Uzun süredir yaşadığım mide sorunlarını paylaşmak ve benzer deneyimleri olanlardan fikir almak istiyorum. Yaklaşık bir yıldır ishal, kabızlık, gaz sıkışması ve mide sorunları yaşıyorum. Bu süre zarfında üç farklı doktora başvurdum, gayta ve kan testleri dahil çeşitli testler yaptırdım. Ancak sonuçlar temiz çıktı ve doktorlar herhangi bir problem bulamadı. Sadece antibiyotik reçete ettiler, fakat bu tedavi de sorunu çözmedi.
Sorunlarım şu şekilde: Sürekli gaz sıkışması hissi, geçmeyen ishal ve kabızlık. Bu durumlar birkaç gün düzeliyor gibi olsa da, sonra tekrar başlıyor. Bir ayın yaklaşık 20-25 gününü bu şekilde geçirdiğim oluyor. Bu sorunlar günlük yaşamımı olumsuz etkiliyor ve çözüm bulmakta zorlanıyorum.
Aranızda benim gibi benzer durumlar yaşayan veya bu konuda önerilerde bulunabilecek olan var mı? Her türlü fikre açığım.
Teşekkürler!
Sorunlarım şu şekilde: Sürekli gaz sıkışması hissi, geçmeyen ishal ve kabızlık. Bu durumlar birkaç gün düzeliyor gibi olsa da, sonra tekrar başlıyor. Bir ayın yaklaşık 20-25 gününü bu şekilde geçirdiğim oluyor. Bu sorunlar günlük yaşamımı olumsuz etkiliyor ve çözüm bulmakta zorlanıyorum.
Aranızda benim gibi benzer durumlar yaşayan veya bu konuda önerilerde bulunabilecek olan var mı? Her türlü fikre açığım.
Teşekkürler!
Güncellemeler
1 yıl
Sağlık ve Diyet kategorisinde paylaştım ama Cinsel Yaşamda paylaşmış.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bağırsak filoran bozuk huzursuz bağırsak sendromu var probiyotik kullan ishal ilacı lopermid al bagırsak huzursuzluguda Branko buskastır çogu doktor bilmez karanfil hap gibi kır iki tane yut suyla elma kabuksuz ye asitli kafein li şeyler içme yeme pasta baklava hamur işi salam sucuk yağlı yemekleri yeme haşlama yumurta balık tavuk patates havuç muz ye mideyi düzelt asidi al oda düzelir zamanla ayran ve yağsız makarna kaşarlı tost krakerde iyi gelir papatya rezene çayda iyi gelir birde şekerli bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ve karbonat at iç kaybettiğin sıvıyı yerine koysun yoksa bitkin düşersin halsizlik yapar ilerlerse sonu kolonoskopi
Abla çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için fakat biraz daha detaylandırabilir misin acaba çok mu zarifi bu durum'dan Bir de yurt dışında yaşıyorum doktora da erişimim yok (Türkçe Bilen Yok) bu yüzden bana verebileceğin ne kadar tavsiye varsa çok minnettar olurum.
Tuvaletim sürekli sıvı veya koyun pisliği gibi ya da parçacıklı kimi zamanda biraz düzeliyor gibi oluyor ama yine tam normal kıvamında değil yumuşak bir şekilde çıkıyor normal gibi görünüyor ama yumuşak çıkıyor hani katı değil yani tam olarak katı hale gelmiyor.
Toz hâlinde zencefil 1 kaşık balla karıştır ye su iç üstüne mikrobik ve sıvılıgı alır rengi düzeltir perhiz gerek kardeşim herşeyine dikkat et haşlama ve baharatsız yemekler ye hayatını düzene koy sakın gazını erteleme mutlaka git bi yerde at onu filora düzelmeli
Google'dan araştır huzursuz bagırsak sendromu ve perhizii ishal ilacı adı yazdım oraya her şey var birde probiyotik önemli eczaneden al
Abla sürekli gaz oluyor zaten gazı sürekli çıkartıyorum ya da bazen gerçekten karnımı ağrıtıyor kendi uğraştırma çıkarmaya çalışsam da çıkmıyor atamıyorum bazen söylediğin gibi bir diyet planı oluşturacağım kendime söylediğin zencefili uygulayacağım abla.
Yukarıda bazı ilaç isimleri söylemiştim o söylediğin ilaçlardan bulunduğu ülkede yok onların yerine verebileceğim birkaç organik tavsiye var mı abla.
Midenin asidini al onu iyileştir gerisi gelir domates biber iyi gelmez onuda yeme hep kuru ve haşlama yağsız ya da az yağlı olacak her şey zeytin yağı hariç dikkat
Abla bir şekilde iyileştirdikten sonra domates ve biber gibi şeyleri yiyebilir miyim ya da bazı sevdiğim yemekleri sonuçta onların içerisinde yağ var tabii ki sağlığımdan önemli değil sadece merak ettiğim için soruyorum.
Bol bol elma ye kabuksuz havuç ye papatya çay iç içine kimyon at azıcık daha rahat gaz atılır ve bagırsak rahatlar muz ayran iyi gelir birde bir bardak şeker li şerbet yap içine bir tatlı kaşığı tuz ve karbonat koy midenin suyunu alsın vücudu halsizlik ten kurtarır ishali keser
Organik olarak bunlar var işte perhiz
Çok teşekkür ederim abla yarından itibaren bunları uygulamaya başlıyorum ilerleyen süreçte buradan tekrardan iletişime geçsen bana yazar mısın abla yani örnek veriyorum 15 gün sonra tekrardan bu yoruma yanıt versem gelişmelerle alakalı duacın olmak isterim.
Tabiki yicen ama şu dönem ara ver domates patlıcan biber kıyma hamur işi yok
Tabiki yaz
Midenin asidini al gazlı içecekler şerbetli tatlı pasta lar yok her şey degişmeli sabırla bekle alkol sigarada dahil
Tamam abla çok teşekkür ediyorum sağ olasın. Yarından itibaren çeki düzen vereceğim.
Bagırsak ikinci beyin unutma karanfil kır iki tane hap gibi suyla iç temizle içini bol su ayran ve bitki çayları ile
Tamam kardeşim karbonat lı şekerli tuzlu suyu hergün yap mide rahatlar
Abla çok sağ ol çok teşekkür ederim ağır depresyona girmiştim bunun yüzünden. Dün ben bu paylaşımı yapacaktım bir problem oluştu şimdi yapabildim iyi ki de problem oluşmuş sen yazdın çünkü çok teşekkür ederim abla.
Rica ederim kardeşim o psikoloji çok bozar mideye vurur sakin kal bağırsağın huyuna git hayatını düzene koy yemekler e içecekler e dikkat sakin ve relax yaşam ister bu dönem geçecek biraz uzun olsada havucu ve elmayı çok ye kabuksuz elma olmalı ve çok çigne acele yok muzda iyi haşlama her şey lütfen kendini önemsemeyin
Her zaman yazabilir sin kendinde araştır vücudunu tanı iyi filora azalıyor kötü filora çogalıyor sonuç bu bagırsak ta onu yerine koycaz inşallah