanal tedavisiz dolgu yapıldı. Alttaki iki dişimde kanal tedavisi uygulanmıştı
A anladım bak ben de aynısını soyledım
Daha once doktora gıtmedım tecrübem yok
Benım de alttakı dısım sanırım sınırlere ulasmıs cunku cıkolta yedıgımde acıyo * dıgerlerı acımıyo
Doğru doktor bulmak önemli ya, benim gittiğim doktoru geç tanıdım ama işinde iyi gibi. Dişin çürüğünü temizliyor öyle söylüyor sinirlere ulaşıp ulaşmadığını. Eskiden gittiğimde hemen bi bakıyolardı ya çekilecek ya da kanal tedavisi diyorlardı para koparmak için. Git doktora belki kanal tedavisi gerekmez. Ben soğuk içince dişim sızlıyordu, kanal tedavisi gerekmedi temizlenip dolgu yapıldı
Ben kendımı bıldım bılelı soguk ıcınce sızlıyo hıc dondurmayı ısırdıgımı hatırlamıyorum
Doktor abımın arkadası guvenılır bırı
Öyle normal sızlama değil, direkt kökten sinirden gelen sızlama hani. Git bakalım geçmiş olsun haber edersin
Pekı tesekkurler
Gıttım toplamda 8 tane dısımı tedavı edecegını soyledı bugun bıtanesını hallettı gerı kalanı gunlere boldu
Bıde dıslerıne mutlaka tel takılması gerek dedı
Diş teli senin kararın tabi, asıl diş için ne dedi kanal tedavisi mi yoksa gerek yok mu?
Bugun bıtanesının sınırını cıkardı dolgu yaptı dıgerlerınde de curuk var dedı hepsıne kanal tedavısı gerekır mı sormadım hıc
Ben dıs telıne takıldım bı yandan ıstıyorum bı yandan hıc ıstemıyorum
Hepsine gerekmez ya geçmiş olsun. Bilmem dişlerin yamuksa ve rahatsızsan olabilir
Tesekkur ederım. Sadece tek bı dısımın yamuklugu rahatsız edıyo onun dısındakıler normal gelıyo o yuzden kararsızım
Bence gerek yok sen bilirsin. Benim alt ön kısımdaki bi dişim diğerlerinden biraz önde duruyor ama herhangi bi sorun yaratmıyor göze batmıyor. Üsttekiler dümdüz. Doktorun işi para kazanmak, her gittiğimde banada bi sürü masraf çıkarıyor ama genelde önemli acil olanları yaptırıyorum.
Bı tek ust on kopek dıslerımden bı tanesı kısa duruyo dıgerlerı rahatsızlık vermıyo goruntu olarak
Ama doktor dedı hepsınde egrılık var
Bı tane dıs ıcın tel taktırmaya gerek var mı emın olamıyorum
Yok be doktor söylemese senin ihtiyacın bile olmayacaktı demek ki
Cok kararsız bı ınsanım ya
Belli, yaptırma
Tesekkur ederım bu arada
Rica ederim merakta bırakma
Arkadasımla da konustum sakın yaptırma gerek yok dedı
Ee yani benim sözüm geçersiz mi yaptırma tabiki
Gecersız olsa bu kadar soru sormazdım😂
Helaaal
❤️
Aynısı
Cevap
14Cevap
Ağız kokusu sadece çürüklerden olmaz, midede bir sıkıntı varsa o da ağız kokusu yapar...
Mıdede yok
Olur dişçide gidip o çürüğü oydurdugunda cıkan kokudanda anlayabilirsin.
Evet ağız kokusu yapıyor
Pekı bu ıslemlerden sonra gecer mı
Evet geçiyor. Bende de oldu, kanal tedavisi sonrası geçti. Şimdi çilekli sakız gibi :)
Gercekten mı sevındım
Gerçekten..
Tesekkurler
Rica ederimmm 🌷
Elbette sebep olur
Baska çürük varsa doktor halleder zaten
Dıslerımı sabah aksam fırcalarım bıde lısterıne kullanıyorum
Tesekkur ederım
olur tabi.
geçer merak etme. geçmiş olsun