Doktorum ve tükenmişim?

Hayalim olan tıp fakültesini geçen yıl bitirdim ve 6 aydır acilde doktor olarak çalışıyorum ve tüm tahammül seviyemin sonuna geldim. İnsanlara karşı çok sakin nazik de yaklaşsam halkımız çok kaba ve bencil herkes önce kendi işinin hallolmasına bakıyor, kalp krizi geçiren hastaya müdahale ederken grip olan olay çıkarıyor, bizim insanımız ne zaman bu kadar bencil ve anlayışsız oldu? Yeri geliyor tüm gün yemek yemediğimiz ya da su içmeye fırsat bulamadığımız halde kimseyi memnun edemiyoruz, karşılarındaki doktoru robot olarak gören bir insan topluluğu ile karşı karşıyayız. Günde 2000 hasta girişi olan yoğun bir hastanedeyim ve deprem bölgesinde olmamız nedeniyle hastane şartları da çok kötü ( kendi ailem de depremzede, yani kendi memleketim), halkımız sanki bu şartları bu yoğunluğu biz oluşturuyormuşuz gibi sürekli bize öfke püskürüyor. Biz de isteriz rahat rahat hastaları muayene etmeyi. Nefes almadan ve halkın tüm öfkesini üstümüze attığı bir iş ortamı tüketti beni, daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Hayalim olan meslekte böyle yıpranmak beni o kadar üzüyor ki..

Doktorum ve tükenmişim?