arkadaşlar bir tanıdığım psiyatrik tedaviden akıl almaz zararlar gördü ve aslında psikiyatri kapitalist sisteme para kazandırmak ve doktorların insan beynini anlamak için her türlü yöntemi futursuzca beyinde test etmelerinden (bu insana değerin sıfır olmasından kaynaklı) insanı iyi hale getirip yaşatmak yerine tamamen zihinsel özürlü hale getirip akıl hastanelerine kapatmak niyeti olduğunu düşünüyorum. insan denilen canlı tarih boyunca "başka insana" hep zarar vermiş , savaşlar akla gelebilecek her durumda ve her şekilde başkasına zarar vermiş "bilgi" çağında bu çok adi ve komplex manipulasyonlarla (yüksek düzek kapasite ve bilgi var çünkü bilim insanlarında) yapılıyor.. ve yüksek kapasitesi olmayan , durumu algılayamayan her aile kendi çocuğuna bile tedavi olsun diye psikiyatriste götürüyor. psikiyatri servisinde insanlar tamamen algıları kapanık, ağızlarından salya akar durumdalar.. insan denilen canlıyı tamamen bitiriyorlar sizlerin görüşlerini merak ettim.. temelde beyinde hiç bir sorun yok, sorun yaşamsal yani "insan ilişkileri ile ilgili" insanlar bu yüzden önce stres , sistemin korumaya geçmesiyle (zira stress organlara zarar veriyor) depresyona giriyor psikiyatri bunu fırsat bilip "beyinle" oynamaya başlıyor ve bilebileceği hiç bir şey yok! insan zihni yaratıcı aklıyla kıyas yapıldığında "em.. besildirr" asla insan beynini çözme şansları yok ki zaten "ruh" tartışmaları da var.. bülten sevinç bu adamı dikkate alın ve psikiyatri size önce basit şekilde manipulasyonla antidepresan ve bunlar psikoz ve bipoların yolunu açıyor yani beyni bozuyor aynı zamanda algıları kapatıp zihinsel özürlü yapıyor... sizlerin görüşü nedir?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kesinlikle katılıyorum sana cümlesi cümlesine. Ben bunu hep söylüyorum ama sövüyorlar bana genelde :D
çok önemli bir konu.. yani çok normal bir insan sadece yaşamdaki sorunlardan (insan ilişkileri) depresyona girdiğinde akıl hastası tanısına kadar psikiyatri beyniin bozuyor. yani kendi bozuyor, tanıyı da kendi koyuyor. kötüsü bu insanların artık normal hayata girmesi asla ve asla imkansız bitiriyorlar yani insanı.
Benim bir arkadaşım vardı 24 yaşında 2 kere psikologa gitti sonra bir kaç akşam dertleştik. Bunu sürekli yapalım dedi 2 aya atlattı zihnindeki problemleri Sorana da psikolog dediğiniz saçmalık aha benim psikologum burada diyordu. Yani Psikolog para için seni dinleyendir. BU zamanda dinleyip sağlıklı tavsiyeler alabileceğin birilerini bulmak zor. Bunlarda bunu kullanıyorlar. Hem hastaların çoğu oraya iyileşmeye inanarak gittiği için placebo etkisinde kaldıklarını da düşünüyorum...
zaten hiç bir çıkar gözetmeksiniz arkadaşınla konuş senden iyi psikolog yoktur (hemde ücretsiz) ekşi sözlükte kısa bir süre psikologlara giden birisi şöyle yazmış "para göz o.. rospular" yani or.. ospun olsalar bir şey aldım dersin o da yok.. sana basit bişey söyleyim psikologa giden birisi pisokolgla yer değşitirse (yani onun kolduğuna sen, senin koltuğuna o otursa) iyileşirsin :) en azında niyi hissedersin...
Eheheh mantıklı.
Katılıyorum ama otizm dehb gibi patolojik olanlar ilaç kullanmalı bence
otizm belki olabilir de dehb değil, bunda önemli nokta çocuklukta çok büyük sorun olması.. çocuklukta yoksa hepsi insan ilişkileri ve tramvalarla ilgili.. ama ilaçla otizm de düzelmez. o da psikolojik bebekliğe kadar giden bir şey bu psikoloji.
Ee çözümü ne psikoterapi mi? Travma nasıl dehb yapabiliyor ki? O zaman dehb diye bişey yok mu yani patolojik olarak
patolojik olarak yok.. psikiyatri temel olarak yani varoluş nedeni psikolojiksorunların "beyin kimyası" ile ilgili olduğunu öne sürer.. bunun olması mümkün değil zira beyni incelediğinde "patolojik" bir durum yok.. buradan zaten sağlam beyinle kimyasal ilaçlarla üzerinde oynama/deneme yaptığı sonucu ortaya çıkar.. yani yaratıcı açısı tarafından bakıldığında beyinde hiçbir sorun yok.. insan zihni beyinde sorun olduğunu iddia ediyor.. dehb psikolojik sorunmu? evet ama bu çocukluktan ve çevresel faktörden ve insanın yarattığı yaşama uyumsuzluktan kaynaklanan birdurum.. burada anlaşılmayan konu yaşamı insan zihni yaratır yani "doğal" değildir. doğal olmayan bir yaşama her insanın "uyum" sağlaması düşünülür. ama zaten doğal değil yani her insanın uyum sağlaması bekleenemez.. herkes okumak zorunda mesala insan zihnine göre.. ama bu bazı insanlar için uygun olmayabilir bu sefer dehb ortaya çıkabilir.. üzerinde düşünülmesi gereken bir konu yani.. dehb in mutlaka bir nedeni var onu bulduğunda bu sorun düzelir.
Doktorların her söylediğine inanmamak lazim çözümü biraz da kendimizde çevremizde bulmak lazm
doğru diyon, sen başaracaksın eminim :)
😊 teşekkür ederim
Sen önce kendine bir tedavi bul sapık
Sensin sap@k hastasın
@NDSOSNZKZN Geçen bana çıplak fotoğraf atmıştı bu sapık söylüyeyim
prozac içiyorsun bitiyor kanka
Bu sapığa bir şey fayda etmez kudurmuş